۲ مهر ۱۴۰۲، ۱۲:۰۱
کد خبرنگار: 1278
کد خبر: 85236814
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کونگ فوی زنجان دارای ظرفیت رشد و نیازمند حامی مالی

زنجان - ایرنا - رشته ورزشی کونگ فو در زنجان همچون بسیاری از نقاط کشور و جهان علاقه‌مندان زیادی را به خود جذب کرده است به طوریکه هم اکنون بیش از یک هزار و ۵۰۰ ورزشکار در آن فعال هستند اما این ورزش همانند بسیاری از رشته‌ها برای رشد و توسعه نیازمند حامی مالی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کونگ فو به عنوان یکی از معروفترین هنرهای رزمی کشور چین مطرح و برگرفته از فرهنگ این کشور است.

نام این رشته ورزشی با "بروسلی" رزمی کار حرفه ای و بازیگر سینما گره خورده است به طوریکه این رشته با پخش فیلم های مربوط به او علاقه مندان زیادی را به خود جذب کرد.

نکته قابل توجه اینکه به گفته کارشناسان و مسوولان ورزشی هنوز هم با پخش این فیلم ها تعداد زیادی از نوجوانان و جوانان برای فعالیت در این رشته ورزشی به سوی ورزشگاه های دولتی و خصوصی سرازیر می‌شوند و برای ثبت نام و دریافت آموزش های لازم فنون این رشته ورزشی اقدام می کنند.

اگرچه خاستگاه این ورزش کشور چین است اما این رشته ورزشی در طول زمان در دیگر کشورها از جمله ایران نیز رواج یافت و هم اکنون ورزشکاران علاقه مند به آن در دهها سبک از جمله "توآ، تای چی چوان، پاگواچان، هسینگ آی، وینگ چان، چانگ چوان و نان چوان" فعالیت می کنند.

در استان زنجان نیز ورزش کونگ فو علاقه مندان زیادی را به خود جذب کرده است و همواره جزو رشته های پرطرفدار محسوب می شود که خبرنگار ایرنا برای اطلاع از وضعیت آن با بهروز عالمی، دبیر هیات کونگ فو و هنرهای رزمی زنجان گفت و گو کرده است.

کونگ فوی زنجان دارای ظرفیت رشد و نیازمند حامی مالی

ایرنا: کونگ فو و هنرهای رزمی در استان زنجان چه جایگاهی دارد؟

عالمی: کونگ فو، هنر رزمی ایرانی و شامل بیش از ۲۰ سبک است.

در حال حاضر این رشته ورزشی دارای فدراسیون رسمی بوده و زیر نظر کمیته ملی المپیک فعال است و همه ساله مسابقات آن در سطوح مختلف از جمله جهانی و آسیایی برگزار می شود.

استان زنجان به لحاظ فعالیت در این رشته ورزشی جزو نفرات اول بین ۳۱ استان کشور است.

ایرنا: کونگ فو زنجان دارای چه امکانات و زیرساختهایی است؟

عالمی: در حال حاضر این هیات ورزشی دارای سالن اختصاصی در شهرستانهای زنجان، طارم و ابهر است.

در بیشتر شهرستانهای استان نیز علاقه مندان به این ورزش در باشگاههای خصوصی فعالیت دارند.

در حال حاضر یک هزار و ۵۰۰ کونگ فوکار در استان زنجان ساماندهی شده اند.هم اکنون بیش از یک هزار و ۵۰۰ ورزشکار در همه رده های سنی در بخش بانوان و مردان در این رشته فعالیت می کنند که از این تعداد حدود یک هزار نفر مردان و مابقی بانوان هستند.

البته شمار ورزشکاران کونگ فو بیش از این تعداد است اما به دلیل اینکه در برخی از باشگاهها به خصوص باشگاههای شهرستانهای استان بیمه ورزشی اخذ نمی شود این امر موجب شده است تا تعداد رسمی فعالان این رشته کمتر از تعداد واقعی اعلام شود چرا که جزو آمار به حساب نمی آیند.

