احمدرضا لاهیجان زاده روز دوشنبه در آیین مبادله تفاهمنامه محیط زیستی با شورای اسلامی استان در سالن جلسات اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان افزود: اُفق آیندهنگرانه به وجود آمده در حوزه محیط زیست در نهادِ شورای اسلامی استان نسبت به سالهای گذشته، مایه امیدواری است.
وی گفت: با تفاهمنامه منعقد شده بین شورای اسلامی استان و ادارهکل محیط زیست میتوان گفت که از تجارب و اتفاقات تلخ رخ داده در سالهای گذشته در حوزه محیط زیست درس گرفتهایم و این موجب تغییر دیدگاههایی شده است که می تواند مانع توسعه پایدار شود.
همکاریهای فرهنگی، اجرایی زیست محیطی در راستای تسریع در اعمال قوانین، مقررات و سیاست های فرادستی محیط زیست موضوع تفاهمنامه ای بود که شورای اسلامی استان اصفهان با اداره کل حفاظت محیطزیست امضا کرده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان تاکید کرد: موارد تفاهمنامه همکاری شورای اسلامی با اداره کل حفاظت محیط زیست، تنها بخشی از کار است و بخش مهم آن همت و تلاش در جهت اجرا شدنِ صددرصد بندهای این تفاهمنامه است.
وی خاطرنشان کرد: شوراها، انجمنهای مردمی و نمایندگان آنها هستند و سازمان حفاظت محیط زیست هم یکی از مردمیترین ارگان های دولت به سبب مطالبهگری است که در راستای حفاظت از سلامت مردم و نسل آینده تلاش میکند.
وی افزود: تلاش سازمان حفاظت محیط زیست، حفاظت از مردمِ نسل امروز و فردا در مقابل یکسری عملیات اجرایی آسیب رسان است.
لاهیجانزاده ادامه داد: کمکی که شوراها در این راستا می توانند به سازمان حفاظت محیط زیست بکنند این است که یاری رسانِ این نهاد در استانی باشند که در حدود ۱۰ میلیون و هفتصد هکتار وسعت و از این میزان دو میلیون و دویست هزار هکتار منطقه حفاظت شده دارد.
وی یادآور شد: در این پهنه وسیع، کل پرسنل محیطبان در حوزه محیط زیست طبیعی استان حدود ۲۰۰ نفر است، این یعنی اینکه به ازای هر ۱۰ هزار هکتار، یک محیط بان میتواند حافظ این محدوده های دارای تنوع زیستی بالا و با ارزش غیرقابل قیمت گذاری باشد.
لاهیجانزاده تصریح کرد: اصفهان ۱۰ هزار واحد صنعتی و حدود ۹۰ شهرک صنعتی دارد که این محدوده ها باید پایش شوند و بطور قطع این امر با این تعداد محدودِ پرسنلِ حفاظت محیط زیستِ استان، شدنی نیست.
وی ادامه داد: اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان ۳۰۰ نیروی انسانی دارد و باید گفت با این حجمِ کار، شوراها میتوانند کمک بزرگی به پایش محیط زیست استان باشند.
وی تصریح کرد: اعضای شوراهای اسلامی شهرها و روستاها میتوانند در بُعد مسولیت اجتماعی به اداره محیط زیست کمک کنند و ما نیز در بُعد حقوقی و قضایی وارد عمل شویم و با کار کارشناسی بدنبال حل مشکلات مُبتلابه زیست محیطی استان باشیم.
رئیس شورای اسلامی استان اصفهان نیز در این آیین گفت: اصفهان استانی پهناور در مرکز ایران است و بدلیل چالش های محیط زیستی، اداره کل محیط زیست آن برای اعمال و تفهیم قوانینِ لازمِ این حوزه نیازمند یاری نمایندگان مردم بعنوان جامعه شورایی استان است.
جواد توحید راد افزود: در قوانین شورای اسلامی استانها بطور معمول سه کمیسیون مشغولِ فعالیت هستند که با شروع دوره ششم در شورای استانها و با توجه به مباحث مهمِ استان در حوزه آلایندهها، آب و ریزگرد، تشکیل یک کمیسون جدید را مُصوب کردیم و برای شورایعالی استانها فرستادیم که موافقت شد در استان اصفهان علاوه بر سه کمیسیون فرهنگی، عمرانی و اجتماعی، یک کمیسیون تخصصی محیط زیست و آب هم تشکیل شود.
وی افزود: هدف از ایجاد این کمیسیون این است که جامعه شورایی استان در کنار اداره کل حفاظت محیط زیست بتواند مسائل زیست محیطی را پیگیری کند.
توحیدی راد گفت: با توجه به اینکه این تفاهمنامه، امروز با هفت ماده و ۲۱ بند در راستای همکاری شورای اسلامی استان و اداره کل حفاظت محیط زیست امضا شد، امیدواریم بتوانیم بندهای آن را اجرایی کنیم و کمک رسانِ حفاظت محیط زیست باشیم.
وی تاکید کرد: برای همه اعضای شورای اسلامی اصفهان از غرب و شرق تا شمال و جنوب استان مساله آب مهم است و برای رفع مشکل این حوزه و دریافت حقابه های زاینده رود و تالاب گاوخونی خواهیم کوشید.
وی یادآور شد: اصفهان در کُل کشور یک بِرند است و ما باید تلاش کنیم تا مهمترین مساله استان در حوزه محیط زیست از جمله آب ریزگردها و آلایندهها را حل کنیم.
رئیس کمیسون تخصصی محیط زیست و آب شورای اسلامی استان اصفهان نیز گفت: اهمیت و ارزشِ جایگاه حفاظت محیطزیست یکی از شاکلههای توسعه پایدار است و اگر بخواهیم به جایگاه محیط زیست بپردازیم باید به سه رُکن آموزش، پایش و نوآوری در راستای رشد و توسعه محیط زیست توجه کنیم.
ارباب افزود: به همین دلیل کمیسیون آب و محیط زیست شورای اسلامی استان با کار مطالعاتی و همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست و برگزاری جلسات متعدد به یک تفاهمنامه همکاری رسید.
وی افزود: این تفاهمنامه برای تضمین اجرا ۲ بند فنی دارد و برای حصول این نتیجه، دستگاه های اجرایی را هم در این تفاهمنامه دخیل کرده است.
ارباب گفت: شورای اسلامی استان بعنوان قویترین رُکن مردمی و بازوی قوی در کنار اداره کل حفاظت محیط زیست با این رویکرد بصورت پایلوت یک نقش محوری را در راستای حفاظت از محیط زیست استان ایفا خواهد کرد.
وی افزود: این شورا در همین راستا کمیسون چهارمی را بدلیل دغدعه حفاظت محیط زیست تشکیل داد تا بتواند قدمهایی در راه کمک به اداره کل حفاظت محیط زیست بردارد.
ارباب تصریح کرد: در قالب این تفاهمنامه ارائه آموزش های لازم محیط زیستی به شوراهای مناطق و حتی شوراهای روستایی تسریع پیدا می کند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از دستورالعملهای سی و چهارگانه شوراهای اسلامی و ماده ۸۰ قانون تشکیلات شوراها، تشکیل سازمان های مردم نهاد است که طبق این تفاهمنامه برای نخستین بار شورای اسلامی استان مکلف شده است بزودی یک سازمان مردم نهاد مرکزی در حوزه حفاظت از محیط زیست تشکیل دهد.
وی افزود: با اجرایی شدن این تفاهمنامه، خیز بلندی را به سمت آینده در راستای توسعه پایدار برخواهیم داشت.
به گزارش ایرنا، این تفاهمنامه که با هفت ماده، ۲۲ بند و ۲ نسخه یکسان تنظیم شده بود، امروز از سوی مدیرکل حفاظت محیط زیست و رییس شورای اسلامی استان امضا و از دهم مهر جاری تا پایان دوره ششم شوراها لازمالاجرا شد.
طبق این تفاهمنامه تعهدات شورای اسلامی استان شامل تقویت همکاری شوراها و شهرداریهای استان با اداره کل و واحدهای تابعه محیط زیست برای نظارت، ممانعت و برخورد با واحدهای آلاینده و مُخرب محیط زیست، مشارکت در تدوین، بازنگری و اجرای برنامه های جامع برای حفاظت از محیط زیست با موضوعات مختلف آب، هوا، خاک، پسماند و تنوع زیستی در استان، جلب مشارکت شوراها در انطباق فعالیتهای مدیریت شهری و روستایی با واحدهای حفاظت محیط زیست به منظور پیشگیری از تخریب محیط زیست در قالب طرح های عمرانی، همکاری در آموزش و فرهنگسازی برای مخاطبان شهری و روستایی خواهد بود.
حمایت از پیشبرد طرحهای حفاظت در مناطق طبیعی تحت مدیریت اداره کل و جلوگیری از تخریب تنوع زیستی، پیگیری برای هزینهکرد درآمدهای شهری مرتبط با محیط زیست نظیر عوارض آلودگی واحدهای صنعتی توسط شهرداریها و دهیاریها با هماهنگی حفاظت محیط زیست، مشارکت در مدیریت و مهار مخاطرات زیست محیطی در مناطق چهارگانه از جمله سیل،آتشسوزی، خشکسالی و بیماری های حیات وحش، مشارکت در حفاظت از تنوع زیستی و مقابله با شکار و صید غیرقانونی، مبادرت به تشکیل یک سازمان خیریه مردم نهاد در راستای کمک به حفاظت از محیط زیست استان، بخش دیگری از تعهدات شورای اسلامی استان در این تفاهمنامه است.
نظر شما