۲ آبان ۱۴۰۲، ۹:۲۵
کد خبرنگار: 5302
کد خبر: 85268702
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سیری در زندگانی امام حسن عسکری(ع)، از کرامات تا فعالیت های تبلیغی

قم- ایرنا- «سیری در زندگانی امام حسن عسکری(ع)» نام کتابی است که از کرامات، علم غیب و معجزات این امام همام تا تدابیر شدید امنیتی زمان ایشان را در دل خود جای داده است که هشتم ربیع الثانی، سالروز میلاد با سعادت آن حضرت، بهانه ای بر نگاهی اجمالی بر این کتاب شد.

به گزارش ایرنا، سیری در زندگانی امام حسن عسکری(ع) ضمن بیان گوشه‏ هایی از زندگانی امام یازدهم به برخی از معجزات آن حضرت و احاطه ایشان بر علم غیب نیز اشاره کرده است.

همچنین برخی از فعالیت ‎های سری و علنی امام حسن عسکری(ع) جهت برقراری ارتباط با شیعیان و آماده‏ سازی آنان برای غیبت امام زمان(عج) و موضع ‏گیری آن حضرت در مقابل واقفیه و مفوضه و جریان‎ های انحرافی عصر خویش را توصیف می کند.

نامه‏ های تبلیغی امام حسن عسکری(ع) به برخی از اصحاب علمی خویش، بیان شرح احوال برخی از اصحاب آن حضرت، ذکر برخی از کلمات حکمت ‏آمیز از امام حسن عسکری(ع) و جریان شهادت آن حضرت از مباحث پایانی کتاب است.

کتاب مذکور نوشته محمدحسین زارعی در ۱۲ فصل و ۱۸۰ صفحه تنظیم شده و توسط انتشارات مسجد مقدس جمکران منتشر شده است.

عناوین اصلی کتاب میلاد نور، نصّ امام هادی(ع) به امامت امام حسن عسکری(ع)، کرامات، علم غیب و معجزات، تدابیر شدید امنیتی و خفقان زمان امام حسن عسکر(ع)، تبلیغ و هدایت گری، پاسخ به سؤالات و شبهات، فعالیت های سرّی و علنی، مطالبی دیگر پیرامون امام حسن عسکری(ع)، نامه های تبلیغی، شهادت امام حسن عسکری(ع)، ذکر چند نفر از اصحاب امام حسن عسکری(ع) و کلمات حکمت آمیز از جمله عناوین اصلی ۱۲ فصل این کتاب است.

فصل اول با عنوان "میلاد نور" است که نویسنده به ماجرای ولادت حضرت اشاره می‌کند.

در این فصل آمده است: هشتم ربیع الثانی سال ۲۳۲ هجری قمری، خورشید مدینه طلوع دیگرگونه ای داشت. خانه امام هادی(ع) غرق شادی و نور بود و فرشتگان برای طواف دور گهواره امام حسن عسکری علیه السلام صف کشیده بودند.

آن امام والامقام، پس از پدربزرگوارش، در ۲۲ سالگی به امامت رسید. ایشان در مدینه متولد شد، اسم شریف آن حضرت حسن، و کنیه اش ابومحمد است و مشهورترین القابش زکی و عسکری است.

مادر امام حسن عسکری(ع) حُدَیث، حُدَیثه، سوسن و به قولی سلیل نام داشت. او از زنان پرهیزکار روزگار و دارای عالی ترین فضیلت ها بود.

در روایت آمده است که وقتی مادر امام حسن عسکری(ع) نزد امام هادی علیه السلام آمد، ایشان فرمود: «سلیل، از آفت ها، پلیدی ها و ناپاکی ها محفوظ است.» سپس رو به او کرد و ادامه داد: «به همین زودی، خداوند حجت خود را به تو عطا می کند».

فصل دوم با عنوان "نصّ امام هادی(ع) به امامت امام حسن عسکری" شامل ۱۴ روایت از امام هادی(ع) درباره تصریح بر امامت امام حسن عسکری(ع) است.

فصل سوم، «کرامات، علم غیب و معجزات» نام دارد که شامل ۳۵ داستان از کرامات و معجزات امام یازدهم است.

عنوان فصل چهارم «تدابیر شدید امنیتی و خفقان زمان امام حسن عسکری» است. نویسنده در این فصل به روایاتی در باب خطر جانی شیعیان در صورت نزدیک شدن به امام حسن عسکری(ع)، وضعیت سخت و سلب آزادی در این دوره، موضع‌گیری‌های امام حسن عسکری در برابر عداوت عباسیان (متوکل،‌ منتصر، مستعین و معتز)، دستگیری امام و قیام علویان در عصر امام حسن عسکری پرداخته است.

فصل پنجم این کتاب «تبلیغ و هدایت‌گری با عمل کُونُوا دُعاةَ النّاسِ بغیرِ أَلْسِنَتِکُمْ» نام دارد. نویسنده در این فصل به شرایط تبلیغ امام در زندان و عظمت آن نور مقدس از زبان دشمنان اشاره کرده است.

عنوان فصل ششم "پاسخ به سؤالات و شبهات" است. مؤلف در این بخش به مواردی از پاسخ‌های امام به شبهات فرقه‌های فکری و نیز شبهات شیعیان و نیز قضاوت‌های آن حضرت پرداخته است.

فصل هفتم با عنوان "فعالیت‌های سرّی و علنی"، فصل هشتم "مطالبی دیگر پیرامون امام حسن عسکری شامل سخن خلیفه عباسی پیرامون شکوه مرقد امام، درس اخلاق امام حسن عسکری، روایاتی اخلاقی و ارزشی از امام است.

فصل نهم اختصاص به "نامه‌های تبلیغی" دارد. نامه امام به ابن‌بابویه قمی، نامه به مردم قم و نامه از زندان به شیعیان از موارد این بخش است.

فصل دهم با عنوان شهادت امام حسن عسکری علیه‌السلام، فصل یازدهم با عنوان ذکر چند نفر از اصحاب امام حسن عسکری و فصل دوازدهم کلمات حکمت آمیز آن حضرت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha