تعریف شناسه و استاندارد پیش نیاز معرفی محصول زرشک است

بیرجند - ایرنا - رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند خواستار تعریف شناسه و استاندارد برای ۲ محصول زرشک و عناب خراسان جنوبی شد و گفت: تعریف این شناسه، اقدام اولیه برای معرفی محصول زرشک است.

به گزارش ایرنا علیرضا خامه‌زر روز دوشنبه در نشست میز توسعه صادرات زرشک که در سومین روز جشنواره ملی زرشک به میزبانی اتاق بازرگانی بیرجند برگزار شد افزود: جشنواره‌هایی مثل زرشک وظیفه ما را به عنوان متولیان محصولات راهبردی استان سنگین‌تر می‌کند زیرا برای هموار کردن راه ورود این محصول به بازارهای جهانی باید پیش نیازهایی فراهم شود.

وی کسب برخی استانداردها و تعریف شناسه‌هایی برای زرشک را از جمله این پیش نیازها ذکر کرد و گفت: برای شناساندن زرشک به بازارهای جهانی به این پیش نیازها باید توجه شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند ادامه داد: برای ۲ محصول راهبردی زرشک و عناب خراسان جنوبی سطح کیفی تعریف نشده که باید شروع آن در این جشنواره باشد.

خامه‌زر با بیان اینکه از مقدمات اولیه صادرات زرشک دقت در مراحل کاشت، داشت و برداشت است تا محصول سالم تولید شود گفت: اخذ گواهی استاندارد و ارگانیک در جوامع بین المللی مورد توجه است.

وی بیان کرد: در کشورهای اسلامی برند حلال نیز مورد توجه است که باید برای زرشک این برند اخذ شود و مورد توجه قرار گیرد.

خامه‌زر افزود: ما برای معرفی محصولات راهبردی استان در رویدادهای بین المللی از جمله نمایشگاه‌های قطر و امارات برنامه‌ریزی می‌کنیم و باید قیمت پایه زرشک را در بازار جهانی تعریف کنیم لذا می‌توان زرشک را با قیمت بالاتر عرضه کرد همچنین باید در زمینه فرآوری دارویی زرشک ورود پیدا کنیم.

وی با اشاره به اهمیت محصول زرشک در خراسان جنوبی گفت: ۵۰ هزار خانوار به‌ صورت مستقیم و غیرمستقیم از تولید زرشک امرار معاش می‌کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: امکان انجام آزمایش برای صادرات در استان فراهم است و گواهی صادرات زرشک هم توسط جهاد کشاورزی صادر می‌شود.

مهدی جعفری افزود: برای سوق دادن ذهن تولید کننده به تولید محصول سالم اقدامات زیادی انجام شده ولی برای تولید محصول ارگانیک چون به شرایط خاصی نیاز دارد نمی‌توان چنین ادعایی کرد.

وی گفت: مردم به سمت تولید زرشک پفکی رفته‌اند که بار میکروبی کمتری دارد از طرف دیگر استاندارد زرشک هم تهیه و تصویب شده است و ساختار صادرات زرشک را از آلمان دریافت کرده‌ایم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بر تشکیل گمرک تخصصی زرشک تاکید کرد و افزود: از تشکیل شرکت صادراتی و شرکت دفع آفات در استان حمایت می‌کنیم چون در حال حاضر چنین ظرفیتی نداریم.

وی بیان کرد: برخی سموم از چرخه خارج شده ولی در استان مورد استفاده قرار می‌گیرد که باید در این زمینه کار شود.

جعفری از تلاش برای ماندگاری زرشک از طریق پرتودهی طی قرارداد با سازمان انرژی اتمی خبر داد و گفت: در زمینه آوردن گردشگران خارجی هم اگر بخش خصوصی ورود پیدا کند ما نیز حمایت می‌کنیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی بیرجند هم در این نشست با اشاره به پیگیری تشکیل کنسرسیوم صادراتی زرشک در کمیسیون کشاورزی اتاق طی ۲ سال گذشته گفت: این کنسیرسیوم تشکیل شده و آماده عضوگیری است، دبیرخانه مشخص شده و آماده به کار است لذا تمامی مجوزها اخذ شده است.

