به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روزنامه آلمانی «فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ»، برگزارکنندگان این جایزه سالانه در سوئد اعلام کردند که دولت کامبوج به این سه نفر از فعالان حوزه زیست مطلوب این کشور به نام های "فوون کیو راکسمی"، "تون راتا" و "لانگ کونتیا" برای دریافت جایزه بین المللی خود اجازه سفر نداد.
براساس گزارش ها، دادگاه در کامبوج به تازگی حکمی را صادر کرد مبنی بر اینکه این افراد از سفر به استکهلم برای دریافت جایزه «زیست صحیح» محروم هستند، هرچند بنیاد جایزه سال «زیست صحیح» خواستار بازنگری در این حکم شده است.
گزارشی از خبرگزاری "سوئد تی تی" نیز حاکی است که پیشتر برای این سه فعال کامبوجی به دلیل فعالیت های خاص مربوط به "حفاظت از منابع طبیعی" حکم حبس تعلیقی صادر شده بود و بعدها در تابستان ۲۰۲۱ به مجازات های سنگین محکوم شدند.
بنیاد زیست صحیح که در سال ۱۹۸۰ تاسیس شد، هر سال این جایزه نوبل را به کسانی اعطا میکند که با فعالیتهایشان برای بهبود وضعیت زیست و چالشهای جهان در حوزه آموزش، حقوق بشر، محیط زیست، صلح و بهداشت تلاش میکنند.
جوایز این بنیاد هر سال در پارلمان سوئد به برندگان واجد شرایط اهدا میشود، امسال قرار است این جایزه به طور رسمی در ۲۹ نوامبر(۸ آذر) به برندگان آن در استکهلم اهدا شود.
به گفته سخنگوی بنیاد مزبور، قرار است امسال از سازمان کمکهای اروپایی SOS Méditerranée، «یونیس بروکمن آمیسا» یک فعال حقوق زنان از غنا و همچنین "فلیس اومیدو" یک محیطبان کنیایی نیز در این خصوص تقدیر به عمل آید.
بر اساس این گزارش، این جایزه ارتباطی به جایزه نوبل ندارد و ارزش آن دو میلیون کرون سوئد (۲۰۰ هزار یورو) است.
این جایزه در سال ۱۹۸۰ توسط "یاکوب فون اوکسکول" عضو سابق پارلمان اروپا با فروش آلبوم تمبرهایش به ارزش یک میلیون دلار بنیانگذاری شده بود.
نظر شما