دستیابی صنعت برق به فناوری ساخت رله‌های حفاظتی تا ولتاژ ۶۳ کیلوولت

تهران- ایرنا- معاون تحقیقات و منابع انسانی شرکت توانیر از دستیابی به فناوری ساخت رله های حفاظتی تا سطح ولتاژ ۶۳ کیلوولت در داخل کشور خبر داد.

به گزارش ایرنا از شرکت تولید، توزیع و انتقال برق ایران (توانیر)، «محمدحسین ملاعلیا» با اشاره به تولید و ساخت رله‌های حفاظتی در شبکه فوق توزیع توسط یکی از شرکت‌های دانش بنیان، عنوان کرد: در حال حاضر، ما به فناوری ساخت رله های حفاظتی تا سطح ولتاژ ۶۳ کیلوولت در داخل کشور، با قیمت ارزانتر، کارایی مناسب و قابل رقابت با نمونه های خارجی دست یافته ایم و در حال حاضر این محصول با استقرار آزمایشی در خطوط انتقال آخرین آزمایش‌های خود را می گذراند.

این مسوول افزود: با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وزارت نیرو و شرکت توانیر و همچنین تعامل ایجاد شده بین آنها، براساس آیین نامه ابلاغی حمایت از شرکتهای دانش بنیان، مترصد حمایت هر چه بیشتر از تخصص و توانمندی شرکت‌های دانش بنیان هستیم تا این شرکت‌ها نیز با ارائه محصولات با کیفیت خود بتوانند نیازهای صنعت برق را برطرف کنند.

ملاعلیا بیان‌داشت: به‌طور معمول هر سال شرکت توانیر برای شرکت‌های زیرمجموعه متناسب با عملکرد و نیازهای تحقیقاتی آنها، بودجه تحقیقاتی تصویب می کند.

وی به تشریح این روند پرداخت و گفت: باید در برنامه پژوهشی هر یک از شرکت‌های زیرمجموعه، موضوعات مورد نظر، نوع قرارداد منعقده و قراردادهای جاری و مانده از سال گذشته، مشخص شود تا براساس آن بودجه مناسب در اختیارشان قرار داده شود.

ملاعلیا به تشریح این روند پرداخت و افزود: دفتر تحقیقات و توسعه فناوری این معاونت اولویت‌های اعلام شده از سوی شرکت‌های زیرمجموعه، شرکت‌های دانش بنیان و مراکز پژوهشی را پایش و کنترل کرده و این اولویت‌ها بعد از تأیید فنی در سامانه تحقیقات برق ثبت می شوند.

معاون تحقیقات و منابع انسانی شرکت توانیر، سامانه تحقیقات برق را دریچه ای برای ورود همه محققان به صنعت برق دانست و اظهار داشت: این سامانه به محققان حوزه صنعت برق کمک می کند تا دریابند در حال حاضر چه موضوعات و با چه اولویتی پژوهشی مورد نیاز صنعت برق هستند.

وی در ادامه با بیان اینکه دسترسی به این سامانه تحقیقاتی برای محققان آزاد است، گفت: هر محققی می تواند وارد این سامانه شده و ضمن آگاهی از نیازهای صنعت برق، بر اساس علاقه و تخصص خود اولویتی را انتخاب کند.

معاون تحقیقات و منابع انسانی شرکت توانیر در ادامه به استفاده از محصولات نهایی منتج از نتایج تحقیقات در صنعت برق پرداخت و اظهار داشت: این محصولات به منظور ورود به چرخه بهره برداری، باید مرحله انجام آزمون‌های مطابقت با استانداردهای تولید را گذرانده باشند.

وی با بیان اینکه بسیاری از شرکت‌ها و دانشگاه‌ها تصور می کنند تحقیقات در صنعت برق، فقط شامل بخش سخت افزاری و ساخت دستگاه است، اظهار داشت: شرکت توانیر از هر موضوع تحقیقاتی مرتبط با صنعت برق از قبیل موضوعات مربوط به منابع انسانی و اقتصاد نیز استقبال می کند.

ملاعلیا با اشاره به میزان اهمیت دستاوردهای تحقیقاتی و کاربرد آنها در صنعت برق و همچنین نقش شرکت‌های دانش بنیان در این عرصه، بیان‌داشت: بسیاری از تجهیزات صنعت برق را شرکت‌های دانش بنیان تولید می کنند و سطح و دامنه فعالیت این شرکت‌ها در حمایت از طرح تحقیقاتی آنها تأثیرگذار نیست.

معاون تحقیقات و منابع انسانی شرکت توانیر در پایان در خصوص موضوع استاندارد در صنعت برق اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع استاندارد در صنعت برق، به‌تازگی توسط وزیر نیرو، نظام نامه استانداردهای صنعت برق ابلاغ شده که در آن فرآیندها، مسوولیت‌ها و نقش شرکت‌های مادرتخصصی و مراکز پژوهشی در آن به خوبی مشخص شده است. شرکت توانیر درصدد است تا براساس نظام نامه با همکاری پژوهشگاه نیرو و سایر مراکز پژوهشی نسبت به تدوین استانداردهای مورد نیاز، بازنگری استانداردها و دستورالعمل‌ها اقدام کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha