به گزارش ایرنا از نیویورک، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در پیامی ویدئویی به پنجاه و یکمین جلسه کمیته امنیت غذایی جهان افزود: این نشست در لحظه ای از بحران برای امنیت غذایی جهانی برگزار می شود. سال گذشته ۷۳۵ میلیون نفر در جهان گرسنه بودند. بیش از ۳ میلیارد نفر قادر به تامین هزینه های یک رژیم غذایی سالم نیستند.
گوترش تصریح کرد: ما نسبت به هدف خود برای نابودی گرسنگی تا سال ۲۰۳۰ عقب هستیم. گرسنگی و سوء تغذیه نقض حقوق بشر در مقیاس عظیم هستند.
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: وقتی غذای مغذی به دلیل هزینه یا جغرافیا دور از دسترس است، وقتی گرسنگی جسم را تقلیل می دهد، وقتی والدین با درماندگی نظاره گر زجر کشیدن فرزندانشان هستند و حتی از کمبود غذا جان می دهند، این یک فاجعه انسانی، اخلاقی و یک خشم جهانی است.
گوترش گفت: غذای کافی برای تقسیم وجود دارد. منابع کافی برای اطمینان از اینکه تامین غذای همه افراد روی کره وجود دارد. دولت ها موظف هستند اطمینان حاصل کنند که هر فرد به غذای مغذی دسترسی دارد.
دبیرکل سازمان ملل ادامه داد: اما بسیاری از دولتها فاقد منابع لازم برای انجام این کار هستند، و بنابراین همبستگی بینالمللی برای تغییر سیستمهای غذایی برای همه مردم ضروری است.
اظهارات دبیرکل سازمان ملل در حالی است که همزمان جنگ میان نیروهای مقاومت فلسطین و رژیم اسرائیل،مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد ضمن هشدار نسبت به بروز فاجعه انسانی در غزه در نتیجه محاصره آن توسط رژیم صهیونیستی، گفت: مردم از گرسنگی می میرند مگر اینکه ما وارد منطقه شویم.
به گزارش ایرنا، سیندی مک کین مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل در مصاحبه با تارنمای پولیتیکو آمریکا اعلام کرده است که «مردم (غزه) از گرسنگی می میرند مگر اینکه ما وارد منطقه شویم».
وی اهشدار داد که محاصره ادامه دار غزه، ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت این منطقه را به مرز گرسنگی سوق داده است.
به نوشته پولیتیکو، رژیم اسرائیل نزدیک به ۲ هفته است که پرتراکمترین منطقه ساحلی جهان را محاصره کرده و مانع رساندن غذا و کمک های پزشکی به آن می شود. هرچند همزمان با تشدید حملات هوایی اسرائیل با هدف آمادهسازی برای تهاجم زمینی به غزه، نخستین کاروان شامل ۲۰ کامیون کمک های بشردوستانه دیروز (شنبه) از گذرگاه رفح تحت کنترل مصر، وارد این منطقه شد.
نظر شما