محمد پذیرا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سال ۱۳۹۶ کانونهای تجمع جوندگان در مشهد ۶۰ کانون فعال بود که اکنون این تعداد به ۹ کانون رسیده است.
وی بیان کرد: بیشتر این کانون های موش در محدوده مناطق یک، ۶، هفت و هشت مشهد واقع شده اند.
رییس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد اضافه کرد: جوندگان و به خصوص موشها، منبع و عامل مهمی برای شیوع برخی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان هستند و در انتقال بیماری های عفونی نقش مهمی دارند.
وی گفت: از این رو طی سال های اخیر روش های گستردهای به منظور کنترل جوندگان و جلوگیری از تولید مثل آنها در دستور کار قرار گرفته که یکی از روش های اصلی کنترل این جوندگان، استفاده از طعمه های خوراکی است.
پذیرا اظهار کرد: در عملیات مبارزه با جوندگان به صورت عمده از محصولاتی نظیر «نانو پودر» اختصاصی جوندگان استفاده می شود که دارای حداقل اثرات منفی بر محیط زیست و سایر جانداران است.
وی افزود: ۱۵ عدد چراغ قوه دارای لامپ UV نیز به منظور ردیابی فضولات جوندگان در کانالهای سرپوشیده مشهد تهیه و در مناطق توزیع شده است.
رییس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد گفت: برگزاری دوره های آموزشی به پاکبانان و ناظرین مناطق برای طعمه گذاری و استفاده صحیح از طعمه در محل توسط کارشناس اداره محیط زیست در تمامی مناطق شهرداری به صورت مستمر در حال انجام است.
کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد دارای ۱۳ منطقه و ۴۴ ناحیه شهرداری است.
این کلانشهر با وسعت ۳۵۰ کیلومتر مربع در مجموع ۷۲۳ کیلومتر گذرگاه محلی، خیابان و بزرگراه دارد.
یک جفت موش میتوانند در پنج زایمان هفت تا ۱۵ نوزاد را در یک سال تولید کنند. همین نوزادان هم در هفته پنجم زندگی بارور میشوند. این واقعیتها مبارزه با گسترش موش را به یکی از دغدغههای همیشگی در محیطهای شهری مبدل کرده است.
نظر شما