فاطمه محمدبیگی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به بالا بودن سرانه مطالعه در استان قزوین اشاره کرد و افزود: شهروندان قزوینی طی ۶ ماه نخست امسال ۳۱۱ هزار و ۴۱۵ جلد کتاب از کتابخانه های عمومی استان امانت گرفتند.
به گفته وی، هم اکنون یک میلیون و ۵۴ هزار نسخه کتاب در کتابخانه های استان وجود دارد که از این تعداد بیش از ۱۳۱ هزار جلد در حوزه کودکان است.
محمدبیگی با تاکید بر اینکه خدمات کتابخانه ای استان تنها معطوف به ارایه کتاب نیست، تصریح کرد: اعضای ما می توانند از خدمات بخشهای مختلف مانند کتابخانه کودک و نوجوان، پرورش خلاقیت، جمع خوانی، اجرای برنامه های ترویجی و کتابخوانی، برپایی پویشهای مختلف در حوزه کتاب و کتابخوانی و همچنین قصه گویی نیز بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه تجهیز، راهاندازی، تامین منابع و نگهداری از کتابخانه به عنوان مسوولیتهای اصلی نهاد کتابخانههای عمومی استان قزوین از سوی ما به طور کامل اجرایی میشود، یادآور شد: براساس استانداردهای موجود به ازای هر ۱۰ هزار جمعیت باید یک باب کتابخانه وجود داشته باشد که این تناسب در استان قزوین با وجود بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار جمعیت، وجود ندارد.
محمدبیگی ادامه داد: امروز مساله باز طراحی کتابخانههای عمومی و توسعه و تجهیز این مراکز با فناوریها و تجهیزات جدید، تولید محتوای راهبردی نو برای کتابخانههای نسل جدید در کنار فضاسازی های جذاب و منطبق بر نیاز کاربران به یک ضرورت در حوزه کتابخانههای عمومی تبدیل شده است.
مدیرکل کتابخانه های استان قزوین اضافه کرد: بر همین اساس، پروژه باز طراحی کتابخانه های امام خمینی (ره) و علامه رفیعی (قدیمی ترین کتابخانه استان) تعریف شده که قرار است در مدت زمان حدود ۶ ماه از محل اعتبارات استانی و بودجه اختصاص یافته نهاد کتابخانه های عمومی کشور، صورت خواهد پذیرفت.
استان قزوین دارای ۳۸ کتابخانه نهادی، ۲۰ کتابخانه مشارکتی و سه سالن مطالعه است.
نظر شما