۱۶ مهر ۱۴۰۲، ۱۲:۰۹
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 85251386
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

جوانی جمعیت یکی از اولویت‌های فرهنگی در کردستان

سنندج- ایرنا- جوانی جمعیت و فرزندآوری به عنوان یکی از اولویت‌های فرهنگی در استان کردستان شناخته شده و فرهنگ سازی بیشتر در این زمینه نیازمند همکاری و همراهی دستگاه‌های مختلف، بویژه دستگاه‌های فرهنکی است.

به گزارش ایرنا، روند تک فرزندی و عدم تمایل بسیاری از زوج‌های جوان به فرزندآوری از سال‌های نه چندان دور در جامعه جا افتاده است و همین امر کشور را به سمت پیری جمعیت در سال‌های آینده سوق می دهد.

در گذشته کمتر خانواده‌ ای وجود داشت که کمتر از سه فرزند داشته باشد اما امروز بیشتر پدر و مادرها یا اصلا به بچه‌دار شدن فکر نمی کنند و یا به داشتن فقط یک فرزند اکتفا می‌کنند و ازعواقب بد آن برای آینده کشور و خود فرزندانشان نیز آگاه نیستند.

این بحران دربسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در حال افزایش است و دولت‌ها برای حل آن سیاست‌های تشویقی فرزندآوری تدوین می کنند ودر کشور ما نیز دولت سیزدهم با ایجاد سیاست‌های تشویقی این مهم را به عنوان یکی از رویکردهای اصلی خود قرار داده است.

براین اساس و در راستای افزایش جمعیت و رشد فرزندآوری در جامعه قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استان‌های مختلف کشور از جمله استان کردستان و با عضویت نمایندگانی از دستگاه‌های مختلف تشکیل شده است.

چهارمین جلسه ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت استان کردستان روز یکشنبه با حضور اعضای ستاد در سنندج برگزار شد.

جوانی جمعیت نیازمند فرهنگ‌سازی

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با بیان اینکه رشد فرزندآوری و جوانی جمعیت در جامعه نیازمند تغییر ذهنیت‌ها نسبت به این مساله است، گفت: با وجود برگزاری جلسات مختلف در زمینه جوانی جمعیت، هنوز قرینه‌ای برای دغدغه جمعیت در تابلوهای شهری ومحیط شهری دیده نمی شود.

مهدی رمضانی با بیان اینکه مساله جوانی جمعیت باید به یک فرهنگ در جامعه تبدیل شود، گفت: در استان در این زمینه تا حدودی کار شده اما هر دستگاهی باید به وظیفه‌ای که قانون در این راستا برای آن در نظر گرفته است عمل کرده و دردمندانه و دغدغه مندانه به آن ورود کند.

وی یادآور شد: زلرله عجیبی در زمینه جمعیتی در پیش داریم و در ۲۰سال آینده جامعه ما به سمت پیری جمعیت رفته است و این روند درآینده فرزندان ما را دچار مشکلات روحی و روانی خواهد کرد.

تصویب تسهیلات ناباروی

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان در ادامه اظهار کرد: باید در قانون بودجه سال آینده تبصره ای برای درمان ناباروری در نظر گرفته و این مهم باید از نمایندگان مجلس مطالبه گری شود.

جوانی جمعیت یکی از اولویت‌های فرهنگی در کردستان

وی ادامه داد: همچنین در حال حاضر ما جامعه آماری درستی در زمنیه تعداد زوج‌های ناباروی و علت عدم مراجعه برخی از زوجین به مراکز ناباروی نداریم که در این زمینه نیازمند انجام کارهای پژوهشی توسط دانشگاه‌ها هستیم.

پرداخت ۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج

رییس شورای هماهنگی بانک‌های استان کردستان نیز در این جلسه گقت: در نیمه نخست امسال، از سوی بانک ملی هزار و ۴۹۵ فقره تسهیلات با سه هزار و ۱۹ میلیارد ریال تسهیلات ازدواج و ۲ هزار و ۷۳۶ فقره به ارزش هزار و ۸۳۷ میلیارد ریال تسهیلات فرزندآوری در استان پرداخت شده است.

علی اشرف یوسفی قیاسی با بیان اینکه در مجموع از اول امسال تاکنون ۹ هزار و ۸۲۰ فقره تسهیلات در این راستا توسط بانک های استان پرداخت شده است، افزود: در این زمینه بانک ملت با هزار و ۲۱۸ فقره، ملی با هزار و ۴۹۵ فقره، تجارت با هزار و ۳۳۷ فقره و صادرات با هزار و پنج فقره بیشترین پرداختی را داشته اند.

وی با اشاره به اینکه پرداخت تسهیلات در بانک‌های استان روند خوبی دارد، گفت: براساس آمار ارایه شده در این زمینه در مقایسه با سال گذشته مقایسه آن رشد خوبی داریم و در میان استان‌ها نیز در ردیف هفدهم قرار گرفته‌ایم.

رییس شورای هماهنگی بانک‌های استان کردستان همچنین یادآور شد: بانک های کشور ۳۰ نوع تسهیلات تکلیفی را پرداخت می کنند و ما این آمادگی را داریم تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات به زوج‌های ناباروی که توانایی مالی برای درمان ندارند پرداخت کنیم.

واگذاری زمین به متقاضیان جوانی جمعیت

سرپرست مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل مسکن و شهرسازی کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه تاکنون در ۲ فاز زمین به متقاضیان جوانی جمعیت در استان واگذار شده است، گفت: در فاز اول همزمان عید غدیر خم به ۱۹۰ خانواده مشمول طرح در استان کردستان واگذار شد و براین اساس این خانواده‌ها ۱۱۰ قطعه زمین رایگان دریافت کردند.

جوانی جمعیت یکی از اولویت‌های فرهنگی در کردستان

امیرحسین جمشیدی افزود: خانواده‌های مشمول این طرح افرادی بودند که از ۲۴ آبان سال ۱۴۰۰ فرزند سوم آنان متولد شده باشد که حدود هزار خانواده در استان ثبت نام کرده بودند، ضمن اینکه این خانواده‌ها مربوط به شهرستان‌های سنندج، سقز، قروه و بیجار بودند و بیشترین تعداد نیز با ۸۰ خانوار مربوط به سنندج بود.

وی ادامه داد: در فاز دوم نیز ۱۶۰ قطعه زمین به مناسبت هفته وحدت و در قالب پویش پیامبر رحمت و در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ۲۵۲ نفر از متقاضیان در استان کردستان واگذار شد.

رئیس جهاد دانشگاهی کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: پژوهشکده رویان در کشور فعال و لازم است شعبه‌ای از پژوهشکده رویان در استان کردستان باید راه‌اندازی تا بتواند در درمان ناباروری مؤثر واقع شود.

اکبر اسدی افزود: امکانات علوم پزشکی به اندازه‌ای نیست که در این راستا بتواند اقدامات کافی انجام دهد بنابراین راه‌اندازی پژوهشکده رویان می‌تواند در کنار خدمات علوم پزشکی استان نقش موثری در این زمینه داشته باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha