به گزارش ایرنا، منصور شیشهفروش روز شنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: با وجود اینکه برخی از مسیرهای عشایر منطقه سمیرم بسیار سخت گذر و دسترسی به سیاه چادرهای عشایر دشوار بود، مدیریت بحران استان اصفهان با تانکر به این نقاط آبرسانی کرد.
وی با اشاره به اینکه تمامی نکات ایمنی و مقابله با بحران برای عشایر در نظر گرفته شده بود، افزود: تامین آب باغها و نیز تولید دام، ایمنی و پیشگیری از حریق و دستورالعملهای لازم به عشایر در مدت استقرار آنان در استان آموزش داده شده است.
مدیر کل مدیریت بحران استان اصفهان تصریح کرد: حدود چهار هزار خانوار عشایری از ایل قشقایی در شهرستان سمیرم به کشاورزی و تولید سیبدرختی اشتغال دارند که سالانه حدود ۱۵۰هزار تُن محصول تولید میکنند.
وی افزود: این عشایر با توجه به اینکه اواخر تابستان و اوایل پاییز مشغول برداشت سیب هستند ، دیرتر از سایر عشایر و اواخر آبان از استان اصفهان به سمت استانهای گرم جنوبی فارس، خوزستان، بوشهر و کُهگیلویه و بویر احمد کوچ میکنند.
شیشهفروش گفت: عشایر استان اصفهان همچنین حدود ۲۸ درصدگوشت قرمز و حدود ۳۵ درصد از صنایع دستی استان اصفهان را از جمله گلیم، جاجیم، قالی و چادر تولید میکنند که گلیم ایل قشقایی ثبت جهانی شده است و در آینده نیز چادر عشایر نیز ثبت ملی میشود.
وی ادامه داد: عشایر استان اصفهان سالانه حدود ۷۰۰ تن عسل ارگانیک و هفت هزار تن لبنیات تولید می کنند و عمده کندوهای زنبور عسل از قشر در شهرستانهای فریدون شهر، دهاقان، چادگان، بوئین و میاندشت و شهرضا مستقر است.
مدیر کل مدیریت بحران استان اصفهان گفت: رویشگاههای مرتعی زیادی در اختیار عشایر است که علاوه بر تولید عسل ، امکان تولید داروهای گیاهی با کیفیت را برایشان امکان پذیر کرده است.
وی تاکید کرد: سازمان صنایع دستی و گردشگری میتواند مکانهای مشخصی را برای عرضه محصولات عشایری به کمک سازمان جهاد کشاورزی ایجاد کندتا گردشگران به صورت ملموس به محل زندگی و فعالیت عشایر سر زده و از آنها خرید کنند و ایجاد این کمپها فقط مختص ایام عید نوروز نباشد.
مدیر کل مدیریت بحران استان اصفهان تاکید کرد: تمامی کنترلهای بهداشتی و دامی عشایر با تلاش معاونت غذا و دارو، جهاد کشاورزی و دامپزشکی انجام میشود.
به گزارش ایرنا،شمار عشایر استان اصفهان بالغ بر ۶۰ هزار نفر در قالب ۱۱ هزار خانوار است، عشایر ایل بختیاری از خوزستان به شهرستانهای فریدونشهر، چادگان و فریدن در غرب اصفهان کوچ میکنند و عشایر ایل قشقایی از بوشهر، فارس و کهگیلویه و بویراحمد رهسپار شهرستانهای سمیرم، دهاقان و شهرضا در جنوب استان میشوند، همچنین عشایر عرب جرقویه در شهرستان جرقویه در شرق اصفهان سکونت دارند.
نظر شما