ماه‌گرفتگی در مشهد قابل رویت است

مشهد-ایرنا- مسوول رصدخانه دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد گفت: امشب ماه در مشهد به صورت کامل در سایه زمین قرار نمی گیرد و ماه گرفتگی یا «خسوف» جزیی رخ می‌دهد.

محمد مهدی مطیعی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ماه‌گرفتگی جزئی زمانی رخ می‌دهد که تنها بخشی از قرص ماه وارد سایه‌ اصلیِ زمین شود. در این‌صورت، بُریدگی تاریکی در بخشی از سطح ماه ظاهر می‌شود که همان سایه‌ زمین است اما بخش‌های دیگر ماه همچنان روشن و عادی باقی می‌ماند.

وی ادامه داد: در صورت ابری نبودن و با هماهنگی انجام شده با همکاری شرکت توسعه گردشگری شهرداری مشهد، برنامه رصدی ماه گرفتگی امشب در منطقه هفت حوض با ثبت نام رایگان علاقمندان در سایت انجمن نجوم خراسان رضوی انجام می شود.

این منجم و مسوول رصدخانه دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه بیشترین گرفتگی ماه در ساعت ۲۳ و ۴۴ دقیقه رخ می‌دهد، بیان کرد: هنگام بیشترین میزان گرفتگی ماه، بخشی از ماه که وارد سایه زمین شده‌ است، تیره‌تر مشاهده می‌شود.

مطیعی گفت: بر اساس محاسبات انجام شده اولین زمان شکل گیری نیم‌سایه و آغاز «گرفت نیم‌سایه‌ای ماه» در ساعت ۲۱ و ۲۹ دقیقه آغاز می‌شود و در ساعت ۲۳ و سه دقیقه اولین تماس با سایه در مشهد به ثبت خواهد رسید.

وی ادامه داد: بعد از رخ دادن «بیشینه گرفت» یا بیشترین میزان گرفتگی ماه در ساعت ۲۳ و ۴۴ دقیقه و در ادامه این رویداد نجومی ساعت ۲۴ دقیقه بامداد روز هفتم آبان آخرین تماس سایه ماه با زمین رخ می‌دهد و آخرین تماس با نیم‌سایه و «پایان گرفت» یا پایان گرفتگی ماه نیم‌سایه‌ای ساعت یک و ۵۸ دقیقه بامداد ثبت می‌شود.

به گفته وی، ماه گرفتگی جزئی بعدی در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ رخ می‌دهد که تمام مراحل آن در ایران قابل مشاهده نیست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha