به گزارش ایرن، فاطمه بهرامیان روز چهارشنبه در نشست بررسی راههای مقابله با «پشه آئدس» اظهار کرد: اگر این پشه در منطقهای وارد شود پس از گزش و خونخواری، شروع به تخمگذاری میکند و انگل را به نسلهای بعد از خود انتقال میدهد.
وی افزود: هرچند «پشه آئدس» را می توان با مواد سمی و سمپاشی از بین برد ولی تخمهای آن مقاوم بوده و ثابت شده است که تا ۴۰۰ روز نیز میتواند بماند.
مدیر گروه واحد بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر یادآورشد: در مورد «پشه آئدس» این باور اشتباهی است که بگوییم حالا که بارندگی وجود نداشته و محیط خشک است نمیتواند دوام بیاورد.
بهرامیان ادامه داد: «پشه آئدس» با بدنی باریک و به رنگ سیاهوسفید امروزه بیش از۵۰ درصد جمعیت دنیا را گرفتار کرده است.
این مقام بهداشتی گفت: این پشه در آبهای راکد، مخازن نگهداری آب، لاستیکهای مستعمل و سطل آب زیر کولر تولیدمثل میکند.
وی اضافه کرد: از راههای کنترل «پشه آئدس» میتوان به راهاندازی پویش شهر پاکیزه با همکاری شهرداری و مردم اشاره کرد که در این پویش شهرداریها و دهیاریها و شوراها نسبت به تسطیح ساختمانهای مخروبه و غیرقابلسکونت و تسطیح محلهای تجمع آبهای راکد جهت از بین بردن زیستگاه پشه آئدس اقدام کنند.
مدیر گروه واحد بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر افزود: مردم هم با آگاهی و ارتقاء سواد سلامت خود و عدم رهاسازی زباله در محیط به کنترل آن کمک کنند.
نظر شما