به گزارش ایرنا از جامعه المصطفی العالمیه ، حجت الاسلام والمسلمین علی عباسی رئیس جامعه المصطفی دراین جلسه که غریبآبادی، معاون بین الملل قوه قضائیه و حجتالاسلام والمسلمین هادی، رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه حضور داشتند، گفت: تدوین دایرةالمعارف حقوق بشراسلامی و ترجمه آن به زبانهای مختلف آثار بسیار ارزشمندی را در عرصه بینالملل و به ویژه جهان اسلام برجای خواهد گذاشت.
وی در ادامه به برخی ظرفیتهای جامعةالمصطفی در عرصههای مختلف پژوهشی و تدوین دانشنامههای علمی پرداخت و کاربردی بودن و بیان نگاه کلی و جامع اسلام به مسائل حقوق بشری را یکی از ویژگیهای دانشنامه حقوق بشر برشمرد.
معاون بین الملل قوه قضاییه نیز دراین جلسه ضمن تقدیر از همکاری جامعه المصطفی در تدوین دانشنامه حقوق بشر اسلامی اظهار داشت: هدف اصلی این دانشنامه مخاطب بینالمللی است؛ بنابراین گردآوری یک مجموعه موجز و بسیار کاربردی و ترجمه آن به زبانهای متعدد، در دستور کار قرار دارد. ستاد حقوق بشر و پژوهشکده قوه قضائیه نیز با توجه به تجربیات و نیازسنجیهای صورت گرفته در تدوین این دانشنامه همکاری خواهند نمود.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه نیز در ادامه این جلسه احاطه کامل به مباحث حقوق بشر بینالمللی را مهمترین انتظار از گروه تدوین این دانشنامه برشمرد و خاطرنشان کرد: انتظار میرود ظرفیتهای حقوق بشری آیات و روایات در این دانشنامه به شکل جدیدی نمود یابد و بتواند به عنوان یک منبع معتبر بینالمللی در حوزه حقوق بشر از دیدگاه اسلام معرفی گردد.
رئیس پژوهشگاه المصطفی نیز در این جلسه توضیحاتی پیروان روش تدوین این دانشنامه ارائه نمود و اظهار داشت: در تدوین مداخل این دایرةالمعارف باید سه مرحله مفهوم شناسی، جایگاه مداخل در ادبیات امروز جهان و بیان دیدگاه اسلام در آن حوزه در نظر گرفته شود.
در ادامه این جلسه دو طرف در زمینه نحوه تعیین چهارچوب و راهبردهای تدوین این دانشنامه و نحوه انتخاب مدخلهای آن به گفتوگو و تبادل نظر پرداختند.
شایان ذکر است در پایان این توافقنامه به امضای رئیس جامعه المصطفی، معاون بینالملل قوه قضائیه و رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه رسید.
نظر شما