بررسی تاب آوری زیرساخت های کهگیلویه و بویراحمد در زمان بروز حوادث

یاسوج -ایرنا- تاب آوری زیرساخت های هر منطقه در برابر بروز حوادث از مسائلی است که برای تضمین امنیت جان و مال ساکنان ضروری است ،اکنون سازمان پدافند غیر عامل وظیفه هماهنگی این مهم را بر عهده دارد . ایرنا مرکز یاسوج در میزگردی به زوایای مختلف ، نیازها و داشته های پدافند غیرعامل در کهگیلویه و بویراحمد پرداخته است.

به گزارش ایرنا، برخی کارشناسان حوزه حوادث پیش بینی نشده در کهگیلویه و بویراحمد می گویند:این استان در محور ارتباطی استان های مرکز به جنوب کشور قرار دارد و در صورت بروز یک حادثه پیش بینی نشده بزرگ آیا زیر ساخت و امکانات لازم برای مواجهه با خطرات احتمالی ناشی از اینگونه حوادث را دارد.

یک کارشناس پدافند غیرعامل با اشاره به وجود تعداد زیادی مخزن ذخیره سوخت شامل نفت، بنزین و گازوئیل در قلب شهر یاسوج ، تاب آوری زیرساخت های موجود در برابر یک آتش سوزی احتمالی در این مخازن را مورد پرسش قرار می دهد.کارشناش دیگری به پل های ورودی و خروجی شهر یاسوج اشاره کرده و می گوید آیا این پل ها درباره حوادث احتمالی تاب آوری دارند.

در صورت قطع احتمالی برق در پیک تابستان یا به هر علت دیگر آیا ژنراتورهای پشتیبان در جای جای استان می تواند به صورت خودکار وارد عمل شود.

این سوالات گوشه ای از دغدغه های کارشناسان و مردم کهگیلویه و بویراحمد درباره تاب آوری زیرساخت های کهگیلویه و بویراحمد در زمان بروز حوادث است،خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز یاسوج همزمان با هفته پدافند غیر عامل برای پاسخ به این دغدغه ها با دعوت از کارشناسان و مسوولان متولی دستگاه های مرتبط با موضوع در استان میزان سطح آمادگی در وقت بروز حوادث غیرطبیعی را در میزگردی بررسی کرد.

پدافند غیرعامل طیف وسیعی از حوادث انسان ساز یا غیرطبیعی از آتش سوزی در جنگل ها؛حمله آفت ها به جنگل ها؛سوانح جاده ای و حوادثی مانند حمله به تاسیسات زیربنایی از سوی دشمن را در برمی گیرد به همین علت خبرنگاران ایرنا با نگاهی موشکافانه همه جوانب نیازهای مقابله با خطرات حوادث احتمالی را بررسی کردند.

کمبود پایگاه های امداد و نجات، ناکافی بودن زیرساخت های آب آشامیدنی،نبودن بالگرد امدادرسان و جدی گرفته نشدن پیوست پدافند غیرعامل برای طرح های عمرانی در استان از جمله مواردی است که مسوولان و کارشناسان شرکت کننده در میزگرد ایرنا در یاسوج به آن پاسخ دادند.

البته اظهارات کارشناسان و مسوولان حاضر در میزگرد حکایت از زیرساخت های خوبی هم داشت که میتواند برای ساکنان کهگیلویه و بویراحمد امید آفرین باشد.

آمادگی هلال احمر برای آوردن بالگرد امداد و نجات به کهگیلویه و بویراحمد در صورت ایجاد پد بالگردی و نشیمنگاه ؛ فعالیت شمار زیادی نیروی آموزش دیده نجاتگر؛ تدوین طرح جامع پدافند غیرعامل و برنامه ریزی برای تقویت زیرساخت های مقابله با زمان بحران در حوزه زیرساخت های آب آشامیدنی شهر یاسوج و رفع نگرانی آلودگی آب در شهرهای چرام و دوگنبدان از جمله این موارد بود.

کمبود زیرساخت های پایگاه های امدادرسان

یکی از موضوعاتی که با جان انسان ها سر و کار دارد میزان وجود امکانات امداد و نجات در جاده هاست که مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص می گوید: استان ۱۱پایگاه برای امدادرسانی به موقع در وقت حوادث نیاز دارد.