فعالان در این رشته ورزشی در رده سنی نونهالان، نوجوانان، جوانان، بزرگسالان و پیشکسوتان ساماندهی شده اند و در شهرستانهای زنجان، ابهر، خرمدره، خدابنده، ایجرود، ماهنشان و طارم فعالیت می کنند.

ایرنا: آیا هیات زنجان میزبانی مسابقات مختلف این رشته ورزشی را عهده دار شده است؟

عالمی: این هیات از ابتدای امسال تاکنون ۲ مورد میزبانی مسابقات را برعهده داشت که یکی از آنها مسابقات قهرمانی کشور در رده نونهال و نوجوان در شهرستان طارم و دیگری مسابقات قهرمانی کشور بزرگسالان در شهرستان ابهر بود که با برگزاری آنها زنجان چند مقام اول تا سوم را در سبک های مختلف کسب کرد.

آخر هفته جاری نیز تیم جوانان استان به مسابقات فدراسیون کونگ فو اعزام خواهد شد.

این رشته ورزشی ۲ نوع مسابقه دارد که یک نوع آن را فقط فدراسیون برگزار می کند و نوع دوم را هم سبک‌ها برگزار می کنند.

ورزشکاران زنجانی در سبکهای مختلف شرکت کردند که در سبک‌های "تیانا، توتایما تو، توآ و کونگ توان" مقام کسب کردند.

کونگ فوی زنجان دارای ظرفیت رشد و نیازمند حامی مالی

ایرنا: آیا استان زنجان ملی پوش کونگ فو دارد؟

عالمی: در حال حاضر چهار نفر از زنجان به اردوی تیم ملی دعوت شده اند که یک نفر از آنها زن و سه نفر مرد هستند.

این ورزشکاران به مسابقات جهانی که دهه فجر امسال با حضور بیش از ۵۰ کشور برگزار خواهد شد، اعزام می شوند.

اردوی انتخابی تیم ملی نیز آبان ماه امسال برگزار خواهد شد.

ایرنا: هیات ورزشی کونگ فو و هنرهای رزمی استان زنجان با چه چالش هایی مواجه است؟

نبود حامی مالی مهمترین دغدغه هیاتهای ورزشی استان زنجان است.عالمی: موضوع حامی مالی از عمده‌ترین چالش ها و دغدغه های رشته ورزشی مختلف در زنجان است که رشته کونگ فو نیز این مشکل را دارد و این درحالی است که زنجان از استان‌هایی است که از زیرساخت‌های خوب ورزشی برخوردار است و می توان از این ظرفیت برای رشد و توسعه رشته های مختلف بهره مند شد.

با حمایت های مالی مناسب می توان میزبانی های مسابقات را بر عهده گرفت چراکه این فرصت برای رشد و گسترش و ارتقای جایگاه ورزش کونگ فو استان موثر می باشد.

ایرنا: هیات ورزشی کونگ فو استان زنجان چه برنامه هایی را برای استعدادیابی در دستور کار دارد؟

عالمی: استعدادیابی در رده های سنی مختلف انجام می شود به طوریکه استعدادهایی که در دوره های قبل، از نوجوانان انجام شد امسال به انتخابی تیم بزرگسالان دعوت شده اند.

استقبال از این رشته ورزشی به طور مستمر وجود دارد به خصوص زمانی که فیلم های مربوط به هنرهای رزمی "بورسلی" از تلویزیون پخش می شود، رغبت به این رشته نیز به خصوص بین جوانان و نوجوانان افزایش می یابد.

ایرنا: مربیگری و داوری این رشته ورزشی در استان زنجان در چه سطحی است؟

عالمی: هم اکنون "علی حدادیان" رییس کمیته داوران فدراسیون کونگ فو و هنرهای رزمی از زنجان است و مسوول برگزاری مسابقات فدراسیون نیز خودم هستم.

همچنین علی حدادیان عضو شورای فنی فدراسیون بوده و در چند کمیته نیز مسوولیت دارد، به لحاظ داوران نیز جزو نفرات برتر هستیم.

"محمد حدادیان" از زنجان مربی تیم ملی کونگ فو و "یاوری" نیز در بخش آزاد مربی تیم ملی است؛ همه اینها ظرفیت های بالای مربیگری و داوری این رشته را در استان نشان می دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha