به گزارش ایرنا از سازمان انتقال خون، عباداله سالک مقدم در جمع رئیس بسیج جامعه پزشکی و روسای کانون های بسیج سازمان های تابعه وزارت بهداشت، با مروری بر تاریخچه رشد و توسعه خدمات و استانداردهای سازمان انتقال خون، افزود: شاخص مشارکت اهداکنندگان خون مستمر(باسابقه دو بار اهدای خون در سال) و همچنین اهداکنندگان با سابقه در کشور هم اکنون ۸۷ درصد است و این گروه افرادی هستند که سبک زندگی سالم، خودمراقبتی و اهدای خون آگاهانه را در برنامه زندگی شان قرار می دهند و اهدای آگاهانه این افراد می تواند منجر به افزایش سطح سلامت جامعه شود.
معاون فنی و فناوریهای نوین سازمان انتقال خون اظهار داشت: ایران اولین کشور در حوزه جغرافیایی مدیترانه شرقی است که موفق به اهدای خون صد درصد داوطلبانه توسط مردم شده و از سال ۲۰۰۷ این شاخص را که در حد کشورهای با در آمد بالا قرار می گیرد، با تمام مشکلات و تحریم ها به دست آورده ایم.
سالک مقدم با تاکید بر تبدیل ۹۸ درصد خون کامل به فراورده های خونی، این شاخص را هم در سطح کشورهای در آمد بالا و نشان دهنده اهتمام سازمان انتقال خون در بهره وری و سر آمدی دانست و ادامه داد: هم اکنون ایران یکی از ۲۳ کشور عضو بانک بین المللی خون های نادر و تنها کشور اسلامی عضو این بانک است که تکنولوژی و دانش تشخیص و ذخیره سازی این خون ها را دارد.
وی افزود: دستیابی به شاخص سلامت خون در ایران که در حد کشورهای پیشرفته دنیا است، از دیگر دستاوردهای سازمان انتقال خون است. افزایش تولید خون کم لوکوسیت و رسیدن این میزان به صد در صد در سال آینده را در دستور کار قرار داده ایم.
نظر شما