خبر فوری: رفع فیلترینگ

واشنگتن خواستار توضیح لهستان در مورد قطع حمایت از اوکراین شد

تهران- ایرنا- به گفته یک مقام ارشد دفاعی آمریکا پس از آنکه مقامات ورشو اعلام کردند ممکن است کمک‌های نظامی خود به کی‌یف را قطع کنند، واشنگتن خواستار توضیح لهستان در مورد قطع حمایت از اوکراین شد.

به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از بلومبرگ، این مقام که خواست نامش فاش نشود، گفت: لهستان به حمایت از اوکراین متعهد است اما موضع دقیق ورشو نامشخص است.

وی افزود: ماتئوش موراویتسکی نخست‌وزیر لهستان اوایل این هفته اعلام کرد که این کشور ارسال تسلیحات به اوکراین را متوقف کرده است و این موضوع باعث تشدید اختلاف میان ورشو و کی‌یف شده و همین امر، موجب تضعیف اتحاد حیاتی در نبرد اوکراین علیه روسیه خواهد شد.

در همین ارتباط یک دیپلمات اروپایی ناشناس با بیان اینکه مقامات لهستانی به همتایان خارجی خود اطمینان داده‌اند که کشورشان به حمایت نظامی از اوکراین، هر چند در حجم کمتر ادامه خواهد داد، تاکید کرد: توقف کامل حمایت نظامی ورشو از اوکراین می‌تواند وحدت ناتو را تضعیف کند.

به گزارش ایرنا، آندری دودا رئیس‌جمهور لهستان سه‌شنبه در اظهاراتی در حاشیه سخنرانی‌های مجمع عمومی سازمان ملل، اوکراین را با فردی در حال غرق شدن مقایسه کرد که می‌تواند ناجیان خود را به زیر بکشد.

دودا بعد از سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل به خبرنگاران گفت: خوب است اوکراین به خاطر داشته باشد از ما کمک دریافت می‌کند و به یاد داشته باشد ما همچنین کشور ترانزیتی به اوکراین هستیم.

چند ساعت بعد زلنسکی رئیس جمهور اوکراین به تلافی این سخنان گفت این خطرناک است که بعضی از دوستان اروپایی اوکراین در یک تئاتر سیاسی هم‌بستگی را کم کم رها می‌کنند و از مساله غلات یک سوژه مهیج می‌سازند.

کمیسیون اروپا پیشتر ممنوعیت ورود غلات اوکراین به پنج کشور اروپایی را که به پایان رسیده بود، تمدید نکرد و کی‌یف نیز با اعمال محدودیت‌های جدید برای جلوگیری از انباشت غلات خود در اتحادیه اروپا موافقت کرد.

این در حالی است که سه کشور لهستان، اسلواکی و مجارستان با انتقاد از عملکرد اتحادیه اروپا تاکید کردند که به طور یکجانبه بر واردات غلات اوکراین ممنوعیت اعمال می‌کنند.

ممنوعیت واردات محصولات اوکراین از ۲ ماه مه (۱۲ اردیبهشت) اعمال شده و شامل پنج عضو اتحادیه اروپا واقع در همسایگی اوکراین شامل لهستان، مجارستان، اسلواکی، رومانی و بلغارستان است.

بر اساس این ممنوعیت‌ها، مسئولان ترانزیت محصولات کشاورزی اوکراین می‌توانستند چهار محصول از کی‌یف شامل گندم، ذرت، کلزا و آفتابگردان را از طریق پنج کشور اروپای شرقی حمل و نقل کنند اما نمی‌توانستند این محصولات را در بازارهای داخلی این پنج کشور عرضه کرده یا برای مصارف آتی ذخیره‌سازی کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha