به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: یکی از توافقاتی که با کشور ارمنستان انجام شد تعرفه ترانزیتی و عوارض جادهای بود، همواره یکی از درخواستهای بخش خصوصی و تجاری کشور کاهش تعرفه های ترانزیتی و عوارض جاده است.
وی افزود: آنها یک مقررات داخل دولتی دارند و باید مصوبه برخی مراکز را اخذ کنند، حداکثر ظرف سه تا چهار ماه آینده این کار را انجام خواهند داد، توافق اصولی آن هم با نخست وزیر و هم با وزرای مربوطه و وزیر زیرساخت آنها انجام شد، حدودا سالانه ۲۶- ۲۷ هزار خودرو از طرف ایران وارد خاک ارمنستان شود و به همین میزان هم خودرو از خاک ارمنستان وارد خاک ایران میشود.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه توافق دیگری که انجام شد حضور شرکتهای ایرانی در پروژه های ساخت مدرسه در ارمنستان بود، اظهار داشت: کشور ارمنستان پروژه بزرگی در حوزه ساخت مدرسه تعریف کرده و در خواست کردند شرکتهای خوب ایرانی که در حوزه مدرسهسازی فعال هستند را معرفی کنیم. ساخت حدود ۴۰۰ مدرسه در دستور کار دولت ارمنستان قرار دارد.
وی ادامه داد: از وزیر آموزش و پرورش درخواست کردیم که سازمان نوسازی مدارس که ظرفیت خوب و تجربه خوبی در حوزه ساخت مدرسه دارند را برای اجرای این پروژه معرفی کند که شرکتهایی که طرف قرارداد با سازمان نوسازی هستند نسبت به عملیات ساخت اقدام کنند.
وزارت آموزش و پرورش زمینهای مازاده خود را به مسکن فرهنگیان اختصاص دهد
وزیر راه و شهرسازی گفت: بهدنبال انعقاد قرارداد هستیم و روی اجزای توافق بحث میشود که بتوانیم سهم زمین خوبی را برای مسکن عزیزان آموزش و پرورش که یکی از بهترین و فرهیختهترین اقشار جامعه هستند و ما باید همه ظرفیتهایمان را برای کمک به این قشر فرهیخته که آینده این کشور را برای فرزندان این سرزمین رقم میزنند قرار دهیم.
بذرپاش ادامه داد: دولت نیز این عزم را دارد و ظرف یکی دو هفته آینده با وزیر آموزش و پرورش توافق نهایی منعقد خواهد شد معاونین وزارت راه و آموزش و پرورش در حال نهایی کردن متن هستند. ازوزارت آموزش و پرورش هم خواستهایم که زمینهای مازاد خود را بیاورد مولدسازی معنایی غیر از این ندارد که دستگاهها زمینهای مازاد خود را برای امر ساخت برای پرسنل خودشان بیاورند.
قرارگاه تامین مسکن اعضای هیات علمی و پرسنل دانشگاهها در وزارت علوم تشکیل شد
وی ادامه داد: همین توافق نیز با وزارت علوم نیز انجام شده است اکنون در ۱۰ دانشگاه عملیات اجرایی تقریبا آغاز شده و به مرحله نهایی رسیده است. برخی از این زمینها مشکلاتی دارد از جمله اینکه زمین باید تغییر کاربری پیدا کند و برخی زمینها خارج از محدوده شهری هستند که باید الحاق به محدوده شوند اما مسیر آغاز شده است قرارگاهی در وزارت علوم برای تامین مسکن اعضای هیات علمی و پرسنل دانشگاه تشکیل شده است.
وی افزود: اکنون حدود ۱۰ دانشگاه پیشرفت خیلی خوبی داشته اند. همین امروز هم با وزیر علوم مذاکرهای داشتیم که بتوانیم این تعداد را افزایش دهیم و هرچه سریعتر تا پایان سال همه دانشگاهها را شامل شود. همین توافق را با دانشگاه آزاد نیز انجام دادیم و حدود ۱۰ دانشگاه در مدار عملیات اجرایی قرار گرفته است. اینها نیز زمینهای زیادی دارند که بخشی از زمینهای آنها متعلق به وزارت راه و شهرسازی است.
توافق وزارت راه با دانشگاه آزاد برای مولد سازی زمینها
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: از آنجایی که ما کمبود زمین داریم به آنها گفتیم ما حاضریم که همه زمینهایی که متعلق به وزارت راه و یا دولت است و اکنون در اختیار دانشگاه آزاد در واحدهای مختلف دانشگاهی قرار گرفته را برای ساخت مسکن در درجه اول برای هیات علمی و پرسنل خود دانشگاه آزاد و یا خوابگاه متاهلین که باید در دانشگاه آزاد احداث شود و مازاد آن برای عموم متقاضیانی که در آن منطقه هستند قرار دهیم که الحمدالله این موضوع نیز پیشرفت خوبی دارد.
بذرپاش عنوان کرد: با وزارت بهداشت و درمان نیز مذاکراتی داشتیم. وزیر بهداشت و درمان نیز چنین تقاضایی داشت که با وی نیز توافقاتی کلی حاصل شده و قرار شد دو معاون بتوانند در حوزه اعضای هیات علمی و پرسنل دانشگاه علوم پزشکی نیز این کار را انجام دهند. البته زمینهای آنها محدودتر است ولی به هر حال در دستور ما کار ما قرار دارد.
وی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم نهضت توافق با دستگاههای مختلف در حوزه هیاتهای علمی و پرسنل دانشگاه چه علوم پزشکی و چه غیرعلوم پزشکی و در وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه آزاد را هرچه سریعتر اجرایی کنیم.
عملکرد بانکهای خصوصی در نهضت ملی مسکن تقریبا صفر بوده است
وی ادامه داد: عملکرد بانکهای خصوصی در نهضت ملی مسکن تقریبا صفر بوده است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: محور دیگر مذاکرات ما فعالیت شرکتهای ایرانی در کشور ارمنستان است. یکی از مشکلات آنها ضمانتنامه بانکی بود که همواره در این زمینه دچار مشکل میشدند که این موضوع نیز تا حدود زیادی مرتفع شد.
بذرپاش افزود: در نهایت یک بانک در کشور ارمنستان و یک بانک ایرانی برای اینکه بتوانند مشکلات برای شرکتهای فعال در حوزه زیرساختی و اقتصادی کشور ارمنستان مرتفع کنند مشخص و در این رابطه توافق انجام شد.
وی با بیان اینکه احداث پل در گذرگاه مرزی موضوع دیگر مذاکرات بود، گفت: اکنون یک پل میان ایران و ارمنستان برقرار است اما به دلیل ظرفیت کم در این حجم از تردد جوابگوی همه نیازهای کشور نیست.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: کارگروه مشترک برای آغاز عملیات اجرایی پل دوم نیز تشکیل شد که ظرف ۴ ماه آینده طراحی و به اتمام برسد و بتوانیم بعد از ۴ ماه عملیات اجرایی احداث پل را در صورت تایید کارگروه شروع کنیم.
وام مسکن روستایی ۳۵۰ میلیون تومان شد
بذرپاش بیان کرد: امروز در دولت مصوبه وام ارزان برای بهسازی و نوسازی مسکن روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر به تصویب نهایی رسید و همچنین میزان مبلغ وام از ۲۰۰ میلیون به ۳۵۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد.
وی گفت: تا پایان سال بر اساس هدفگذاری ۵۰۰ هزار فقره زمین روستایی در اختیار متقاضیان قرار می گیرد و در حوزه شهری نیز ۵۰۰ هزار قطعه زمین تقدیم مردم خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: تا امروز در حوزه شهری بیش از ۳۲۵ هزار قطعه زمین تقدیم مردم در اقصی نقاط کشور شده است و ۱۵۰ هزار قطعه دیگر نیز تا پایان سال واگذار خواهد شد و در حوزه روستایی نیز همین رویه دنبال خواهد شد و در مجموع تا پایان سال ۱۴۰۲ یک میلیون قطعه زمین شهری و روستایی تقدیم مردم می شود.
بذرپاش تصریح کرد: در جلسه قبلی دولت نیز آییننامه اجرایی تاسیس صندوقهای سرمایهگذاری در بخش ساختمان و مسکن به تصویب رسید که ظرفیت خوبی را به شرکتهای فعال در حوزه بازار سرمایه ایجاد می کند تا بتوانند در بخش مسکن و در قالبهای مختلف تعریف شده در آییننامه سرمایهگذاری کنند که از این طریق ظرفیت تامین مالی جدیدی در حوزه ساخت مسکن و از طریق بازار سرمایه نصیب کشور میشود.
وی با اشاره به اینکه امروز معاون اول رئیس جمهور را در سفر به کشور قرقیزستان برای شرکت در اجلاس نخستوزیران شانگهای همراهی می کند، گفت: یکی از اصلیترین دستور کارهای این نشست فعالیت کشورها در حوزه ترانزیتی و آغاز عملیات اجرایی در حوزه کریدورهای شرق به غرب و شمال به جنوب میان کشورها است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: این روزها در تمامی نشستهای منطقهای و بینالمللی درباره کریدورها و گذرگاههای اصلی دریایی و زمینی میان کشورها صحبت می شود و یکی از صحنههای اصلی مذاکرات بینالمللی به این موضوع اختصاص پیدا کرده و همه کشورها در تلاش هستند که سهم قابل توجهی در این کریدورها داشته باشند زیرا زیرساخت فعالیتهای اقتصادی آنها وابسته به همین است.
بذرپاش عنوان کرد: در کشور ما نیز اقدامات بسیار خوبی در این مدت انجام شده و توافقات خوبی با همسایگان شمالی انجام شده است.همچنین با همسایگان جنوبی حاشیه خلیجفارس و سایر کشورها در حوزه بندری نیز قراردادهای خوبی به امضا رسیده است.
نظر شما