بنیامین نتانیاهو به ظاهر و بنا به سرشت تا کنون سیاستمدار خوش اقبالی بوده و با تشکیل ۶ دولت توانسته یک رکورد را بین دیگر سیاستمداران رژیم صهیوینستی برای خود ثبت کند اما اجرای عملیات غافلگیرانه رزمندگان جبهه مقاومت حماس به نام «طوفان الاقصی» در ۱۵ مهر ماه در سرزمین اشغالی، چنانکه وی نیز اذعان کرد، روزهای سختی را پیش روی گشود و تحلیل ها بر این است که آینده سیاسی بی بی تاریک است.
نتانیاهو باید برود
بلندترین صداها و انتقادها در مورد قصور و بی کفایتی نتانیاهو در جلوگیری از وقوع عملیات طوفان الاقصی از درون رژیم صهیونیستی و از سوی مردم، رسانه ها و مقامات این رژیم شنیده می شود.
روزنامه هاآرتص چهارشنبه ۱۹ مهر ماه با اشاره به طوفان الاقصی، از این عملیات به عنوان بدترین شکست در تاریخ اسراییل یاد کرد و نوشت: برای چنین شکست بزرگی هیچ بخششی وجود ندارد و کسی جز بنیامین نتانیاهو را نمیتوان مقصر این شکست دانست.
همچنین ایهود باراک نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی ۲۴ مهر ماه در گفت وگوی تصریح کرد: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر مسوول بزرگترین شکست در تاریخ سراییل است.
در همین حال مردم اسراییل نیز ۲۲ مهر ماه با تجمع در مقابل وزارت دفاع این رژیم که به دعوت یکی از اعضای خانواده افراد اسیر به دست حماس برپا شده بود، خواستار استعفا نتانیاهو شدند.
همچنین دامنه اعتراض به نتانیاهو به ارتش رژیم صهونیستی نیز کشیده شده است.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی ۲۳ مهر ماه گزارش داد که قرار بود بنیامین نتانیاهو ضمن دیدار با نیروهای ذخیره ارتش برای آنها سخنرانی کند که این دیدار بدلیل ناسزاگویی این نیروها به وی لغو شده است.
بر اساس گزارش این شبکه خبری، نیروهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی نتانیاهو را دروغگو و کذاب توصیف کرده بودند.
پایان کار آقای امنیت
رسانه های خارجی نیز طی روزهای اخیر و پس از طوفان الاقصی به چالش ها و پیامدهای این عملیات برای نتانیاهو و آینده سیاسی وی پرداختند.
شبکه خبری سی ان ان ۱۹ مهر ماه در تحلیلی در همین پیوند تصریح کرد، این عملیات فرصت ادامه حیات سیاسی را از بنیامین نتانیاهو گرفته است.
سی ان ان در این گزارش با تصریح این نکته که تاریخ نشان داده که کابینههای سابق رژیم صهیونیستی بعد از بروز اتفاقات عجیب و بحرانها دچار فروپاشی شدهاند، افزود: نتانیاهو در بیش از سه دهه حضور در سیاست، تقریباً به اندازه تعداد پیروزی هایش در انتخابات، اسامی مستعار به خود اختصاص داده است. او به دلیل اینکه توانسته در انتخابات های متعدد پیروز شود و جلوی شکست خود را بگیرد، لقب «جادوگر» را گرفته و با توجه به اینکه بیش از هر کس دیگری توانسته حضوری طولانی در سیاست های رژیم صهیونیستی داشته باشد، به «شاه بی بی» شناخته می شود.
این شبکه خبری آمریکایی تصریح کرد: اما نتانیاهو لقب دیگری نیز دارد که از آن لذت می برد اما به نظر می رسد اکنون این لقب از او گرفته شده است: «آقای امنیت». چطور همه چیز اشتباه از آب در آمد؟
سیمور هرش روزنامه نگار و نویسنده آمریکایی نیز ۲۰ مهر ماه در نوشتاری کار نتانیاهو را تمام شده دانست.
وی در این نوشتار افزود: باور نتانیاهو مبنی بر اینکه میتواند حماس را کنترل کند، باعث تضعیف امنیت اسراییل و آغاز جنگی خونین شده است.
سیمور هرش تصریح کرد، منابع گزارش میدهند که بنیامین نتانیاهو احتمالا در حال کناره گیری باشد و تنها تا زمان پایان درگیریها در دفتر باقی بماند.
نشریه فایننشال تایمز نیز در گزارشی تصریح کرد که در پی عملیات طوفان الاقصی، جایگاه نتانیاهو خدشهدار و آینده سیاسی وی با تردید همراه شده است.
این نشریه در گزارش خود از بنیامین نتانیاهو به عنوان تفرقه انگیزترین سیاستمداران صهیونیست یاد کرد و افزود: حمله چندجانبه و ویرانگر هفته گذشته حماس که رژیم صهیونیستی را به لرزه در آورد، اعتبار بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم را در عملی کردن وعده خود جهت بازگرداندن امنیت، خدشه دار کرد و تردیدها را در مورد بقای سیاسی وی افزایش داده است.
روزنامه لیبراسیون نیز ۲۵ مهر ماه در تحلیل شکست تاریخی نخست وزیر رژیم صهیونیستی در برابر حمله حماس، آن را نتیجه «هبوط اخلاقی» او ارزیابی کرد.
این روزنامه فرانسوی از انباشته شدن خشم و انتقاد در اسراییل علیه نتانیاهو خبر داد و نوشت: نتانیاهو با ناکامی در حمایت از اسراییلیها، در مهمترین ماموریت خود شکست خورده است.
بی بی، هم هیتلر هم جنایتکار جنگی
اما در کنار بالا گرفتن انتقادات به بی کفایتی بنیامین نتانیاهو در برابر طوفان الاقصی، واکنش نامتوازن و وحشیانه نسبت به این عملیات بویژه بمباران بیمارستان المعمدانی در روز سه شنبه ۲۴ مهر ماه که منجر به شهادت و مجروح شدن جمع زیادی از مردم غزه شد، خشم و نفرت جهانی را نسبت به وی برانگیخته است.
رهبر «حزب خوب» ترکیه ۲۶ مهر ماه در پی این حمله، به شدت از نخستوزیر رژیم صهیونیستی انتقاد کرد.
مرال آکشنر که در پارلمان ترکیه صحبت می کرد، گفت: نتانیاهو هیتلر جدید قرن ۲۱ است و باید فورا محاکمه شود و هر کشور و چهرهای که مدعی دفاع از ارزشهای انسانی است، باید در برابر این وحشیگری موضعگیری کند.
همچنین وزیر حقوق اجتماعی اسپانیا ۲۴ مهر ماه از نتانیاهو به عنوان جنایتکار جنگی یاد کرد و خواستار مجازات او شد.
به گزارش الجزیره قطر، ایون بیلارا گفت: بنیامین نتانیاهو باید به اتهام ارتکاب جنایت جنگی در غزه در دادگاه کیفری بینالمللی محاکمه شود.
این روزها گرچه بنیامین نتانیاهو در دفتر نخست وزیری میزبان حامیان خود از جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا تا اولاف شولتز صدراعظم آلمان است اما قابل پیش بینی است که از این دیدارها آبی برای او گرم نمی شود.
روز جمعه ۲۸ مهر ماه، انتشار نتایج یک نظرسنجی جدید در سرزمین های اشغالی بار دیگر حکایت از این داشت که ۸۰ درصد اسراییلی ها بنیامین نتانیاهو را مسوول شکست و کشتههای حمله از نوار غزه میدانند.
به نظر می رسد، روزهای سخت «بی بی» پایانی ندارد.
از: امید غیاثوند
نظر شما