۲۰ هزار دوچرخه سوار بیست و دومین جشنواره دوچرخه سواری بناب را رکاب زدند

تبریز- ایرنا - بیش از ۲۰ هزار دوچرخه سوار از اقشار مختلف مردم بناب در هوای لطیف و پس از باران صبح جمعه، بیست و دومین جشنواره دوچرخه سواری بناب را رکاب زدند و به شعار «بناب شهر دوچرخه» بر توسعه و ترویج ورزش و سلامتی تأکید کردند.

به گزارش ایرنا، اقشار مختلف مردم بناب از کودکان سه ساله تا کهنسالان بالای ۶۵ سال خانه های خود را برای برگزاری بیست و دومین جشنواره دوچرخه سواری بناب ترک کردند و مسیر ۶ کیلومتری مقابل اداره ورزش و جوانان تا پارک فدک بناب را رکاب زدند تا با تأکید بر شهر دوچرخه بودن شهرستان بناب روز تعطیل خود را با ورزش و تحرک آغاز کنند.
مردم همیشه در صحنه بناب در خلال برگزاری بیست و دومین جشنواره دوچرخه سواری یاد و خاطره ۱۰ هزار شهید گلگون کفن استان آذربایجان شرقی و ۳۸۰ شهید جاوید نام شهرستان بناب را گرامی داشتند و مراتب ارادت و قدردانی خود را نسبت به جهاد و ایثار و از جان گذشتگی آن عزیزان والامرتبه که متضمن ایجاد و برقراری امنیت، آزادی و استقلال کشور بود، اعلام کردند.


بر اساس این گزارش، سیدمحمد پولادگر معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزیر ورزش و جوانان و هیأت همراه که در مراسم برگزاری بیست و دومین جشنواره دوچرخه سواری بناب حضور یافتند، از دیدن جمعیت بسیار زیاد دوچرخه سوار و نیز تجمع آنان در پارک بزرگ فدک به وجد آمده و چاره ای جز تحسین این اجتماع بزرگ ورزشی نیافتند.
به گزارش ایرنا، مراسم برگزاری بیست و دومین جشنواره دوچرخه سواری بناب با تجمع خیل بیشماری از مردم ورزش دوست شهرستان در فضای سبز پارک فدک آغاز و تا ظهر ادامه یافت و در انتها به قید قرعه به ۲۰۰ نفر از شرکت کنندگان هدایایی از قبیل دوچرخه، اقلام دیجیتال، لوازم ورزشی و کارت هدیه اهداء شد.

بناب باید به عنوان شهر نمونه توسعه ورزش همگانی و شهری معرفی شود

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزیر ورزش و جوانان با ابراز خوشحالی نسبت به حضور در جمع دوچرخه سواران و اقشار مختلف مردم بناب گفت: برگزاری جشنواره دوچرخه سواری و استفاده از دوچرخه در بناب قدمتی طولانی و دیرینه دارد و امسال نیز خیلی با شکوه برگزار شد بر این اساس چرا باید این عنوان بنام این شهر ثبت نشود؟!
سیدمحمد پولادگر با اشاره به سخنان نماینده مردم بناب و خوشه مهر در مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به اینکه یکی از مهم ترین دستاوردهای ورزش و بویژه ورزش همگانی تحکیم روابط خانواده است، بهتر است این همایش بنام همایش دوچرخه سواری خانوادگی ثبت شود تا همه بدانند که همه اهالی خانه در این همایش نقش دارند و این شور و نشاط همگانی ایجاد شده ادامه پیدا کند.
معاون وزیر ورزش و جوانان سپس با اشاره به آمار نه چندان خوب ورزش همگانی، اظهار کرد: سن آمار کم تحرکی و چاقی به سنین هفت و هشت سال رسیده و این زنگ خطری برای همه ماست و باید فرهنگ ورزش را بین خودمان ترویج کنیم.
پولادگر افزود: هر چقدر هم که مسئولان در خصوص اشاعه ورزش تلاش کنند، اگر تک تک مردم خودشان در این رابطه همت نکنند فایده ای ندارد و فرهنگ ورزش باید بین همه ما جاری و ساری شود.
وی با بیان اینکه هم سن و سالان من یادشان هست که وسیله نقلیه دوچرخه شأن و اعتباری در بین ما داشت؛ خاطرنشان کرد: من امروز در بین دوچرخه های شما دوچرخه هایی با قدمت ۵۰ ساله دیدم و این یعنی فرهنگ ورزش و فرهنگ انرژی و نشاط در بطن این مردم و این شهر هست.
معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان بیان کرد: اینکه این همایش بعد از ۲۲ دوره اینقدر باشکوه برگزار می شود و هر سال بهتر از سال قبل برگزار شده است، نشان دهنده قدمت ورزش و قدمت اهمیت شما به ورزش و تحرک در بطن این جامعه و این شهر است.
پولادگر یادآور شد: همین دوچرخه های قدیمی که با این سن هنوز سر پا نگه داشته اید و برخی نیز بسیار خوب نگهداری شده اند، نشان می دهد که چقدر شما این فرهنگ را بین خودتان داشتید و هنوز هم زنده نگه داشته اید و من امیدوارم که این شهر به عنوان شهر نمونه توسعه ورزش همگانی و شهری که یک قدم بزرگ و بلند در این سال ها به سمت ترویج فرهنگ ورزش در بین خودشان برداشته اند، به جامعه ایرانی معرفی شود و همه این شهر را به عنوان یک شهر الگو و نمونه در ترویج فرهنگ ورزش همگانی برای خود الگو قرار دهند.
وی با تشکر از نماینده مردم بناب و خوشه مهر در مجلس شورای اسلامی، امام جمعه، فرماندار، مسئولان ورزش شهر و همه کسانی که تلاش کرده اند تا فرهنگ ورزش بین مردم جاری و ساری شود؛ گفت: قطعاً و یقیناً جامعه ای که با فرهنگ ورزش عجین شود، شادابی، نشاط، امید، انگیزه و ایمان در آن جامعه قدرت و شکوه بیشتری دارد.

شهرستان ۱۵۰ هزار نفری بناب در ۱۱۰ کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی و در جنوب این استان واقع شده و دوچرخه از دیرباز یک وسیله سودمند برای ورزش و حمل و نقل نزد مردم این دیار بشمار آمده است بطوری که کودکان از سنین سه سالگی دوچرخه سواری را آموخته و بسیاری از مسافرت های شهری خود را از خانه تا مدرسه، محل کار، خرید، گشت و گذار و ورزش با استفاده از این وسیله پاک انجام می دهند.
امروزه با افزایش تعداد خودروها و قرارگرفتن خودور به عنوان وسیله نقلیه اصلی بسیاری از خانوارها خوشبختانه دوچرخه همچنان جایگاه خود را در منازل مردم این شهرستان حفظ کرده و جالب تر اینکه با گسترش دوچرخه های کوهستان و دنده دار در بین جوانان، دوچرخه های قدیمی هنوز هم محبوب بسیاری از مردم شهرستان بوده و از آنها استفاده می کنند و بطور متوسط در هر خانه ۲ دستگاه دوچرخه یافت می شود و به عبارتی مردم بناب دوچرخه را یکی از لوازم ضروری در خانه می دانند و همچنان از آن به نحوی استفاده می کنند و به همین خاطر شهر بناب عنوان«شهر دوچرخه» را یدک می کشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha