به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران منطقه ساری امین وطن دوست روز یکشنبه افزود: این عملیات در پنچ بخش و به روش های مکانیکی و محلول پاشی اجرا شده است.
وی اظهار داشت: در ۶ ماه امسال مبارزه با پروانه ابریشم بافت ناجور در سطح ۲۵۰ هکتار در جنگل های شهرستان های بهشهر و گلوگاه به روش مکانیکی، مبارزه با شب پره شمشاد در ۱۵۰ هکتار از جنگل های شهرستان های ساری و بهشهر به روش محلول پاشی، مبارزه با پروانه تخم انگشتری در سطح ۳۰۰ هکتار از جنگل های شهرستان سوادکوه شمالی به روش مکانیکی بروی گونه زرشک انجام شد.
وی تصریح کرد: همچنین در این مدت عملیات کنترل پروانه سفید اشجار در شهرستان نور و محدوده پارک جنگلی به مساحت ۲۰۰ هکتار به روش محلول پاشی، و کنترل سوسک قهوه ای توسکا در شهرستان ساری به روش مکانیکی به مساحت ۱۵۰ هکتار اجرایی شد.
وطن دوست گفت: با اجرای عملیات محلول پاشی در سطح جنگل ها هم اکنون شاهد سبز شدن جوانه های شمشاد هستیم که این امر نوید بخش احیای دوباره گونه شمشاد هیرکانی است.
شمشاد هیرکانی با نام علمی بوکسوس هیرکانا (Buxus hyrcana) درختی همیشه سبز و بومی جنگل های هیرکانی در شمال ایران است که در فهرست گونه های گیاهی در خطر انقراض اتحادیه بین المللی حفظ طبیعت (IUCN) قرار دارد.
این گونه درخت به عنوان پناهگاه حیات وحش و نماد میراث جنگل های شمال ایران قلمداد می شود و بهترین رویشگاه آن در ارتفاع ۲۰ تا ۴۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد ولی تا ارتفاع حدود یک هزار و ۲۰۰ متری در مناطق مختلف جنگلی استان های گیلان، مازندران و گلستان نیز می روید.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند.
مازندران در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
نظر شما