صفدر صفدری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برداشت ۶۰ هزار تن سیب از سطح باغهای این استان پیش بینی شده است که ۵۰ درصد از این میزان صادراتی است.
وی تصریح کرد: بیشتر سیب برداشتی این خطه پاک و سالم است و به کشورهای روسیه، ترکمستان و عراق صادر می شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی سطح باغ های سیب این استان را چهار هزار و ۸۳۴ هکتار عنوان کرد و افزود: بخشی از سیب تولیدی این استان به صورت تازه خوری به مصرف می رسد و بخشی نیز برای شب عید در سردخانه ها انبار خواهد شد.
وی اضافه کرد: سیب زرد این استان ماندگاری زیادی دارد و بیشترین محصولی که در سردخانه ها نگهداری می شود، سیب زرد است.
صفدری تصریح کرد: سیب قرمز استان نیز از کیفیت بالایی برخوردار است و اراضی که در ارتفاعات قرار دارند به دلیل شرایط آب و هوایی، قرمزی سیب بیشتر خواهد شد که مورد پسند مصرف کننده است.
وی افزود: سیب زرد استان خراسان شمالی از نظر کیفیت و اندازه با سیب دماوند رقابت خواهد کرد و با توجه به شرایط آب و هوایی افزایش عملکرد این محصول در استان داریم که از شرکت ها می خواهیم با برند سازی سیب استان را به سایر استان ها و خارج از کشور معرفی کنند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بیان کرد: گونه های عمده سیب تولیدی این استان شامل سیب زرد و قرمز لبنانی و فرانسوی و سیب گلاب است و عمده سیب تولیدی این استان که در مهرماه برداشت می شود قابلیت نگهدای طولانی مدت در انبار را دارد.
وی تصریح کرد: سیب درجه سه و چهار استان نیز با هماهنگی در صنایع تبدیلی و تکمیلی مورد استفاده قرار می گیرد.
شیروان قطب تولید سیب خراسان شمالی
به گزارش ایرنا، شهرستان شیروان در خراسان شمالی با یکهزار و ۹۵۲ هکتار رتبه اول سطح تولید، کشت و عملکرد سیب خراسان شمالی را دارد و میانگین عملکرد تولید سیب ۲۵ تن در هر یک هکتار است که سالانه ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن محصول از مناطق مختلف شهرستان برداشت می شود و بخش قوشخانه، شهرلوجلی، دره سیوکانلو، بیچرانلو، جیرستان، روستای خانلق، زوارم، گلیان، بخش سرحد و شیخ امیر بیشترین مناطق تولید سیب در این شهرستان است.
انواع سیب های بهاره شامل ارقام شیخ امیری، سیب گلاب و سیب تابستانه شامل گالا، دو رنگ فرانسه و سبز فرانسه و سیب های پاییزه شامل لبنانی زرد و قرمز با ماندگاری بالا دارای پایه های مالینگ، گرانی اسمیت، گلدن دلیشزو و رد دلیشز در این شهرستان تولید می شود.
شهرستان شیروان به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد و ۱۰۵ هزار هکتار عرصه زراعی و باغی دارد.
از مجموع ۳۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان ۱۴۸ هزار و ۶۶۹ هکتار اراضی زراعی و باغی آبی و ۱۲۷ هزار و ۱۱۱ هکتار اراضی زراعی و باغی دیم است، از مجموع باغ های استان ۱۰ هزار و ۳۰۰ هکتار دیم و ۳۵ هزار و ۴۹۶ هکتار آبی است.
نظر شما