وزارت نفت با ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان تعامل و قرارداد دارد

تهران- ایرنا- معاون وزیر نفت در امور برنامه‌ریزی با اشاره به احداث پالایشگاه‌ها و انجام تعمیرات اساسی به دست نیروهای داخلی، گفت: در ۲ سال اخیر توانسته‌ایم استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان را چند برابر کنیم و در حال حاضر بیش از ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان با وزارت نفت تعامل و قرارداد دارند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، هوشنگ فلاحتیان، امروز (سه‌شنبه) در دومین کنفرانس ملی فناوری‌های نوین در انرژی، اظهار کرد: در زمینه تعامل با دانشگاه‌ها تفاهم‌نامه‌های مختلفی را تبادل کرده‌ایم و قراردادهای متعددی در این زمینه در حال اجرا است.

وی با بیان اینکه ۵۵ تجهیز مورد نیاز صنعت نفت، گاز و پتروشیمی را احصا کرده‌ایم، تأکید کرد: لازمه این کار، به‌کارگیری شرکت‌های دانش‌بنیان بوده و آمادگی داریم فهرست این تجهیزات را منتشر کنیم و وزارت نفت آمادگی دارد برای ساخت این تجهیزات در داخل کشور، قرارداد منعقد کند.

فلاحتیان نسبت فارغ‌التحصیلان رشته‌های علوم، فناوری و مهندسی به جمعیت ایران را ۳۹ درصد ذکر کرد و گفت: در ۴۰ سال گذشته، به دست همین متخصصان داخلی ساخت مسکن ۴۰ برابر، تولید سیمان ۹ برابر، ظرفیت بنادر ۱۲ برابر، تولید گاز ۲۵ برابر، بزرگراه‌ها ۲۹ برابر و خطوط ریلی ۳ برابر شده است.

معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت در خصوص شدت انرژی در کشور اظهار کرد: شدت انرژی بیشتر کشورها رو به کاهش است؛ ولی در ایران همواره شدت انرژی رو به افزایش است که نشان می‌دهد از آن به درستی استفاده نمی‌کنیم.

وی ضمن اشاره به این موضوع که در خصوص بحث انرژی از نظر قانونی و اسناد بالادستی کمبود نداریم، گفت: مشکل این است که مدیریت واحدی بر بخش انرژی سیطره ندارد و به همین دلیل در این زمینه توفیقی نداشته‌ایم.

یارانه‌های انرژی، کمبود منابع مالی و سرمایه‌گذاری، متنوع نبودن سبد انرژی کشور، محدودیت در دسترسی به فناوری‌های پیشرفته، تحریم، افت تولید میادین نفت و گاز، نبود انسجام سیاستی در حوزه بهینه‌سازی انرژی، مشکلات کسب‌وکار در بازار بهینه‌سازی انرژی و طرح‌های ماده ۱۲، اجرای ناکارآمد معیارها و استانداردهای مصرف انرژی از جمله مواردی بودند که فلاحتیان به آن‌ها به عنوان عواملی اشاره کرد که منجر به ناترازی عرضه و تقاضای انرژی می‌شوند.

وی گفت: متولی بهینه‌سازی مصرف انرژی مشخص نیست که در برنامه هفتم توسعه قرار است یک متولی برای این امر در نظر گرفته شود.

معاون وزیر نفت در امور برنامه‌ریزی ضمن اشاره به احداث پالایشگاه‌ها و انجام تعمیرات اساسی به دست نیروهای داخلی، بیان کرد: در ۲ سال اخیر توانسته‌ایم استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان را چند برابر کنیم و در حال حاضر بیش از ۵۰۰ دانش‌بنیان با وزارت نفت تعامل و قرارداد دارند.

فلاحتیان فعالیت در زمینه‌های تبدیل انرژی، کشاورزی، حمل و نقل (تولید خودروهای کم‌مصرف، گازسوز و هیبریدی)، ساختمان و صنعت را به عنوان انتظار از جامعه مهندسی کشور بیان کرد و گفت: برای انعقاد قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان به منظور ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت آماده‌ایم.

به گزارش ایرنا، «دومین کنفرانس ملی فناوری‌های نوین در انرژی و مواد» به میزبانی واحد تهران‌جنوب دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری وزارت نفت امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ مهرماه) با حضور استادان دانشگاه، دانشجویان و برخی از مقامات برگزار می‌شود.

هدف از برگزاری این کنفرانس، ارائه دستاوردهای نوآورانه و دانش‌بنیان به منظور هم‌رسانی جوانان جویای کار با شرکت‌های دانش‌بنیان برای بهره‌بردن از فرصت‌های شغلی است.

اولین کنفرانس ملی فناوری‌های نوین در انرژی و مواد، در سال ۱۳۹۸ برگزار و به برقراری ارتباطی مناسب میان دانشگاه آزاد و صنایع منجر شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha