ثبت‌نام نامزدهای همه طیف‌های سیاسیِ هرمزگان در انتخابات مجلس

بندرعباس - ایرنا - دبیر ستاد انتخابات هرمزگان گفت: همه طیف‌های سیاسیِ این استان در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام خود را نهایی کرده‌اند.

به گزارش ایرنا، نام نویسی نهایی الکترونیکی از داوطلبان دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به پایان رسیده و موضوع انتخابات، وارد مرحله جدید شده است.

نمایندگانی که یک رای آنان می‌تواند سرنوشت کشور را تعیین کرده و در پیشرفت و پسرفت مملکت و بهبود و تخریب زندگی تک تک افراد این جامعه نقشی اثر گذار و حتی ماندگار برجای گذارد و باید در برابر موکلان خویش پاسخگو باشند.

محمدجواد خجسته‌ دبیر ستاد انتخابات هرمزگان با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز بندرعباس افزود: ۱۹۹ نفر از ۴۰۵ نفر شرکت کننده در پیش ثبت نام، ثبت نام خود را برای این استان نهایی کردند.

وی ادامه داد: ۱۶۹ نفر از این افراد را آقایان و ۳۰ نفر را بانوان تشکیل می‌دهند و از بین داوطلبان ۱۴ نفر دارای مدرک دکترا، پنج نفر با تحصیلات حوزوی، ۱۷۶ نفر کارشناسی ارشد و چهار نفر هم دارای مدرک کارشناسی هستند.

به گفته دبیر ستاد انتخابات هرمزگان: امسال نیز همچون ادوار گذشته شاهد حضور پررنگ چهره های شاخص اعم از اصلاحطلب، اصولگرا، مستقل و سایر طیف‌های سیاسی هرمزگان برای ثبت‌نام در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم.

دبیر ستاد انتخابات هرمزگان اضافه کرد: به استناد ماده ۶۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی هیات اجرایی مراکز حوزه انتخابیه استان فرآیند بررسی صلاحیت‌ها را از پنجشنبه چهارم آبان ماه آغاز کرده و پس از ۱۵ روز به پایان می رساند.

وی بیان داشت: به استناد ماده ۶۱ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی هیئت های اجرایی مراکز حوزه های انتخابیه بندرعباس، میناب و بندرلنگه ۲ روز کاری فرصت دارند نظر خود را به داوطلبان اعلام کنند.

خجسته اظهار داشت: داوطلبان در صورت داشتن اعتراض می‌توانند شکایت خود را به هیات نظارت استان اعلام کنند.

ثبت‌نام نامزدهای همه طیف‌های سیاسیِ هرمزگان در انتخابات مجلس

انتخابات مجلس شورای اسلامی که در تاریخ ۱۵۰ ساله اخیر ریشه دارد و برای برقراری‌اش زحمات بسیاری کشیده شده است، در تاریخ مشروطیت ایران مجلسی که نخستین‌بار در ۱۲۷۶ ه. ق به فرمان ناصرالدین‌شاه قاجار برای رسیدگی به تمامی امور کشوری تأسیس شد تا اعضای آن با مسئولیت مشترک به مسائل مملکتی رسیدگی کنند و نتیجه را به شاه گزارش دهند و پس از تصویب به مورد اجرا بگذارند.

اعضای این مجلس در آن سال این اشخاص بودند: اعتضادالسلطنه وزیر علوم، نصره‌الدوله حکمران دارالخلافه، سپهسالار، مستوفی‌الممالک، عباس‌قلی‌خان جوان‌شیر وزیر عدلیه، امین‌الدوله، میرزا سعیدخان وزیر امور خارجه، سپهدار، ناصرالملک وزیر تجارت، و دبیرالملک. این مجلس بعدها به نام‌های دیگر دارالشورای دولتی و مشورت‌خانه نامیده شد و تغییراتی در آن صورت گرفت.

ولی با حکومت استبدادی آن زمان ناگزیر نمی‌توانست سودی برای بهبود حال مردم داشته باشد.

از طرفی هم با افزایش آگاهی های عمومی و انتشار روزنامه‌ها که اخبار را منتشر می‌کردند زمینه مبارزه با استبداد به تدریج فراهم آمد که پیامدهایی از جمله انقلاب مشروطه را در پی داشت.

مجلس شورای ملی بر اثر انقلاب مشروطیت به موجب فرمان مورخ ۱۴ جمادی الثانی ۱۳۲۴ه.ق مظفرالدین‌شاه قاجار تأسیس شد و از تاریخ ۱۸ شعبان ۱۳۲۴ه.ق که در قصر گلستان با حضور مظفرالدین‌شاه گشایش یافت.

در تاریخ مشروطیت ایران، انجمنی مرکب از عده‌ای بیش از ۵۰۰ نفر از بقایای نمایندگان مجلس اول و وجوه علما و شاهزادگان و اعیان و تجار و رؤسای اصناف مشروطه‌خواه که پس از فتح تهران به دست مجاهدین تشکیل شد که این مجلس در آسمان سیاسی ایران نقش پر رنگی داشته است و امسال هم بار دیگر زمان انتخابات نمایندگان آن فرا رسیده تا مردم با شناخت، وکلای خود را در مجلس شورای اسلامی انتخاب کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha