به گزارش ایرنا، هفته گذشته کنگره ششم حزب اعتدال و توسعه برگزار شد. در این نشست که عموما شامل مسئولان دولت حسن روحانی بود، بیانیهای منتشر و قرائت شد که در آن بدون اشاره به نقش اعضای این حزب در فجایع اقتصادی کشور، از برخی مشکلات کشور یاد شده و البته در بخشی از این بیانیه تلاش شد بدون اشاره به هیچ عدد و رقمی از آمارهای رسمی، عملکرد دولت در شاخصهای مهم اقتصادی را ناموفق جلوه دهد.
در این بیانیه اعلام شد: «آمار رسمی کشور حاکی از رشد منفی اقتصاد ملی، افزایش سرسام آور حجم نقدینگی، کاهش نرخ اشتغال و بالا رفتن شاخص فلاکت است و اکثریت جامعه آثار و تبعات آن را در معیشت و زندگی روزانه خود احساس میکنند».
از متن بیانیه مشخص است که بیانیه نویس حزب اعتدال همچون اکثریت اعضای این حزب، یا کمترین درکی از شاخصهای اقتصادی نداشته و از ارقام این شاخصها بیاطلاع است؛ یا همچون سران این حزب در دروغگویی به مقام استادی رسیده است. بیانیه نویس این حزب در حالی مدعی «رشد منفی اقتصاد» در دولت سیزدهم شده که در هیچ مقطعی از دولت سیزدهم رشد اقتصاد کشور منفی نبوده و حتی بالاتر از میانگین بلند مدت خود قرار داشته است.
در ادامه این بیانیه به «افزایش نقدینگی در دولت سیزدهم» اشاره شده است. این در حالی است که آمار رسمی بانک مرکزی نشان میدهد نرخ رشد نقدینگی در دولت سیزدهم به میزان بیسابقهای کاهش یافته به طوری که از ۴۲.۸ درصد در مهر ۱۴۰۰ به ۲۶.۹ درصد در شهریور ۱۴۰۲ کاهش یافته است. این میزان کاهش در نرخ رشد نقدینگی به گواه آمارهای بانک مرکزی در تاریخ کشور بیسابقه بوده است.
کاهش نرخ اشتغال، ادعای دیگر بیانیه نویس حزب اعتدال بوده است. نرخ اشتغال همان نسبت جمعیت شاغل به جمعیت فعال (مجموع شاغلان و بیکاران) است. طبق آمارهای مرکز آمار، نسبت اشتغال از ۹۰.۵ درصد در تابستان ۱۴۰۰ به ۹۲.۱ درصد در تابستان ۱۴۰۲ افزایش یافته است. بنابراین برخلاف ادعای دروغ بیانیه نویس حزب اعتدال، نسبت اشتغال در دولت سیزدهم افزایش یافته است.
علاوه بر نسبت اشتغال، دیگر شاخصهای بازار کار هم در دولت سیزدهم بهبود یافته است. نرخ مشارکت از ۴۱.۱ درصد در تابستان ۱۴۰۰ به ۴۱.۶ درصد در تابستان ۱۴۰۲ افزایش یافته است. همچنین نرخ بیکاری از ۹.۶ درصد در تابستان ۱۴۰۰ به ۷.۹ درصد کاهش یافته که کمترین رقم از ابتدای طرح آمارگیری نیروی کار تا کنون است.
افزایش شاخص فلاکت آخرین ادعای دروغ بیانیه نویس حزب اعتدال بوده است. شاخص فلاکت حاصل جمع نرخ بیکاری و نرخ تورم است. طبق گزارش مرکز آمار، شاخص فلاکت در شهریور ۱۴۰۰ معادل ۵۳.۵ درصد بوده در حالی که در شهریور ۱۴۰۲ به ۴۷.۴ درصد کاهش یافته است.
نظر شما