استاندار با مشاهده خودروی فرسوده آتش نشانی یاسوج شگفت زده شد

یاسوج-ایرنا-رییس سازمان آتش نشانی یاسوج و حومه گفت:استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابتدای هفته بازدید سرزده ای از پایگاه آتش نشانی شهر یاسوج داشت که با مشاهده فرسودگی خودروها ابراز تعجب و نگرانی کرد.

"محمد رستمی" روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: استاندار خواستار مکاتبات فوری برای اعلام نیازمندی ها سازمان آتش نشانی شهرداری یاسوج شد و قول مساعد برای تامین خودروی امدادی هیدرولیک داد.

رستمی گفت: امید ما به سفر دوم رئیس جمهوری به استان بود چرا که شهرداری همه نیازها و کمبود ها را اعلام کرد و تاکنون در مصوبات سفر اشاره به تامین نیازهای شهرداری به خصوص سازمان آتش نشانی نشده است.

وی یادآور شد: یاسوج با وجود افزایش احداث ساختمان های بلند مرتبه در آن، از داشتن خودروی امدادی نردبان دار و تجهیزات لازم محروم است چرا که این سازمان تنها ۹ خودروی سبک و سنگین امدادی دارد که عمر آنها بین ۱۵ تا ۳۰ سال است.

جمعیت شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد در ۱۰ سال اخیر به طور معناداری افزایش یافته است به طوری که جمعیت این شهر که طبق سرشماری سال ۹۵ حدود ۱۳۰ هزار نفر بود بنا بر برخی آمارها هم اینک از مرز ۲۵۰ هزار نفر گذشته است.

ضرورت احداث ۲ ایستگاه آتش نشانی در حاشیه شهر یاسوج

محله های حاشیه شهر یاسوج همانند "سرآبتاوه" که نزدیک ۳۰ هزار نفر و "مادوان" حدود ۴۰ هزار نفر جمعیت دارند اگرچه "مادوان" شهرداری دارد ولی با نبود نیروی کافی و تجهیزات مناسب، لازم است ایستگاه آتش نشانی جدیدی در این منطقه احداث شود.

رییس سازمان آتش نشانی یاسوج و حومه گفت این سازمان چهار ایستگاه آتش نشانی عملیاتی دارد که با افزایش جمعیت شهر یاسوج و حاشیه های آن و با الحاق حاشیه ها به مرکز استان، ضروری است در مناطق "سرآبتاوه" و "مادوان" ۲ ایستگاه آتش نشانی جدید احداث و تجهیز شود.

رستمی کمبود خودروی کمک دار برای تیم های امداد و نجات و تیم های امدادی غواصی و کوهستان را از دیگر چالش های اساسی این سازمان بر شمرد و یادآور شد: برای نجات فرد غرق شده ای در یک منطقه از استان باید از ادارات دیگر کمک گرفت که نبود این خودرو همیشه مانعی برای خدمات رسانی بهنگام است.

کهگیلویه و بویراحمدجایگاه پنجم کشوری در مرگ‌ های ناشی از غرق شدگی را دارد اما محروم از خودروی امدادی

کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۶۶ رودخانه دائمی و فصلی یکی از استان‌های آسیب پذیر در زمینه غرق شدگی است که در مرگ‌ های ناشی از غرق شدگی جایگاه پنجم کشوری را دارد.

رییس سازمان آتش نشانی یاسوج گفت:در ۶ ماهه سال جاری ۹ مورد غرق شدگی در استان گزارش شد.او گلایه مند است چرا تیم غریق نجات ما که سراسر استان را پوشش می دهد باید از داشتن ماشین مناسب محروم باشد و در صورت گزارشی از غرق شدگی در نقطه ای از استان باید بیشترین نگرانی ها و دغدغه ما تامین خودرو از دیگر سازمان ها باشد تا بتوانیم امدادرسانی کنیم؟

رستمی با اشاره به نبود خودروی امدادی برای تیم امدادی کوهستان گفت: استان ما کوهستانی است و حتی مرکز استان در دل کوه واقع شده و حوادثی که در مناطق کوهستانی این استان رخ می دهند با نبود خودروی کمک دار کوهستانی، امداد رسانی بهنگام را مختل می کند.

وی وظایف برشمرده سازمان آتش نشانی را ۳۲ مورد نام برد و تصریح کرد: هر جا جان جانداری در خطر باشد نجات آن جان را وظیفه خودمان می دانیم.

رییس سازمان آتش نشانی یاسوج به افزایش حوادث در هر سال اشاره می کند و گفت :آمار آتش سوزی در ۶ ماه سالجاری ۸۶۴ مورد ثبت شده ک نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

رستمی داشتن تجهیزات مناسب آتش نشانی را ضروری دانست و یادآور شد: تصادف یک ماه گذشته در "دشت روم" (۲۰ کیلومتری شهر یاسوج) با واژگونی خودرو، ۲ سرنشین در آتش سوختند اگرچه محل حادثه فاصله ای با یاسوج داشت ولی در صورت تجهیزات کافی و به روز امداد و نجات سریع تر انجام میشد و شاید این دو نفر از مرگ نجات می یافتند.

وی ادامه داد: در تصادف خونین شهر یاسوج (تصادف زنجیره ای خونین در ورودی شهریاسوج ۲ تیر ماه سالجاری ۶ نفر کشته و ۲۱ نفر مصدوم برجای گذاشت همچنین ۲۵ خودرو با هم برخورد داشتند که سرنشینان ۱۴ خودرو کشته یا زخمی شدند) که چند مصدوم در خودروها گیر کرده بود و اگر سازمان آتش نشانی سِت هیدورلیک کامل داشت امدادرسانی و نجات افراد از ماشین با برش ها و جداسازی ها زودتر انجام می شد.

رییس سازمان آتش نشانی با مقایسه تجهیزات استان نسبت به دیگر استان های هم سطح گفت: با نشست ها و بازدیدها از سازمان های آتش نشانی های دیگر مراکز کشور، همیشه برای ما سوال است چرا استان ما به خصوص مرکز استان آتش نشانی آن از حداقل امکانات لازم برخوردار نیست و چطور شهرهای هم سطح ما تجهیزات کافی دارند ولی استان ما محروم است؟

وی با اشاره به آگاهی مردم از وظایف آتش نشانی گفت: روزانه تماس های زیادی داریم اگرچه برخی از تماس های ضروری نیست و مردم خودشان می توانند اقدام کنند مثلا فردی که زنبوری در بالکن خانه اش لانه کرده و از ترس و مواجه شدن با زنبور با آتش نشانی تماس گرفت یا تماس هایی از خوابگاه دانشجویان در مورد سوسک و موش برقرار شد و تیم امدادی در صحنه حاضر می شود ولی انتظار داریم افراد این منطقه حداقل ها را خودشان مدیریت کنند تا ما بتوانیم به ماموریت های اصلی امدادرسانی کنیم.

کورس درون شهری؛ عامل مرگ و مانع امدادرسانی

رییس سازمان آتش نشانی مزاحمت های تلفنی را زیاد دانست و تصریح کرد: این مزاحمت ها مانع برای امدادرسانی به موقع می شود.

وی با اشاره به مزاحمت راننده ای در زمان ماموریت امداد آتش سوزی گفت: خودوری آتش نشانی که در حال رسیدن به محل آتش سوزی بود با مزاحمت و کورس گذاشتن راننده دیگری ایجاد مزاحمت کرد.

کورس گذاشتن یا به اصطلاح برخی جوانان "دور دور" رانندگان برای خودورهی امدادی نه تنها مانع امداد رسانی بهنگام می شود بلکه به معضلی خطرآفرین برای رانندگان و سرنشینان خودروها و عابران پیاده و مزاحمت برای مردم می شود که امیدواریم با فرهنگ سازی و همکاری عمومی از این رفتارهای خطرآفرین جلوگیری شود.

هشدار هایی برای مدارس و فصل سرما

رییس سازمان آتش نشانی با اشاره به بازگشایی مدارس گفت: بازدیدهایی که از چند مدرسه چند طبقه داشتیم اگرچه این طبقات نرده های حفاظ داشتند اما ما هشدار دادیم که ایمنی سازی و تور گذاشتن طبقات برای جلوگیری از هر گونه اتفاقات اعم از عمدی یا سهوی برای دانش آموزان را درخواست دادیم.

رستمی گفت: با توجه به نزدیک شدن فصل سرما، حتما دودکش ها را کنترل کنند و نصب بخاری ها با دقت انجام شود و حتی لازم است شلنگ ها و لوله بخاری و دودکش ها با دقت نصب که از هر گونه حوادث ناگواری جلوگیری شود

وی هشدار داد: استفاده از بخارهای بدون دودکش در منازل خودداری شود چرا که موارد خفگی در چنین مواردی در سال های گذشته گزارش شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha