سامانه «جان» و «توانیران» برای حمایت از تولید به یکدیگر متصل شدند

تهران - ایرنا - ظرفیت‌های علمی پارک‌های علم و فناوری کشور با امضای تفاهمنامه اتصال سامانه جریان اقتصادی نوین (جان) وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سامانه توانمندی‌ها و اعلام نیازمندی‌های ایران (توانیران) وزارت صمت به یکدیگر، در خدمت حمایت از تولید داخل قرار می‌گیرند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، بر اساس این تفاهمنامه که روز شنبه به امضای سجاد محمدعلی‌نژاد معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سیدمحمد موسوی معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صمت رسید، واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری به سامانه توانیران وزارت صمت متصل می‌شوند.

«بازار محصولات» جدی‌ترین و اصلی‌ترین مسئله‌ دانش بنیان ها
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم در سخنانی با بیان اینکه اکنون ۵۴ پارک علم و فناوری و ۲۷۴ مرکز رشد در سطح کشور مشغول فعالیت هستند، افزود: در مجموع ۱۲ هزار واحد فناور و شرکت دانش بنیان در این پارک‌ها مستقر هستند و ما علاقه‌مندیم ظرفیت خلق شده توسط این افراد نیازهای صنعت را برآورده کند.

سجاد محمدعلی‌نژاد با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر آنکه «برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان نیاز به تقویت شرکت‌های دانش بنیان است» تصریح کرد: برای تقویت شرکت‌های دانش بنیان باید از ظرفیت‌های موجود بهره‌برداری کنیم و بنگاه‌ها و دستگاه‌های داخلی و دولتی باید خریدهای خود را تا جایی که امکان دارد از محصولات این شرکت‌ها انجام دهند که سبب تقویت واحدهای فناور و شرکت‌های دانش بنیان شود.

سامانه «جان» و «توانیران» برای حمایت علمی از تولید به یکدیگر متصل شدند

وی به سامانه جریان اقتصادی نوین (جان) اشاره کرد و گفت: همه‌ محصولات واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان پارک‌ های علم و فناوری در این سامانه قرار دارد و در این سامانه با نشان دادن توزیع منطقه‌ای و ظرفیت‌های شرکت‌های مختلف، امکان بهره‌برداری و همچنین خرید و فروش محصول نیز میسر است.

به گفته محمدعلی نژاد «بازار محصولات» جدی‌ترین و اصلی‌ترین مسئله‌ای است که توسعه حوزه دانش‌بنیان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، از این رو باید شرایطی فراهم شود که به محصولات دانش بنیان اعتماد شود و با خریداری آنها سبب گردش مالی و تقویت تولید شویم.

۹۵ درصد تجهیزات کشاورزی و ۷۰ درصد نفت وگاز ساخت داخل
معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صنعت معدن و تجارت نیز در این آیین گفت: ما امروزه در جایگاه بی‌نظیری در حوزه ساخت داخل در کشور قرار داریم. در تجهیزات پزشکی ۳ میلیارد دلار سهم بازار داریم که یک و نیم میلیارد دلار آن را ایرانی‌ها می‌سازند.

سیدمحمد موسوی خاطرنشان کرد: در حوزه ماشین آلات کشاورزی ۹۵ درصد و در حوزه نفت و گاز ۷۰ درصد محصولات ساخت داخل است و همچنین مفتخریم که تمامی تجهیزات پخش آنلاین در داخل کشور ساخته می‌شود.

وی با اشاره به اتصال سامانه جان و توانیران اظهار داشت: می‌خواهیم به لحاظ سیستمی کاری کنیم که نیازها از طریق ساخت داخل مرتفع شود و امید داریم که اتفاقات خوبی در این حوزه رقم بخورد.

بر اساس اعلام وزارت علوم، بررسی، ارزیابی و صدور گواهینامه عمق ساخت به محصولات و خدمات واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد واحدهای فناور در حوزه‌های تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی، ساختمانی و معدنی و صنایع نرم‌افزار توسط وزارت صمت سایر محورهای این تفاهم نامه همکاری است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha