به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، دومین سفر استانی رئیسجمهوری و هیئت دولت صبح فردا پنجشنبه آغاز شده و رهآوردهای متعددی برای این استان به همراه خواهد داشت.
این سفر در بخش آب و فاضلاب و برق رهاوردهای ویژهتری را برای مردم به ارمغان دارد و مشکلاتی که در این بخش مردم را اذیت کرده بود برطرف خواهد کرد.
از جمله مهمترین مشکلاتی که مردم فارس و بهخصوص شهر شیراز با آن درگیر بودند تأمین آب پایدار برای این شهر است که سالها مردم شیراز را عذاب داده است.
اما این بار و در دولت مردمی سیزدهم وزارت نیرو عزم خود را جزم کرده این مشکل را برطرف سازد.
وزارت نیرو برای برطرفکردن مشکل کمآبی شیراز افتتاح طرح به قول علیاکبر محرابیان وزیر نیروی دولت سیزدهم عظیم خط دوم آبرسانی از سد درودزن را به انجام خواهد رساند.
در این باره علیاکبر محرابیان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، درباره افتتاح پروژهها و طرحهای مهم صنعت آب و برق در استان فارس همزمان با دومین سفر استانی رئیسجمهور، اظهار کرد: طرح آبرسانی به شهر شیراز از جمله پروژههای مهمی است که در این سفر به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: این سامانه بهمنظور افزایش تأمین آب شرب شهر شیراز با ظرفیت ۹۰ میلیون مترمکعب در سال، برای جمعیت ۲ میلیوننفری شیراز و از منابع سطحی دریاچه سد درودزن اجرایی شده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه برای احداث این پروژه ۷۸ کیلومتر حفاری در مسیر کوهستانی صعبالعبور انجام شده است، خاطرنشان کرد: این پروژه شامل، ساخت خط لوله، تأسیسات ایستگاه پمپاژ، تصفیهخانه، تونل و مخازن ذخیره است.
محرابیان گفت: تأمین آب شرب پایدار بیش از ۴۰ درصد جمعیت کلانشهر شیراز، کاهش وابستگی به منابع آب زیرزمینی از جمله دستاوردهای بهرهبرداری این طرح است.
وی آبرسانی به شهرهای ارسنجان و ۱۰ روستای انتهای مسیر را از دیگر پروژهها عنوان کرد که با حضور رئیسجمهور بهصورت رسمی افتتاح و به مرحله بهرهبرداری میرسد، میزان آب تخصیصدادهشده از پروژه واقع در محدوده طرح ۲۲۰ لیتر در ثانیه برای ۶۷ هزار و ۸۷۰ نفر است.
وزیر نیرو با بیان اینکه پروژه آبرسانی قیر در سفر رئیسجمهور به استان فارس افتتاح و به بهرهبرداری میرسد، گفت: هدف پروژه تأمین آب شرب سالم و پایدار شهر قیر در افق سال ۱۴۱۵ از سد سلمان فارسی تعیین شده است.
افتتاح سامانه آبرسانی به شرق شیراز
محرابیان همچنین از افتتاح سامانه آبرسانی شرق شیراز در این سفر استانی این هفته رئیسجمهوری خبر داد و گفت: مجموع اعتبار هزینه شده این پروژه بالغ بر ۱۴۰۰ میلیارد ریال است و با افتتاح و بهرهبرداری از این سامانه، علاوه بر تکمیل بخشی از طرح رینگ مخازن شهر شیراز، ذخیره و انتقال آب به ۲۵ هزار خانوار میسر میشود.
وی خاطرنشان کرد: هشت طرح بزرگ آب و فاضلاب با اعتباری بالغ بر ۱۳ هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال آماده بهرهبرداری است و با بهرهبرداری از این طرحها جمعیتی بالغ بر ۳۰۱ هزار نفر در پنج شهر و ۳۴ روستا در هشت شهرستان استان فارس از مزایای آن منتفع میشوند.
افتتاح هشت طرح آب و فاضلابی رهاورد دیگری برای استان فارس
«اتابک جعفری» مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور درباره اقدامهای انجام شده در استان فارس افزود: فاز نخست طرح فاضلاب شهر آباده شامل مدول اول تصفیهخانه فاضلاب ۱۰ هزارمترمکعبی آماده بهرهبرداری است و ۱۱۳ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب برای جمعیتی بیش از ۶۶ هزار و ۱۰۰ نفر با اعتبار بهروزرسانی شده ۱۰ هزار میلیارد ریال در حال انجام است.
وی ادامه داد: همچنین تصفیهخانه و شبکه جمعآوری فاضلاب روستای «شهر میان» شهرستان اقلید، شامل یک باب تصفیهخانه ۳۳۰ مترمکعبی و ۱۴ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب برای جمعیتی افزون بر ۲ هزار و ۳۴۰ نفر با اعتباری معادل یک هزار و ۷۰ میلیارد ریال در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور خاطرنشانکردن: تصفیهخانه و شبکه جمعآوری فاضلاب روستای «شهید آباد» شهرستان خرم بید شامل یک باب پکیج تصفیه فاضلاب ۱۴۰ مترمکعبی و هفت کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب برای جمعیتی بیش از ۹۴۸ نفر با اعتباری معادل ۶۹۰ میلیارد ریال نیز آماده بهرهبرداری است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، فاز نخست طرح آبرسانی به مجتمع آبرسانی بخش بالا ده شهرستان کازرون شامل حفر و تجهیز ۲ حلقه چاه، اجرای ۲۵ کیلومتر خط انتقال آب و ۱۲ هزار و ۸۰۰ متر اصلاح شبکه بهمنظور تأمین آب شرب ۱۴ روستا و یک شهر با ۳۰ هزار نفر جمعیت به بهرهبرداری خواهد رسید.
جعفری، فاز نخست طرح آبرسانی به شهر داراب را از دیگر اقدامهای انجام شده در استان فارس برشمرد و گفت: این طرح شامل حفر و تجهیز پنج حلقه چاه، برقرسانی به طول ۸۵۰ متر، اجرای هفت کیلومتر خط انتقال، کف شکنی و مهندسی مجدد هفت حلقه چاه برای تأمین آب شرب شهر داراب با ۶۲ هزار نفر جمعیت با اعتباری افزون بر ۶۰۰ میلیارد ریال انجام میشود.
وی فاز نخست طرح آبرسانی به شهر فسا از منطقه «شیدا نک»، اجرای هشتهزاری و ۲۰۰ متر خط انتقال برای تأمین آب شرب شهر فسا با ۱۱۲ هزار نفر جمعیت، فاز نخست طرح آبرسانی به شهر «حاجیآباد» شهرستان زریندشت و طرح آبرسانی به روستاهای مجموعه تختهسنگ و بانش شهرستان «بیضا» را از دیگر طرحهای جاری استان فارس دانست که با بهرهبرداری از این طرحها جمعیتی بیش از ۳۰۱ هزار نفر در پنج شهر و ۳۴ روستا در هشت شهرستان استان فارس از مزایای آن منتفع میشوند.
وی درباره برخی اقدامهای انجام شده در شهر شیراز نیز گفت: ساخت مدولهای ۳ و ۴ تصفیهخانه فاضلاب شماره ۲ شهر شیراز و احداث مدول اول تصفیهخانه غربی شهر جدید «صدرا» در حال کلنگزنی و اجرای مخزن ۲۰ هزارمترمکعبی «حسینآباد سرتل» در آستانه افتتاح است.
روشنایی پایدارتر برای استان فارس
علاوه بر طرحهای مهم آب و فاضلاب وزارت نیروی دولت سیزدهم در زمینه تأمین برق پایدارتر نیز رهآوردهای خوبی برای این استان دارد.
در همین رابطه وزیر نیرو به ایرنا از افتتاح طرح و پروژههای صنعت برق در سطح استان فارس همزمان با سفر رئیسجمهور و هیئت دولت خبر داد و گفت: با بهرهمندی توان و دانش مهندسان و متخصصان داخلی، ۲۳ پروژه احداث پست برق و برقرسانی و اصلاح شبکه نیز در این سفر افتتاح و به بهرهبرداری میرسد.
نظر شما