روش های سرشماری کشوری مدرن می شود

شیراز- ایرنا- رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس با بیان اینکه سرشماری نفوس و مسکن در سال 1405 به روش ثبتی مبنا خواهد بود گفت: روش های سرشماری کشور مدرن می شود.

به گزارش ایرنا، احمد علی افکاری، عصر یکشنبه در آستانه روز آمار و برنامه ریزی در جمع خبرنگاران افزود: امروزه برای دسترسی سریع و مستمر به آمارهای دقیق و با کیفیت و صرفه جویی در منابع و هزینه‌ها نسبت به سایر آمارگیری‌ها، گذار از نظام آمارهای سنتی به آمارهای مدرن و استقرار آمارهای ثبتی ‌مبنا، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است و قطعا تحقق این مهم و عملیاتی شدن آن می‌تواند در نظام آماری کشور تحول جدی ایجاد کند.

وی اظهار کرد: به همین دلیل، اجرای فعالیت‌های آماری با استفاده از روش‌های به روز از اولویت‌های مراکز آماری کشورها است.

وی ادامه داد: سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۴۰۵ به روش ثبتی مبنا خواهد بود و این در حالی است که سرشماری هایی که در گذشته با شیوه سنتی انجام شده بسیار پیچیده و هزینه بر بوده و شیوه جمع آوری اطلاعات از طریق مراجعه حضوری به خانوار و تکمیل اطلاعات پرسشنامه بر اساس اظهار پاسخگو بود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس گفت: مرکز آمار ایران به عنوان تنها مرجع تولید و اعلام رسمی آمار و اطلاعات در کشور، با تحلیل شرایط موجود تصمیم گرفت تا برای مدرن سازی و بهبود روش‌های سرشماری و طرح های آماری، سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵ را به شکل ثبتی مبنا انجام دهد.

افکاری افزود: لذا به منظور جایگزینی رویکرد ثبتی مبنا در سرشماری عمومی نفوس و مسکن، انجام مطالعات گسترده و بهره گیری از تجربیات کشورهای پیشرو در این زمینه در دستور کار قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: در این روش، اطلاعات در حد ریزداده‌های ارائه شده توسط دستگاه ها در مرکز آمار کدگذاری، دسته بندی و تحلیل می‌شود که این اطلاعات از سطح ریزداده‌ها محرمانه خواهد بود.

این مقام مسوول گفت: در نتیجه در نظام نوین آماری علاوه بر کیفیت بالا، به محرمانگی اطلاعات به عنوان یکی از اصول جمع آوری و تولید آمار، توجه جدی شده است.

وی ادامه داد: اگر چه نتایج حاصل از سرشماری های سنتی بسیار ارزشمند است اما افزایش جمعیت کشورها و افزایش روزافزون تقاضاهای آماری کاربران و سیاستگذاران، کشورها را بر آن داشته تا به سمت روش های آمارگیری نوین گام بردارند.

روش های سرشماری کشوری مدرن می شود

برنامه ریزی، هنر استفاده از زمان و منابع محدود در جهت پیشرفت
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس، برنامه ریزی را هنر استفاده از زمان و منابع محدود برای پیشرفت کشور دانست و گفت: نخستین گام در فرایند برنامه ریزی، داشتن تصویری روشن از واقعیت های موجود جامعه است تا ضمن شناسایی فرصت ها، نیازها و تنگناهای اساسی نیز شناسایی و برای از بین بردن یا کاهش آثار آنها، برنامه ریزی مناسب انجام شود.

افکاری افزود: توصیف واقعی وضعیت موجود جامعه در زمینه‌های مختلف، نیازمند برخورداری از آمار صحیح و علمی است.

روش های سرشماری کشوری مدرن می شود

آمار و اطلاعات صحیح، به شناخت درست نیازهای جامعه کمک می کند
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس هم، توسعه و پیشرفت را یک آرمان مورد توجه کشورهای مختلف و دستیابی به آنرا نیازمند برنامه‌ریزی در حوزه های مختلف دانست و گفت: دولت‌ها با در اختیار داشتن آمار و اطلاعات صحیح می‌توانند نیازهای جامعه را به درستی تشخیص داده و بر اساس آن برنامه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را تنظیم کنند.

سعید رضا زارعی افزود: بنابراین آمار رسمی به عنوان یک سرمایه اجتماعی نقش تعیین کننده‌ای در نظام برنامه ریزی ایفا می‌کند.

وی ادامه داد: به منظور دستیابی به آمارهای بهنگام و باکیفیت، گذار از نظام آماری سنتی به نظام آمارهای مدرن در دستور کار مرکز آمار ایران قرار گرفته و نظام آماری کشور اگر بخواهد در پیشرفت و توسعه از سایر کشورهای پیشرو در دنیا عقب نماند باید هر چه زودتر تولید داده های آماری مبتنی بر داده های ثبتی (آمارهای ثبتی مبنا) را عملیاتی کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha