به گزارش ایرنا، قیمت ملزومات ورزشی نیز از لطمه تحریمها، گرانی و تورم دور نمانده و بهای این لوازم نیز افزایش چشمگیری یافته ؛ بطوریکه تهیه لوازم ورزشی مرغوب و باصرفه به یکی از دغدغههای جدی جامعه ورزشی تبدیل شده است که تولیدکنندگان داخلی لوازم باکیفیت ورزشی میتوانند نقش بسزایی دررفع دغدغه هیاتهای ورزشی و ورزشکاران داشته باشند.
به گفته کارشناسان، با گسترش و حمایت از تولیدات با کیفیت داخلی ورزشی، علاوه بر اینکه وسایل ورزشی مورد نیاز هیاتها به راحتی در اختیار آنان قرار خواهد گرفت و برای تهیه این لوازم هزینه بسیار کمتری پرداخت میکنند از سوی دیگر توسعه کارگاه های تولیدی لوازم ورزشی ایجاد اشتغال، کاهش واردات و توسعه ورزشی را درپی دارد.
قایقران گیلانی تولید کننده با کیفیت تجهیزات قایقرانی
یکی از رشتههای ورزشی مدالآور و فعال گیلان، قایقرانی است که این هیات بیشترین ورزشکار اعزامی گیلان به بازیهای آسیایی هانگژو را داشت و به طور حتم تهیه لوازم و ملزومات ورزشی بسیار گران این رشته دغدغه ورزشکاران و مسئولان این هیات ورزشی است.
رئیس هیات قایقرانی گیلان در خصوص تامین تجهیزات ورزشی این رشته در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ما برخی از لوازم مربوط به این هیات ورزشی را از یک تولیدکننده در بندرانزلی تهیه می کنیم که خود، یکی از قایقرانان باتجربه این استان است.
رئیس هیئت قایقرانی گیلان در خصوص تامین تجهیزات ورزشی این رشته در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ما برخی از لوازم مربوط به این هیئت ورزشی را از یک تولیدکننده در بندرانزلی تهیه می کنیم که خود، یکی از قایقرانان باتجربه این استان است.علیرضا محمدی افزود: این واحد تولیدی، جلیقه نجات، کاور پارو، کاور قایقرانی، دستکش، لباسهای تمرینی زمستانی مختص قایقرانی و دیگر لوازم مربوط به این رشته را تولید میکند و ما نیز از همین تولیدات استفاده می کنیم.
وی تاکید کرد: لوازم یادشده با کیفیت بسیار بالا تولید میشوند و تفاوتی با مشابه خارجی خود ندارند؛ همچنین یکی از نکات بارز و مثبت این تولیدات، قیمت آنان است که بسیار مقرون به صرفه هستند و بهای برخی از این محصولات حتی یکچهارم مشابه خارجی هستند و کیفیت بالایی هم دارند.
تولید نخستین دوچرخه دریایی در ایران
یکی از تولیدکنندگان صنعت ورزش که در نمایشگاه عزت و پیشرفت گیلان نیزحضور داشت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: من دوچرخه دریایی را تولید می کنم که این وسیله ورزشی برای نخستین بار در ایران تولید شده است.
خیرالله رهنمون به نحوه فعالیتش در تولیدات ورزشی نیز اشاره و اظهار کرد: از سال ۶۸ با دریافت پروانه تولید قایق صیادی کار خود را آغاز کردم اما با توجه به اینکه تولیدات این نوع قایق فصلی است، مبادرت به تولید وسایل شهربازی، تیوب لاستیکی برای شنا کردم.
وی افزود: کارم را از سال ۷۵ توسعه دادم و مبادرت به ساخت قایقهای تفریحی و سوئیتهای شناور کردم که استقبال از این وسایل تفریحی نیز مناسب بود زیرا قیمت آن با نمونههای خارجی تفاوت زیادی داشت.
این تولید کننده ورزشی به نحوه تولید دوچرخه ۲ نفره دریایی نیز اشاره و بیان کرد: باتوجه به تاکید بر گسترش تفریحات آبی و گردشگری، از سال۹۸ با پیشنهاد و طراحی یک مهندس جوان بومی و با الگوبرداری از نمونههای خارجی، تولید دوچرخه ۲ نفره دریایی را آغاز کردیم.
رهنمون اضافه کرد: پس از سه سال آزمون و خطا، این دوچرخه آبی را تولید کردیم و هم اینک این محصول در کلوب ورزشی تفریحات آبی بندرانزلی موجود و اقشار مختلف مردم از آن استفاده میکنند.
نخستین نمایشگاه فعالان صنعت ورزش در رشت گشایش یافت
توسعه عادلانه ورزش در گیلان باید اولویت باشد
ناگزیراز تسهیلات برای توسعه و ایجاد اشتغال
این تولیدکننده لوازم ورزشی در گیلان به کیفیت بالای دوچرخه دریایی تولید شده اشاره و خاطرنشان کرد:همچنین ما این وسیله را با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به فروش می رسانیم که این رقم، حدود یک چهارم قیمت نمونه خارجی آن است.
رهنمون ادامه داد: هم اینک ۶ نفر در کارگاهم مشغول به کار هستند و برای تولید هر دوچرخه دریایی نیز، حدود یک هفته زمان نیاز داریم اما اگر این کار را گسترش دهیم برای بیش از۲۰ نفر ایجاد اشتغال میشود و از سوی دیگر مدت زمان ساخت این وسیله ورزشی تفریحی نیز کاهش می یابد.
وی به راهاندازی رشته ورزشی دوچرخه سواری دریایی نیز اشاره و اظهار کرد: زمزمههایی در خصوص ایجاد رشته ورزشی دوچرخه سواری دریایی وجود دارد که امیدواریم این رشته تاسیس شود چون بسیار مفرح و نشاط آور است و با تاسیس این رشته ورزشی، تولید دوچرخه دریایی افزایش و گسترش خواهد یافت.
رهنمون در خاتمه بیان کرد: با توجه به اینکه برای نخستین بار این وسیله ورزشی در ایران تولید شده، اما از نظر کیفی و ضریب اطمینان در سطح بالایی قرار دارد و از نظر قیمت نیز بسیار پائینتر از نمونههای خارجی است و به همین دلیل انتظار داریم که توجه بیشتری به ما شود و با دراختیار قرار دادن تسهیلات مناسب بتوانیم کار خود را گسترش دهیم.
آغازی با وام کمیته امداد تا عرضه تولیدات ورزشی به استانهای کشور
یکی از بانوان تولیدکننده ساک و لباس ورزشی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کارگاه تولیدی ما در شهرستان خمام وجود دارد و حدود ۱۴ سال پیش و با دریافت وام ۶۰ میلیون ریالی که از کمیته امداد تهیه کردم به همراه پسرم کار تولید لباسهای ورزشی را با یک چرخ خیاطی آغاز کردیم.
معصومه اکبرپور با اشاره به نظر مشتریان مبنی بر کیفیت بالا و مقرون به صرفه بودن تولیدات کارگاهش ادامه داد: هم اینک ۲۰ نفر در کارگاه ما مشغول به کار هستند و حتی دستگاه طراحی لباس را نیز خریداری کردیم.
این بانوی کارآفرین ادامه داد: در زمان حاضرعلاوه بر ساک و کوله ورزشی، گرمکن، کاپشن ورزشی، لباسهای بدنسازی، لباس شنا و همچنین لباسهای ورزشی مربوط به سایر رشتهها را نیز تولید میکنیم وعلاوه بر اینکه محصولات تولیدی را در اختیار فروشگاههای ورزشی استان قرار میدهیم، تولیداتمان به فروشگاههای استانهایی همچون مازندران ، خراسان رضوی، تهران و اصفهان نیز ارسال می شود.
نیاز به تسهیلات برای توسعه فعالیت
این تولیدکننده لباس ورزشی یکی از مشکلات مهم در توسعه کار خود را نداشتن مکان اختصاصی اشاره و خاطرنشان کرد: فضای کارگاه تولیدی ما اجارهای است و به طور حتم جابجایی چرخهای خیاطی و دستگاههای طراحی کار مشکلی است ومشکلات خاص خود را دارد.
اکبرپور ادامه داد: تقاضا داریم که مسئولان بیشتر به تولیدکنندگان بها بدهند و تسهیلاتی دراختیار بگذارند تا بتوان یک کارگاه مناسب احداث کنیم تا هم هزینهها کاهش یابد و هم بتوان کار را گسترش داد و نیروهای بیشتری را جذب و مشغول به کار کرد.
این بانوی کارآفرین افزود: مسئولان بیشتر به تولیدکنندگان بها بدهند و تسهیلاتی دراختیارآنها بگذارند تا بتوانند با احداث کارگاه مناسب هزینهها را کاهش و کار را توسعه دهند و هم نیروهای بیشتری را جذب کار کنند.
شناسایی تولیدکنندگان تجهیزات ورزشی در گیلان
مدیرکل ورزش و جوانان گیلان بر در دستور کار قرار گرفتن شناسایی تولیدکنندگان تجهیزات ورزشی استان تاکید کرد و گفت: هم اینک بیش از ۲۰۰ نفر به طور مستقیم در بخش اشتغالزایی فصلی و غیرفصلی صنایع ورزشی در گیلان مشغول به کارهستند و هدف ما این است که سایر تولیدکنندگان را شناسایی کنیم تا بتوانیم استان را در بخش تولید و تامین تجهیزات ورزشی در جایگاه برتری قرار دهیم.
جهانبخش آرمان با اشاره به برپایی نمایشگاه عزت و پیشرفت که در هفتههای اخیر در استان برگزار شد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این نمایشگاه در راستای معرفی تولیدکنندگان شناسایی شده استان در زمینه تولید لوازم و امکانات باکیفیت ورزشی برپا شد چرا که یقین داریم این گونه تولیدات علاوه بر کاستن از دغدغه ورزشکاران رونق حوزه ورزش استان را در پی دارد.
وی افزود: تاکنون حدود ۲۰ تولیدکننده کارگاهی، مشاغل خانگی و کارخانهای در خصوص لوازم ورزش در گیلان شناسایی شدند که علاوه بر تولیدات لوازم ورزشی مناسب و باکیفیت موجب تقویت اشتغال پایدارمیشوند.
آرمان خاطرنشان کرد: در نمایشگاه عزت و پیشرفت ۲۵غرفه به تولیدکنندگان وسایل ورزشی و همچنین شرکتهایی که این تولیدات را پخش میکنند اختصاص یافت تا جامعه ورزش گیلان بیش از پیش با این فعالان عرصه ورزش آشنا شوند.
نظر شما