۱۱۰ هزار هکتار از موقوفه "نظام‌السلطنه مافی" در ماهشهر و رامشیر سنددار شد

اهواز - ایرنا - مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان گفت: با پیگیری های انجام شده و همراهی دستگاه قضایی استان، ۱۱۰هزار هکتار از موقوفه "نظام السلطنه مافی" در محدوده شهرستان‌های ماهشهر و رامشیر که بزرگترین موقوفه جهان اسلام به شمار می‌رود سنددار شد تا گامی مهم برای احیای این موقوفه برداشته شود.

به گزارش ایرنا حجت‌الاسلام مرتضی خاکباز روز دوشنبه به مناسبت هفته وقف در نشست خبری با خبرنگاران رسانه‌های جمعی در حرم مطهر حضرت علی ابن مهزیار اهوازی (ع) افزود: مالکیت این موقوفه به تازگی پس از سال‌ها تلاش و پیگیری های حقوقی محرز شد و از این پس حقوق این موقوفه که بیش از ۲۰۰هزار هکتار مساحت دارد در راستای کمک به آحاد کم بضاعت جامعه و عمل به نیات امینانه واقف احیا خواهد شد.

وی ادامه داد: در چهار سال اخیر پیگیری های حقوقی اوقاف و امور خیریه خوزستان منجر به صدور ۴۱۸ رای قطعی به نفع موقوفه های خوزستان شده است.

حجت الاسلام خاکباز اظهار کرد: اجازه نداریم سرسوزنی از حقوق موقوفه‌ها عقب نشینی کنیم و فشارهای وارده به دستگاه اوقاف برای عمل نکردن به وظایف قانونی و شرعی تاثیری نخواهد داشت.

وی همچنین در ادامه با اشاره به انعقاد قرارداد بهره‌برداری به منظور اجازه برخی موقوفه‌ها بین اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، برخی پتروشیمی ها و همچنین شرکت مخابرات خوزستان تاکید کرد: همه دستگاه‌های دولتی، افراد حقوقی و حقیقی که بخشی از موقوفه‌ها را در اختیار دارند باید برای پرداخت اجاره بها با اوقاف خوزستان قرارداد ببندند.

افزایش ۵۰ برابری درآمد موقوفه‌های خوزستان در پنج سال اخیر

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان گفت: درآمد همه پنج هزار موقوفه‌های خوزستان در سال ۱۳۹۷ حدود ۲۴ میلیارد ریال بود ولی در سال ۱۴۰۱ این مبلغ به یک هزار و ۴۰ میلیارد ریال رسید.

وی با بیان اینکه درآمد موقوفه های خوزستان بدون دخل و تصرف در راستای عمل به نیت امینانه واقف هزینه خواهد شد افزود: موقوفه‌های استان از نظر احیا و درآمدزایی تا قبل از ۱۳۹۷ در رده ۲۹ کشور قرار داشت ولی هم اکنون از این حیث جزو پنج استان اول کشور هستیم.

حجت الاسلام خاکباز با اشاره به اینکه برای بهره‌برداری و درآمدزایی کامل موقوفه‌های استان در راستای کمک به آحاد جامعه باید مسیر طولانی پیموده شود و از اینکه هنوز برخی حقوق شرعی موقوفه‌ها را محترم نمی‌شمارند و به آن دست‌اندازی می‌کنند ابراز تاسف کرد و افزود: از همه توان حقوقی و شرعی برای احیای کامل موقوفه ها و سنددار کردن آنان استفاده خواهیم کرد.

۱۱ هزار میلیارد ریال بدهی دستگاه‌های حقوقی و حقیقی ساکن موقوفه‌ها

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان گفت: سرجمع بدهی دستگاه‌های حقوقی و حقیقی استان که در موقوفه‌ها ساکن هستند و آن را به صورت غیرقانونی در اختیار دارند؛ حدود ۱۱هزار میلیارد ریال (۱۱۰۰میلیارد تومان) است.

وی گفت:از همه راه‌های قانونی به گونه‌ای که به اموال اشخاص حقوقی و بیت‌المال آسیب نرسد برای احقاق حقوق موقوفه‌ها استفاده خواهیم کرد.

توسعه و بازسازی حرم علی ابن مهزیار اهوازی(ع) در مرحله نهایی است

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان گفت: خوشبختانه توسعه و بازسازی حرم مطهرعلی ابن مهزیار اهوازی(ع) با گذشت حدود ۱۰ سال از شروع عملیات آن ، در مراحل نهایی است و تا پایان امسال ۲ گلدسته این بقعه شاخص ملی ساخته می شود.

وی گفت: نمای داخلی حرم، کاشی کاری، سامانه های سرمایشی، فضاسازی و محراب حرم مطهر علی ابن مهزیار اهوازی(ع) به پایان رسیده و امیدواریم پرونده بازسازی و توسعه این حرم، در ماه‌های آینده بسته شود تا به طور کامل در اختیار مردم ولایت مدار خوزستان و دیگر هموطنان قرار گیرد.

۴۱۷ بقعه متبرکه و زیارتی در خوزستان

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان گفت: ۴۱۷ بقعه متبرکه و زیارتی در خوزستان وجود دارد که از این تعداد ۲۲ بقعه زیارتی شاخص ملی و در ردیف ۵۰۰ بقاع شاخص کشور قرار دارند.

وی حرم مطهر علی ابن مهزیار اهوازی(ع)، دانیال نبی در شوش، حضرت محمد ابن الکاظم معروف به سبزقبا(ع) در دزفول، محمد ابن جعفر(ع) در دزفول و امامزاده عبدالله بهبهان را در ردیف بقاع متبرکه شاخص بیان کرد و افزود: کارهای فرهنگی ، عمرانی و مدیریتی بقاع متبرکه از محل درآمد آنان تامین و شرعا" هیچ گونه جابه جایی و دخل و تصرف در اموال بقعه صورت نمی‌گیرد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان در ادامه افزود: هزینه‌های بقاع متبرکه و زیارتی توسط مردم پرداخت می‌شود و مساجد نیز به همین منوال بدون هزینه‌کرد دولتی توسط مردم متدین مدیریت می‌شوند.

لزوم شفاف سازی درآمدهای موقوفه ها در سامانه اوقاف و امور خیریه استان، بازسازی و توسعه حرم مطهر علی ابن مهزیار اهوازی(ع) و ضرورت بهره گیری از امکانات داخل استان برای امور عمرانی بقاع متبرکه از سوال‌های اصحاب رسانه در این نشست بود.

به گزارش ایرنا همچنین آیین غبارروبی و عطرافشانی ضریح مطهر علی ابن مهزیار اهوازی(ع) که شخصیت های مورد وثوق چهار امام رضا(ع)، امام محمد تقی (ع)، امام علی النقی(ع) و امام حسن عسکری(ع) بودند در فضایی معنوی برگزار شد. همچنین از سیدموسی بلادیان دبیرستاد اقامه نماز خوزستان که مدرسه‌ای در کوی ملت اهواز را به ارزش ۶۰۰ میلیارد ریال وقف کرده تجلیل شد.

بنا به این گزارش همچنین در مراسمی مسعود شیرمردی ورزشکار خوزستان چهار کاپ و مدال بین‌المللی وملی خود به حرم مطهرعلی ابن مهزیار اهوازی(ع) اهدا کرد.

۱۱۰ هزار هکتار از موقوفه "نظام‌السلطنه مافی" در ماهشهر و رامشیر سنددار شدند

۱۱۰ هزار هکتار از موقوفه "نظام‌السلطنه مافی" در ماهشهر و رامشیر سنددار شدند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha