به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از تارنمای اسپوتنیک موندو، مادورو گفت: خوان گوایدو، دست نشانده امپراتوریِ شکستخورده و ناپدید شده از صفحه تاریخ و صلح سیاسی ونزوئلا، در زبالهدانی تاریخ است، در حالی که از مردم ما، وجدان و قدرت نظامی-مدنی ما شکست خورده است.
رئیسجمهوری ونزوئلا تصریح کرد که این کشور از سال ۲۰۱۷، با خشونتهای مختلفی که توسط بخشهای راستگرای این کشور رهبری میشود، مواجه شده است.
مادورو همچنین وجود طرحها و برنامههایی علیه صلح در این کشور کارائیب را محکوم کرد.
مادورو گفت: من از تمام ونزوئلا میخواهم که از صلح دفاع کنند، اما به ویژه از مردم میخواهم که به شیوهای برتر برای دفاع از صلح سازماندهی کنند، برنامههایی علیه صلح مردم و تبدیل نفرت به خشونت وجود دارد.
وی در همین راستا از فعال شدن و سازماندهی واحدهای مردمی برای صلح (UPAZ) و شورای ویژه صلح (Cpaz) خبر داد.
مخالفان دولت ونزوئلا پیشتر (دسامبر سال گذشته) تصمیم گرفتند با این استدلال که دولت به اهداف خود نرسیده و ضعیف شده است، به دولت موسوم به دولت موقت به رهبری خوان گوایدو از سال ۲۰۱۹ پایان دهند.
چهار ماه بعد، گوایدو به کلمبیا سفر کرد و از آنجا با یک پرواز به ایالات متحده، کشوری که در حال حاضر در آن به سر میبرد، رفت.
پروژه گوایدو در حالی از سوی مخالفان دولت کاراکاس با شکست مواجه شده است که در اواخر دوران دونالد ترامپ رئیسجمهوری پیشین آمریکا نیز میان بیشتر مقامهای آمریکایی نسبت به عملکرد گوایدو ناامیدیهای زیادی ایجاد شد به طوریکه بسیاری از کارشناسان بر این باور بودند که آمریکا همچون گذشته قصدی برای حمایت از گوایدو و اقداماتش ندارد و عملا طرح دولت ترامپ برای حمایت از گوایدو در راستای براندازی دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا شکست خورده است.
خوان گوایدو که با حمایت حدود ۵۰ کشور از جمله آمریکا، زمانی به یکی از شناختهشدهترین چهرههای مخالف دولت ونزوئلا تبدیل شد، نه تنها نتوانست به شعارهای خود برای برکناری دولت مادورو دست یابد که با کاهش محبوبیت مواجه شد، تا جایی که همپیمانان او در داخل اپوزیسیون نیز او را کنار زدند.
با این حال، در ادامه حمایت کاخ سفید از مخالفان دولت ونزوئلا، تارنمای بلومبرگ پیشتر به نقل از منابع مطلع گزارش داد که مخالفان ونزوئلا کنترل حسابهای بانکی مسدود شده دولت در ایالات متحده (مبلغ این حسابها حدود ۳۴۷ میلیون دلار است) را دوباره به دست گرفتهاند.
به نوشته بلومبرگ، به رسمیت شناختن مخالفان ونزوئلا از سوی وزارت امور خارجه آمریکا، به خزانهداری آمریکا اجازه داد تا مجوزی را صادر کند که بر اساس آن به طلبکاران دولت اجازه میدهد تا در مورد توافقنامههای تسویه حساب با مجمع تحت رهبری مخالفان بر سر بدهیهای دولتی همچون بدهی شرکت نفت دولتی ونزوئلا (PDVSA) یا شرکتهای تابعه آن مذاکره کنند.
روز دوشنبه، یکم ماه مه (۱۳ اردیبهشت)، وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد هیچ اقدامی برای ممانعت از مزایده یا معامله سهام شرکت سیتگو (Citgo/ زیرمجموعه شرکت نفت ونزوئلا مستقر در واشنگتن) انجام نخواهد داد. شرکت سیتگو متعلق به دولت کاراکاس است اما توسط مخالفان کنترل میشود.
نیکلاس مادورو رئیسجمهوری ونزوئلا سپس اعلام کرد که راست افراطی در این کشور، مسئول سرقت «سیتگو» است و اطمینان داد که ونزوئلا دریافت ماهانه بیش از ۹۰۰ میلیون دلار را به دلیل خلع مالکیت این دارایی از دست داده است.
نظر شما