به گزارش ایرنا، ناظر دهقانی روز دوشنبه با تائید این خبر به رسانهها افزود: این بانو ساعت ۱۲ ظهر امروز (دوشنبه) در حال چراندن دام خود در نزدیکی منزل مسکونی اش بود که با حمله خرس روبرو شد.
وی بیان کرد: براثر حمله این حیوان درنده، پشت سر و ساق دست بانوی رودانی آسیب دیده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست رودان اظهار کرد: اکنون این بانو با حال عمومی رضایت بخش، در بیمارستان علی ابن ابیطالب شهرستان رودان بستری است.
دهقانی ادامه داد: افزایش جمعیت انسانی، گسترش روستاهای مشرف به زیستگاههای خرس، دسترسی راحت حیوان به باغها و احشام روستائیان به علت وضعیت نامناسب حصارها و آغلها، خشکسالیهای پی در پی و کمبود مواد غذایی طبیعی و افزایش احتمالی جمعیت خرس علت اصلی آمدن حیوان به سمت روستاهاست.
این درحالی است که هفته گذشته نیز یک قلاده خرس سیاه به یکی از اهالی روستایی در شمیل بندرعباس حمله کرد که مصدوم برای مداوا به بیمارستان شهید محمدی انتقال داده شد.
خرس سیاه دارای چشمهای کوچک، حس بینایی و شنوایی ضعیف، و حس بویایی بسیار قوی است.
این حیوان شبگرد است و معمولاً در اواخر غروب از لانه بیرون میآید و باتوجه به فعال بودنش در شب و قدرت بینایی ضعیف، احتمال برخورد حیوان با انسان در زیستگاههای مشرف به سکونت گاههای انسانی بالا میرود.
خرس سیاه آسیایی به عنوان یکی از کمیابترین و آسیب پذیرترین گونهها در جهان و ایران بشمار میرود.
این گونه براساس لیست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت در آستانه انقراض قرار دارد و ازسوی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان نماد زیستی هرمزگان معرفی شده است.
مناطق پراکنش خرس سیاه بلوچی در هرمزگان از شهرستانهای شرقی شامل رودان، بشاگرد و میناب تا منطقه حفاظت شده باز در غرب استان و نیز ارتفاعات شهرستان حاجی آباد در شمال هرمزگان است.
نظر شما