«خیابان ملک» برداشتی از فضای زندگی را به تصویر می‌کشد

اصفهان- ایرنا- نویسنده و کارگردان فیلم «خیابان ملک» با اشاره به اینکه داستان این فیلم واقع‌گراست، گفت: در «خیابان ملک» قصد داریم برداشتی از فضای زندگی داشته باشیم و دراماتیزه شده آن‌ را به مخاطب نشان بدهیم.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به اصفهان، نشست پرسش و پاسخ فیلم «خیابان ملک» نخستین اثر اکران شده در سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان با حضور احسان سلطانیان کارگردان و تهیه‌کننده، مجید محسنی مدیر فیلمبرداری، خبرنگاران نوجوان جشنواره با اجرای سحر قناعتی در تالار حافظ سینما ساحل اصفهان برگزار شد.

سلطانیان در ابتدای نشست درباره شکل‌گیری ایده فیلم «خیابان ملک» اظهارداشت: از کودکی حس ویژه‌ای به اصفهان داشتم. در شهر ما سینما نبود. من و پدرم وقتی به اصفهان می‌آمدیم به سینما می‌رفتیم. فضای اصفهان به ویژه میدان ملک برایم خاطره‌انگیز است. یک بار از خیابان ملک عبور می‌کردم و یک اتفاق برایم ایده‌بخش بود. اینکه چرا باید یک پیرمرد تنها اینجا باشد و نوه‌هایش برایش غذا ببرند؟

وی گفت: از ابتدای تصمیمم برای ساخت «خیابان ملک»، قصد داشتم از بازیگران تازه‌کار بهره‌مند شوم تا فیلم باورپذیر باشد، چرا که از سویی داستان ما واقع‌گراست و از سوی دیگر بهره‌مندی از بازیگران حرفه‌ای و غیراصفهانی، غالبا با موفقیت همراه نبوده است.

سلطانیان با اشاره به اینکه «خیابان ملک» نخستین فیلم او در زمینه سینمای کودک و نوجوان محسوب می‌شود، افزود: چالش اصلی من بازیگران کودک بودند. باید برای ارتباط گرفتن با کودکان، ابتدا شخصیت اصلی‌شان را شناخت. در این فیلم من سعی کردم به طور ویژه شخصیت بازیگران اصلی‌ام را بشناسم که این به من خیلی کمک کرد.

«خیابان ملک» برداشتی از فضای زندگی را به تصویر می‌کشد

کارگردان «خیابان ملک» در ارزیابیش از ارتباط این فیلم در نمایش اول با مخاطبان، اظهارداشت: موفقیت فیلم را باید از مخاطب پرسید اما فکر می‌کنم این اتفاق افتاده است.

وی درباره حس و حال فیلم که در اصفهان رخ می‌دهد و یادآوری «قصه‌های مجید» با «خیابان ملک» بیان کرد: «قصه‌های مجید» دغدغه کودکان و نوجوانان دهه شصت بود که در کودکان امروز وجود ندارد. شخصیت‌های اصلی فیلم «خیابان ملک» هم نماینده دو قشر بودند. پسربچه‌ای که عاشق لامپ است، استعاره از روشنگری برای آینده مردی است که قرار است مسئولیتی در آینده داشته باشد و دختری که عاشق گل و گیاه است، استعاره از زندگی. در واقع فیلم دغدغه کودکان نسبت به بزرگسالان و پلی بین اصفهان قدیم و جدید از دیدگاه کودکان است.

سلطانیان در پاسخ به این سوال که چرا شخصیت‌های فیلم خیلی زود به کار اشتباه خود پی می‌برند و نتیجه آن را می‌بینند در حالی که ممکن است در واقعیت این اتفاق نیفتد؟، گفت: ما قرار نیست نتیجه‌گیری مستقیم در فیلم‌ها داشته بلکه قصد داریم برداشتی از فضای زندگی داشته باشیم و دراماتیزه شده آن‌ را به مخاطب نشان بدهیم. سیر اتفاقات در فیلم خیلی هم دور از واقعیت نیست. ممکن است شما هم در زندگی روزمره در عرض نیم‌ساعت متوجه اشتباهتان بشوید. ضمن این که نمی‌شود ساعات طولانی را در فیلم نشان داد بلکه باید بر حسب زمان، روایت فیلم را فشرده کرد.

مجید محسنی مدیر فیلمبرداری فیلم نیز در این نشست با اشاره به اینکه کار با کودکان سخت است، اظهارداشت: ۹۹ درصد از عوامل ما فیلم اولی بودند. از ابتدا قرار شد دوربین آزاد باشد یعنی بچه‌ها برای دوربین تعیین تکلیف کنند نه دوربین برای بچه‌ها. سبک فیلم‌برداری دوربین روی دست بود تا مخاطب تنش موجود در فیلم را دریافت کند.

فیلم «خیابان ملک» محصول سال ۱۴۰۲ به نویسندگی و کارگردانی احسان سلطانیان و تهیه‌کنندگی احسان سلطانیان و مهران هادی است. مهران هادی، محمدپارسا نصرتی، نازنین علینقیان، جواد مدنی و مهدی باقربیگی از بازیگران این فیلم هستند.

سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان با دبیری مجید زین‌العابدین و با مشارکت سازمان سینمایی، بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری اصفهان از ۱۴ مهرماه با آیین افتتاحیه در اصفهان، فعالیت خود را آغاز کرد و نمایش فیلم‌ها نیز از امروز-شنبه-۱۵ مهر (هفتم اکتبر) آغاز شده است. این جشنواره تا بیستم مهر (۱۲ اکتبر) ادامه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha