سالانه هفت هزار قلاده سگ علیه بیماری هاری در چهارمحال و بختیاری واکسینه می‌شود

شهرکرد- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری با گرامی‌داشت هفته دامپزشکی گفت: برای پیشگیری از شیوع بیماری هاری سالانه به‌طور میانگین هفت هزار قلاده سگ در استان علیه هاری واکسینه می‌شوند.

به گزارش ایرنا، محمد اسدی روز یکشنبه در نشست با خبرنگاران به مناسبت روز دامپزشک تاکید کرد: قوانین جدید که در قالب قانون حمایت از حقوق حیوانات تدوین شده است که بازدارندگی لازم را برای جلوگیری از بروز مشکل و بیماری‌های ناشی از گزش سگ‌های بلاصاحب ندارد و همین مساله باعث شده جمعیت این سگ‌ها افزایش یابد.

وی افزود: در قانون جدید، سامان‌دهی سگ‌های بلاصاحب بر عهده فرمانداری‌ها است اما پس از همکاری شهرداری و مراکز نگه‌داری این سگ‌ها، دامپزشک مُجرب برای نظارت و عقیم‌سازی این حیوانات معرفی می‌‍شود.

اسدی تصریح کرد: سال گذشته ۱۳ مورد و در نیمه نخست سال‌جاری پنج مورد گزاش ناشی از گزش سگ‌های بلاصاحب در چهارمحال و بختیاری رخ داده و ثبت شده است.

سالانه هفت هزار قلاده سگ علیه بیماری هاری در چهارمحال و بختیاری واکسینه می‌شود

استقرار دامپزشک در واحدهای تولید گوشت و آبزیان

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به به استقرار مسوول فنی بهداشتی در تمامی واحدهای تولید گوشت و خوراک آبزیان استان اظهار داشت: متولیان امر در دامپزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی و اداره کل حفاظت محیط‌زیست متولی برخورد با کشتارهای غیرمجاز هستند.

وی گفت: در نیمه نخست سال‌جاری ۲۲ اردو و رزمایش و سال گذشته رزمایش ملی جهادی دامپزشکی در استان برگزار و ۲۰۰ هزار خدمت به روستاییان و عشایر ارائه شد.

سالانه هفت هزار قلاده سگ علیه بیماری هاری در چهارمحال و بختیاری واکسینه می‌شود

پیشگام در صنعت خوراک دام

اسدی چهارمحال و بختیاری را نخستین و برترین صادرکننده خوراک دام، طیور و آبزیان کشور دانست و افزود: این استان در صنعت آبزی‌پروی جزو مناطق پیشتاز کشور است و هم‌اکنون ۵۰۰ واحد تولید آبزیان و ۳۳ کارخانه تولید خوراک دام، طیور و آبزیان در استان فعالیت می‌کند.

وی مراکز بسته‌بندی و فرآوری محصولات دام، طیور و آبزیان چهارمحال و بختیاری را مطابق با شرایط صادراتی به کشورهای همسایه و حوزه اوراسیا دانست و افزود: اداره‌کل دامپزشکی استان در این زمینه نظارت مستمر و جدی دارد.

سالانه هفت هزار قلاده سگ علیه بیماری هاری در چهارمحال و بختیاری واکسینه می‌شود

وضعیت تولید مرغ در استان

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: این استان با ۲۲۵ واحد تولید مُرغ گوشتی، تخم‌گذار و مادر گوشتی نیاز استان در این حوزه را تولید می‌کند که نظارت کامل بر روند کار آن‌ها انجام می‌شود.

اسدی یادآور شد: ساختار نظارتی بهداشتی در واحدهای تولید مُرغ و تخم‌مُرغ استان ایجاد شده و در مجتمع‌ها دامداری پنج کارشناسی به‌طور مستمر پیگیری رعایت موارد بهداشتی هستند.

وی با اشاره به تشکیل ۳۲۴ فقره پرونده قضایی در چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: برای بیشتر این پرونده‌ها در زمینه‌های تخلف‌های بهداشتی، عرضه غیرقانونی نهاده‌ها و فراورده‌های دامی و کشتار غیرمجاز بوده که حُکم‌های بازدارنده صادر شده است.

اسدی در خصوص وضیعت کشتارگاه‌های استان گفت: خط دوم کشتار برای حذف سیستم انسانی در تولید گوشت مُرغ به‌زودی در یکی از کشتارگاه‌های چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: تعداد قابل توجهی از واحدهای تولیدی حوزه دام، طیور و آبزیان در استان موفق به گرفتن کد آی. آر. (IR) شده‌اند و می‌توانند محصولات خود را به کشورهای دیگر صادر کنند.

سالانه هفت هزار قلاده سگ علیه بیماری هاری در چهارمحال و بختیاری واکسینه می‌شود

عاری از آنفوآنزای فوق حاد پرندگان

وی افزود: در سال‌های اخیر هیچ موردی از آنفلوآنزای فوق‌حاد پرندگان در استان گزارش نشده و بیماری‌های برونشیت، نیوکاسل، آبله، سل و شاربون ظهور کمتری داشته و اپیدمی مشاهده نشده است.

اسدی تصریح کرد: امسال چند کانون تب‌برفکی در شهرستان‌های شهرکرد، بروجن و فارسان مشاهده شد که با حضور به‌موقع نیروهای دامپزشکی چهارمحال و بختیاری این بیماری مهار و از شیوع ان به بقیه نقاط استان جلوگیری شد.

وی با اشاره به فعالیت سه آزمایشگاه همکار در چهارمحال و بختیاری برای گواهی بهداشتی و گواهی همکار دامپزشکی یادآور شد: در این ازمایشگاه‌ها به استان‌های لرستان، خوزستان و اصفهان هم خدمات‌رسانی می‌شود.

سالانه هفت هزار قلاده سگ علیه بیماری هاری در چهارمحال و بختیاری واکسینه می‌شود

فعالیت گسترده دامپزشکی علیه بیماری‌های مشترک

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: هم‌اکنون ۵۱ داروخانه، ۲۱ مرکز واکسیناسیون دان، پمج شرکت پخش سراسری، ۴۵ مرکز درمانی، پنج بیمارستان و درمانگاه دام کوچک، ۲۱ مرکز مایه‌کوبی، ۲ آزمایشگاه، ۲ بیمارستان دام بزرگ و سه مرکز واکسیناسیون طیور از سوی بخش خصوصی در استان فعالیت دارد.

وی گفت: برون‌سپاری خدمات مایه‌کوبی دام و طیور در استان ۲ برابر شده است و در این حوزه ۱۰۰ نفر مشغول به‌کار شده‌اند.

اسدی به استمرار نظارت شرعی بر ذبح دام و طیور در کشتارگاه‌های چهارمحال و بختیاری اشاره و تاکید کرد: ناظران شرعی ذبح دام به‌زودی به‌عنوان ضابطان قضایی معرفی می‌شوند.

سالانه هفت هزار قلاده سگ علیه بیماری هاری در چهارمحال و بختیاری واکسینه می‌شود

صدور مجوز صادرات

وی افزود: در نیمه نخست سال‌جاری ۱۵ هزار تُن خوراک آبزیان از چهارمحال و بختیاری به عراق، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، اُزبکستان و افغانستان صادر شده که نسبت به ۶ هزار و ۸۰۰ تُن صادرات نیمه نخست سال گذشته ۱۲۳ درصد رشد دارد.

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در نیمه نخست امسال همچنین ۳۷۳ تُن شیر خشک نوزاد از استان به ترکیه، سوریه و لبنان صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۲ درصد رشد داشته است.

وی یادآور شد: سال گذشته ۲ هزار و ۵۰۰ رای دام سبک به کویت صادر شد اما امسال برای کنترل بازار داخلی صادرات دام زنده ممنوع شد.

اسدی اظهار داشت: تمامی مزرعه‌های پرورش ماهی چهارمحال و بختیاری از لحاظ مصرف داروهای ممنوعه و غیرمجاز کنترل می‌شود.

وی با اشاره به پاک بودن استخرهای پرورش ماهی چهارمحال و بختیاری براساس نتایج آزمایش‌های سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ گفت: در نیمه نخست سال‌جاری تخلف سه مزرعه شیلات در استان مشخص و نتایج آزمایش آن‌ها مثبت شد که پس از سپری شدن مراحل قانونی و قضایی ۲۰۰ تُن ماهی غیرقابل‌مصرف آن‌ها معدوم شد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با ۳۰ کارخانه فعال در زمینه تولید خوراک دام، طیور و آبزیان از قطب‌های صادرات این فراورده‌های خام دامی در کشور به‌شمار می‌رود.

۱۴ تا ۲۰ مهرماه به‌نام هفته دامپزشکی و ۱۴ مهرماه به‌عنوان روز ملی دامپزشکی نام‌گذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha