به گزارش ایرنا، روح الله دهقانی روز جمعه در آیین افتتاحیه بخش دانش آموزی جشنواره مصطفی در هتل عباسی اصفهان افزود: صاحبان اقتصاد و تاثیرگذاران آینده، کسانی خواهند بود که بر این ۲ فناوری مهم مسلط باشند.
وی اظهار داشت: هر تکنولوژی یک فناوری وویژگی خاص دارد ولی همه آنها یک ویژگی مشترک دارند واینکه فناوری انسانها را از درون ضعیف و از بیرون قوی و قدرتمند می کند.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور افزود: یک مصداق آن “ ماشین” بعنوان اولین فناوری است که بشر به آن دست یافت ولی تا قبل از آن کارهایش را با دست انجام می داد ولی وقتی تکنولوژی ماشین آمد با وجود آنکه انجام کارهای بزرگ را بدستگرفت ولی از بعد عضلانی انسان را ضعیف کرد.
وی ادامه داد: همچنین فناوری “شبکه های اجتماعی “ به رابطه خانواده ها از درون آسیب زد و روابط فامیلی را گرفت و به جای آن ارتباطات بین المللی بزرگ را توسعه داد.
دهقانی افزود: فناوری هوش مصنوعی مخاطبش قوه ذهن و تحلیل است و در آینده با توسعه هوش مصنوعی دو دسته انسان خواهیم داشت، افرادی که مقهور هوش مصنوعی هستند و به لحاظ ذهنی بسیار ضعیف می شوند زیرا فکر و محاسبه و طراحی نمی کنند.
وی یادآور شد: در نقطه مقابل کسانی خواهند بود که اربابان و ایجادکنندگان هوش مصنوعی هستند که اربابان و صاحبان حکومتهای آینده خواهند بود.
به گفته وی، شاخه دیگر فناوریها، تکنولوژیهای زیست مهندسی است که سلطان فرمانروایی بر جسم انسانها خواهد بود و سلولهای بنیادی در زیر شاخه این فناوری قرار می گیرد که داستان بدنهای زنده در آینده خواهد بود.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور افزود: در مجموع انسان بک بعد جسمی ذهنی دارد که فناوری هوش مصنوعی، بعد ذهنی و فناوری زیستی، بعد جسمی را تحت تاثیر قرار می دهد.
دهقانی افزود: بر این اساس یکی از برنامه های معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری پرداختن به این فناوریهای مهم از جمله هوش مصنوعی و مهندسی زیستی است.
وی همچنین استان اصفهان را سرزمین مردمانی سخت کوش، برنامه دار، برنامه ریز و باهوش عنوان کرد و گفت: بچه های اصفهان بواسطه وجود دانشگاه های خوب در استان علاقمند هستند در اصفهان بمانند.
وی با اشاره به برگزاری این رویداد در حاشیه مراسم جایزه مصطفی (ص) گفت: برگزاری این رویداد مهم دانش آموزی در اصفهان در ترویج و به نمایش گذاشتن توان دانش آموزان در کشور نیز الگو ساز خواهد بود.
به گزارش ایرنا، افتتاحیه اولین رویداد ملی دانشآموزی هوش مصنوعی همزمان با جایزه بینالمللی مصطفی در اصفهان امروز آغاز و تا ۱۱ مهر ادامه دارد.
«هوش مصنوعی و پزشکی»، «هوش مصنوعی و شهر» ،«هوش مصنوعی و هوافضا»، «هوش مصنوعی و رسانه» و «هوش مصنوعی و صنعت» از جمله عناوین روزهای مختلف این رویداد است.
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، مرکز تحقیقات معلمان استان اصفهان و پژوهشسرای دانشآموزی اصفهان از مکانهای برگزاری رویدادهای مختلف این مراسم هستند.
جایزه مصطفی(ص) با هدف شناسایی آثار برجسته دانشمندان جهان اسلام در توسعه علم و فناوری از اوایل دهه ۹۰ شروع بکار کرد و تاکنون چهار دوره آن در سالهای ۱۳۹۴، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ برگزار شده است.
بیش از یکصد نفر از دانشمندان جهان اسلام از ۴۰ کشور در پنجمین رویداد جایزه علم و فناوری مصطفی(ص) شرکت میکنند.
نظر شما