به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رادیو فرانسه، میلان رادوئیچیچ متهم است که در حمله مسلحانه در کوزوو در ۲۴ سپتامبر (۲ مهر) که منجر به کشته شدن یک پلیس کوزوو شد، مشارکت داشت؛ رخدادی یکی از جدیترین تنشهای سالهای اخیر را در روابط بلگراد و پریشتینا ایجاد کرد.
پلیس صربستان دیروز (سهشنبه) فردی را بازداشت کرد که تاجر و سیاستمدار شناخته میشود اما به سازماندهی یک گروه شبهنظامی و اقدام جنایتکارانهای متهم است که با کشته شدن یک پلیس در کوزوو، صربستان را در آستانه تنشی جدی و تازه قرار داد.
دستگاه قضائی صربستان رادوئیچیچ را در مورد ارتباط جنایتکارانه و قاچاق اسلحه بین بوسنی و کوزوو مظنون میداند.
خبرنگار رادیو فرانسه در بلگراد، خبر داد که چند روز پیش رادوئیچیچ مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت، اما امروز او خود را بی گناه می داند.
دادستانی صربستان، وی را به دریافت «سلاح، مهمات و وسایل انفجاری» از بوسنی در بازه زمانی ژانویه تا سپتامبر (دی تا شهریور) و حمل و نگهداری آنها در کوزوو تا روز حمله متهم میکند.
ویوسا عثمانی، رئیس جمهور کوزوو روز سه شنبه در مصاحبه ای با شبکه «سی ان ان»، تحویل رادوئیچیچ و سایر تروریست ها را به جمهوری کوزوو به منظور برقراری عدالت خواستار شده بود.
رادوئیچیچ مدتها بهعنوان با نفوذترین سیاستمدار صرب در شمال کوزوو و نزدیک به دولت بلگراد شناخته میشد. او از سال ۲۰۲۱ به اتهام جنایت سازمان یافته و فساد هدف تحریم های آمریکا قرار گرفته است.
عقبنشینی نیروهای صرب از مرز با کوزوو
در ۲۴ سپتامبر، درگیری بین نیروهای ویژه پلیس کوزوو و یک کماندوی شبه نظامی کاملا مسلح در شمال کوزوو رخ داد. در ابتدا، یک افسر پلیس کوزوو در سنگری در ورودی روستای «بانجسکا» در ۱۵ کیلومتری مرز صربستان کشته شد. یک افسر دیگر نیز در جریان این حمله زخمی شد.
پلیس کوزوو سپس عملیاتی را علیه این گروه که در یک کلیسای ارتدوکس صرب پناه گرفته بودند، آغاز کرد. سه تن از اعضای آن که همگی صرب کوزوو بودند کشته و سه تن دیگر دستگیر شدند. افراد دیگر از این گروه از جمله میلان رادوئیچیچ فرار کردند.
یک روز پس از این درگیری ها، خلال سوچلا، وزیر کشور کوزوو، رادوئیچیچ را به رهبری کماندویی این عملیات که در بیست و چهار ساعت آتش شدیدترین تنش سال های اخیر میان صربستان و کوزوو را شعلهور ساخت، متهم کرد.
حال دستگیری این متهم اصلی پس از آنکه الکساندر ووچیچ، رئیس جمهور صربستان، چندین هزار سرباز خود را از مرز با کوزوو، در پی اولتیماتوم واشنگتن خارج کرد، تلاشی دیگر برای کاهش تنش محسوب میشود.
صربستان که تاکنون از سوی غرب به عنوان یک شریک مذاکره قابل اعتماد به حساب می آمد، شاهد سقوط این اعتماد بوده است. بلگراد که هر گونه مسئولیت در این حمله را رد می کند، اکنون در تلاش است تا خود را از تهدید تحریم های بین المللی در امان نگاه دارد.
پس از انگلیس، رومانی روز سه شنبه اعلام کرد که حدود صد سرباز را برای تقویت نیروهای حافظ صلح سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در کوزوو اعزام می کند.
نظر شما