احسان بیکی افزود: فعالان صادراتی استان در صورتی که اعلام آمادگی کنند طی ۲ ماه این کنسرسیوم آغاز به کار می‌کند.

وی گفت: برای معرفی زرشک خراسان جنوبی زیرساخت‌هایی مثل پرواز نیاز است که در این حوزه مشکل داریم و خیلی از میهمانان ما به‌ خاطر مشکلات پروازی نمی‌توانند در استان حضور داشته باشند.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: وظیفه دولت تسهیل امور است و ضرورت دارد قوانین به نفع صادرکنندگان تسهیل شود.

وی تصمیم گیری جزیره‌ای در مورد زرشک را باعث مغفول ماندن این محصول مهم دانست و گفت: ایجاد کارگروه توسعه زرشک لازم است.

همچنین رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی با بیان اینکه سطح توقعات با برگزاری جشنواره زرشک از دست اندرکاران بالا رفته، گفت: هویت محصول زرشک متعلق به خراسان جنوبی است و اگر عقب نشینی کنیم این هویت از ما گرفته خواهد شد.

غلامحسین حسینی با بیان اینکه باید از داده‌های خودمان دفاع کنیم، افزود: جشنواره می‌تواند به رونق بازار زرشک کمک کند و سال گذشته هم کمترین دستاورد جشنواره افزایش قیمت زرشک در بازار بود.

وی گفت: بخش خصوصی امسال با نگاه ویژه‌ای به جشنواره زرشک ورود پیدا کرده و می‌خواهد ریل‌گذاری ۲ تا سه سال برای حل مشکلات حوزه زرشک داشته باشد.

دبیر جشنواره ملی زرشک به تعیین قیمت مناسب برای این محصول راهبردی خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: نگاه‌ها نباید به بخش دولتی اینگونه باشد که همه مشکلات ما را رفع کند بلکه دولت نقش تسهیل‌گری و اعطای تسهیلات را دارد.

وی گفت: برای ما اُفت دارد که نتوانیم محصولات خودمان را بفروشیم و در استان نگاه‌های بخش دولتی مثبت و همراه است که باید از این فرصت استفاده کنیم.

حسینی با بیان اینکه زیبنده نیست برند زعفران ما را دیگران تصاحب کنند و ما فقط نظاره‌گر باشیم ادامه داد: راه‌اندازی گمرک تخصصی زرشک با تامین برخی زیرساخت‌ها در استان باید پیگیری شود.

وی تصریح کرد: تنها با نشستن و جلسه گرفتن کاری انجام نمی‌شود، ما باید با صاحبان شرکت‌ها و برندهای مطرح جلساتی را برگزار کنیم و حضور در نمایشگاه‌های بزرگ مواد غذایی جهان و منطقه برای معرفی زرشک دارای اهمیت است.

رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی خواستار کاربردی و هدفمند کردن جلسات مرتبط با زرشک شد و گفت: بارقه امیدی که در بین زرشک‌کاران در پی برگزاری جشنواره ایجاد شده است نباید خاموش شود.

وی از آمادگی کامل اتاق بازرگانی و اتاق تعاون خراسان جنوبی برای حل مشکلات حوزه زرشک استان خبر داد.

برنامه‌های دومین جشنواره ملی زرشک با شعار «زرشک خراسان جنوبی برای همه جهانیان» و با هدف کمک به رونق بازار این محصول از روز شنبه ۲۹ مهر ماه آغاز و مراسم افتتاحیه جشنواره دیروز با حضور جمعی از مسئولان استانی و شهرستان در دانشگاه آزاد اسلامی قاین برگزار شد.

جشنواره زرشک همزمان با برداشت این محصول و فصل گردشگری خراسان جنوبی تا سوم آبان ادامه دارد.

۹۸ درصد سطح زیر کشت زرشک کشور مربوط به خراسان جنوبی است و ۳۸ هزار بهره‌بردار در این زمینه فعالیت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha