به گزارش ایرنا، مدیرعامل ایرنا که در جمع مدیران و مقامات ارشد خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه سخن می گفت ؛ از ادعای «بریدن سر ۴۰ کودک در اسرائیل»، «حمله به کنسرت موسیقی در سرزمین های اشغالی» و «تلاش برای بی تقصیر نشان دادن رژیم صهیونیستی در حمله وحشتناک به بیمارستان در غزه»، به عنوان نمونه هایی از دروغ رسانی در جنگ غزه یاد کرد که بخش مهمی از اطلاعرسانی جنگ غزه را تحت تاثیر خود قرار داده و مانع خبررسانی از واقعیات این جنگ وحشیانه شده است.
وی تاکید کرد: اخبار کذب در مورد غزه، گاه حتی باعث واکنش سران برخی کشورها هم شد و البته برخی از آنان، سرانجام ناچار شدند اظهارنظر اشتباه خود را اصلاح کنند.
نادری با اشاره به نقش دوگانه فناوری گفت: فناوری در دنیای مدرن به ما کمک کرده است که اطلاعات را با سرعت به مخاطبان فراوان انتقال دهیم و امروزه، یک خبرگزاری می تواند خبرها را علاوه بر رسانه های سنتی، از طریق آنلاین، شبکه های اجتماعی و پلتفورم های مدرن هم منتشر کند. اما این نیمه پر لیوان است. نیمه دیگر، این است که اخبار کذب هم به همین سرعت و به همین آسانی منتشر می شود.
رئیس اوآنا از اعضای این اتحادیه خواست تا برای مقابله با انتشار اخبار کذب، با یکدیگر همکاری کنند و تاکید کرد سود این همکاری در نهایت، عاید ملت ها خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس اوآنا در استانبول، اظهار داشت: در این نشست، ما می خواهیم نقش خبرگزاری ها را در مبارزه با اخبار کذب، بررسی و برجسته کنیم. ما همچنین می خواهیم روش های همکاری میان خبرگزاری ها را برای این مقصود، ارزیابی نماییم.
نادری از همهگیری، بلایای طبیعی، مهاجرت، بحرانهای اقتصادی بینالمللی و توسعه منطقهای به عنوان چند نمونه از زمینههای همکاری میان خبرگزاری ها برای مقابله با اخبار کذب یاد کرد و گفت: یکی دیگر از زمینههای همکاری زمانی است که گروهی از رسانهها میکوشند با انتشار گزینشی اخبار منفی یا برجسته کردن آنها، تصویری مخدوش از یک کشور ارائه کنند. در این موارد نیز خبرگزاری ها میتوانند برای ارائه تصویر دقیق و جامع به مخاطبان خود و مبارزه با دروغ رسانی، همکاری کنند.
رئیس اوآنا، برگزاری نشست های فنی و اجرایی به منظور برنامه ریزی و نظارت بر عملکرد جاری این سازمان را از جمله اهداف اجلاس استانبول نامید.
فخرالدین آلتون، مدیر ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه و سردار کاراگز، مدیرعامل خبرگزاری آناتولی، دیگر سخنرانان افتتاحیه اجلاس اوآنا در استانبول بودند.
پنجاه و یکمین نشست هیات های اجرایی و فنی اوآنا از ۳۰ مهر تا ۳ آبان در استانبول برگزار می شود.
برگزاری کنفرانسی با دو پنل تخصصی با موضوع دروغ رسانی و نقش خبرگزاری ها برای مقابله با آن، از جمله برنامه های اوآنا در حاشیه نشست هیات های اجرایی خواهد بود.
«اوآنا» (OANA) نام اختصاری و مخفف The Organization of Asia-Pacific News Agencies است در ۲۲ دسامبر سال ۱۹۶۱ میلادی (۱ دی ۱۳۴۰) با هدف تسهیل اطلاع رسانی میان کشورهای این منطقه با حمایت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد(یونسکو) تاسیس شد.
در حال حاضر ۴۴ خبرگزاری از ۳۵ کشور منطقه آسیا و اقیانوس آرام در اوآنا عضویت دارند.
نظر شما