به گزارش روز دوشنبه ایرنا، نسخه اقتصادی تارنمای شبکه خبری فاکس نیوز گزارش داد که درگیری در خاورمیانه ممکن است خطرات جدیدی را برای چشمانداز اقتصاد جهانی ایجاد کند و بانکهای مرکزی را با فشارهای تورمی دوباره مواجه کند. این در حالی است که همچنان بانکهای مرکزی به مقابله با پیامدهای اقتصادی همهگیری کرونا و جنگ اوکراین در یک سال گذشته ادامه میدهند.
چشمانداز درگیری گستردهتر در خاورمیانه میتواند بر بیثباتی جهانی ناشی از جنگ اوکراین در حدود ۲۰ ماه گذشته بیفزاید، زنجیرههای تامین را مختل کرده و اطمینان اقتصادی را در سراسر جهان کاهش دهد.
این تأثیر به مدت و شدت درگیری و همچنین گسترش آن به سایر بخشهای منطقه بستگی دارد؛ منطقهای که تولیدکنندگان بزرگ نفت مانند ایران و عربستان در آن واقع هستند و همچنین خطوط کشتیرانی اصلی از گلوگاهها در تنگه هرمز، باب المندب و کانال سوئز میگذرند.
آگوستین کارستنز مدیر کل «بانک تسویه حسابهای بینالمللی»، در ارائهای به «انجمن ملی اقتصاد بازرگانی» آمریکا گفت که هنوز خیلی زود است که بگوییم پیامدهای اقتصادی جنگ خاورمیانه چه چیز ممکن است باشد، اگرچه ممکن است بازارهای نفت و سهام شاهد سقوط فوری باشند.
کارل تاننباوم، اقتصاددان ارشد شرکت «نوردرن تراست» (Northern Trust) گفت: هر گونه عدم اطمینان اقتصادی تصمیمگیری را به تأخیر میاندازد و به ویژه با توجه به آن منطقه، نگرانی در مورد قیمت نفت وجود دارد.
او افزود که بازارها با توجه به سناریوها و اینکه آیا پس از دههها بیثباتی در خاورمیانه، این درگیری به گونهای دیگر رقم میخورد؟، واکنش نشان میدهند.
کریم باستا، اقتصاددان ارشد شرکت «مدیریت سرمایه» ( Capital Management III)، میگوید: این درگیری، خطر افزایش بیشتر قیمتهای نفت و خطراتی برای تورم و چشمانداز رشد را به همراه دارد.
قیمتهای بالاتر نفت بهویژه میتواند با افزایش تورم در قیمتهای انرژی که توسط مصرفکننده پرداخت میشود، اطمینان اقتصادی را کاهش دهد.
این خطرها میتواند بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) را در تنگنا قرار دهد، زیرا این نهاد باید بار دیگر مساله افزایش نرخ بهره را مورد ارزیابی قرار دهد و به این ترتیب غرب ممکن است پیامدهایی را که پس از جنگ اوکراین با آن مواجه شده بود بار دیگر تجربه کند.
نظر شما