بررسی تاب آوری زیرساخت های کهگیلویه و بویراحمد در زمان بروز حوادث

کاظم فلاح دوست در ادامه می‌گوید: کهگیلویه و بویراحمد هم اکنون پنج پایگاه امداد جاده ای؛یک پایگاه امداد کوهستان و یک پایگاه سگ های جستجوگر برای امدادرسانی به موقع در اختیار دارد اما برخی نقاط مانند جاده پاتاوه به دهدشت نیازمند راه اندازی پایگاه های امداد و نجات جدید است.

وی بیان کرد: استیجاری بودن برخی ساختمان های پایگاه های امداد و نجات از موضوعاتی است که با توجه به نیاز تجهیزات بی سیمی و اینترنتی باید درباره آن چاره جویی شود.

جای خالی پیوست پدافند غیرعامل برای طرح های عمرانی

مدیرکل پدافند غیرعامل کهگیلویه و بویراحمد گفت: نبود پیوست پدافندغیرعامل ،چالش طرح های عمرانی این استان است و ضرورت توجه به این مقوله مهم بیش از پیش احساس می شود.

سیدرضا غلامی سوق افزود:به عنوان مثال در برخی از پروژه های بزرگ راهسازی کهگیلویه و بویراحمد در صورت بروز حادثه در تونل ها راه دسترسی قطع می شود که این امر می تواند خطرات زیادی را ایجاد کند.

وی تاکید کرد: در صورت وجود پیوست پدافند غیرعامل در این طرح مسیری پیش بینی می شد که در زمان بروز حادثه امدادگران به نقطه محل حادثه دسترسی می یافتند.

بررسی تاب آوری زیرساخت های کهگیلویه و بویراحمد در زمان بروز حوادث

مدیرکل پدافند غیرعامل کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:پیوست پدافند غیرعامل به معنای بررسی تمام جوانب خطرزای احداث طرح های عمرانی و چاره اندیشی برای رفع آن است.

شبکه آب برخی نقاط کهگیلویه و بویراحمد نیازمند اصلاح

مدیرکل پدافند غیرعامل کهگیلویه و بویراحمد گفت: شبکه آب در برخی روستاهای استان نیازمند اصلاح است و ضرورت دارد برای این مقوله مهم چاره اندیشی شود.

غلامی سوق تاکید کرد:به علت فرسودگی و شکستگی های شبکه آب،مصرف آن در برخی مناطق روستایی کهگیلویه و بویراحمد برای سلامت مردم می تواند خطرآفرین باشد.

وی تصریح کرد:اگرچه آب آشامیدنی روستاهای مذکور در کوتاه مدت برای مصرف کنندگان مشکل ساز نیست اما مصرف این آب در دراز مدت تهدید کننده سلامت آنان است.

بررسی تاب آوری زیرساخت های کهگیلویه و بویراحمد در زمان بروز حوادث

امکاناتی که برای حوادث غیرطبیعی در استان وجود دارد

از آنجا که آگاهی بخشی به عموم مردم برای آمادگی منظور به حداقل رساندن خسارت های حوادث غیرطبیعی از نیازهایی است که همواره به آن تاکید می شود مدیرعامل جمعیت هلال کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص می گوید که امسال ۳۲ هزار نفر در این زمینه آموزش دیده اند.این آموزش ها بیشتر در مناطق روستایی با مشارکت خانه های هلال و دهیاری ها انجام شد.

فلاحی دوست ابراز کرد: شمار جوانان داوطلب هلال احمر استان طی یک سال گذشته تاکنون از پنج هزار به ۱۷ هزار نفر رسیده که این امر می تواند نقطه امیدبخش برای امدادرسانی به موقع باشد.

وی بیان کرد: در زمان حاضر ۷۰۰ نجاتگر آماده و متخصص آماده خدمات رسانی به هنگام بروزحوادث احتمالی است.

پاسخ به نگرانی ها درباره مخازن نفت و پل های ورودی و خروجی یاسوج

معاون شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه آسیب زا بودن پل های ورودی شهر یاسوج یکی از دغدغه های مهم زمان بروز حوادث غیرطبیعی در شهر یاسوج است گفت: رفع این نگرانی ها با مشارکت شهرداری یاسوج در دست اقدام است.

صادق امیران با یادآوری اینکه وجود مخازن نفت از دیگر نگرانی های شهروندان شهر یاسوج است ،اضافه کرد: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته قرار است به زودی تیمی از کارشناسان از تهران برای بررسی خطرات آن به استان سفر کنند.

وی بیان کرد: در صورت شناسایی آسیب زا بودن مخازن از سوی کارشناسان مذکور ، رفع مشکل آن در دستور کار قرار می گیرد و در غیر این صورت به شهروندان اعلام می شود تا آسایش روانی آنان با فراهم شود.

هلال احمر آماده آوردن بالگرد امدادرسان به استان

نبودن بالگرد امدادرسان از چالش های امدادرسانی در استان است که مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص می گوید در صورت ایجاد آشیانه و پد پرواز این جمعیت می تواند یک فروند بالگرد به استان بیاورد.فلاح دوست تاکید کرد: این زیرساخت ها باید در فرودگاه شهر یاسوج ایجاد شود.

وی با اشاره به بالا بودن آمار سوانح جاده ای در محور پاتاوه به دهدشت تاکید کرد: همچنین با تلاش های انجام شده مجوز راه اندازی ۲پایگاه در منطقه گردنگاه و پاتاوه در محور تازه افتتاح شده پاتاوه به دهدشت اخذ شده است.

تکمیل زیرساخت های آب آشامیدنی در شهر یاسوج

مدیرکل پدافند غیرعامل کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته رفع مشکلات و کمبود زیرساخت های مدیریت پدافند غیرعامل در شهر یاسوج با ۲ اقدام دولت سیزدهم در حال مرتفع شدن است.

وی تصریح کرد: حصار کشی اطراف مخازن آب آشامیدنی برای رفع نگرانی های آلودگی آب هم اکنون در حال انجام است.

غلامی سوق تصریح کرد: همچنین ایجاد یک مخزن بزرگ ذخیره آب آشامیدنی که بتواند این مایع حیاتی را برای یک هفته در زمان بروز بحران تامین کند نیز در منطقه پارک جنگلی یاسوج در حال انجام است.

وی بیان کرد:با تلاش های انجام شده سال گذشته آلودگی آب در شهرهای استان مانند دوگنبدان و چرام برطرف شد و هم اکنون مشکلی از این بابت وجود ندارد.

تدوین طرح جامع پدافند غیرعامل

غلامی سوق ابراز کرد: طرح جامع پدافندغیرعامل استان در قالب ۱۳ برنامه سال گذشته تدوین شد و هم اکنون در حال رفع نواقص است.وی تاکید کرد: در صورت به اتمام رسیدن این طرح بخش زیادی از مشکلات مدیریت پدافند غیرعامل در استان برطرف می شود.

۳۰۰ نقطه کهگیلویه وبویراحمد مجهز به ژنراتورهای پشتیبان برق است

از آنجا که قطع برق در حوادث غیرطبیعی حتی می تواند به قیمت جان انسان ها تمام شود وجود این تجهیزات اهمیت حیاتی دارد که البته این تجهیزات نه تنها در نقاط حساس بلکه در برخی واحدهای تولیدی هم راه اندازی شده است.

مدیرپدافند غیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۳۰۰ نقطه استان مجهز به ژنراتورهای پشتیبان برق است تا در زمان بروز بحران های احتمالی از این تجهیزات استفاده شود.

ژنراتور( مولد الکتریکی) به ماشینی گفته می‌شود که از طریق القای الکترومغناطیسی انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند.

علی روانگرد افزود: ۵۲ مورد از این تجهیزات در مراکز حساس مانند بیمارستان ها و دستگاه های خذمات رسان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارذ.

وی تاکید کرد که تجهیز مراکز حساس به دستگاه های ژنراتور پشتیبان به منظور وارد شدن برق هنگام قطع برق در وقوع بحران پیش بینی شده است.

مدیرپدافند غیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به این پرسش که آیا این تجهیزات می تواند به طور خودکار وارد مدار شود تصریح کرد: میزان آمادگی پشتیبانی ژنراتورهای برق مراکز حساس به صورت منظم پایش می شود.

روانگرد عنوان کرد: به منظور سنجش آمادگی ژنراتورهای پشتیبان امروز همزمان با هقته پدافند غیرغامل در مواقع بحران دوازدهمین دوره رزمایش آماده به کاری مولدهای برق اضطراری مراکز حیاتی حساس در استان برگزار شده است.

مدیرپدافند غیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: در این رزمایش میزان آمادگی پنج مرکزحساس از سوی پنج گروه کارشناس در قالب تیم های سه نفره ارزیابی شده است.

وی هدف از برگزاری این مانور را تمرین نیروی انسانی و آزمایش تجهیزات با هدف تامین به موقع انرژی برق برای ادارات و نهادهای حساس و حیاتی در زمان بروز بحرانهای احتمالی عنوان کرد.

روانگرد تاکید کرد:موضوع تمرین تامین انرژی برق برای اماکن و زیرساخت های حساس و حیاتی شهرهای استان در زمان بروز بحران های احتمالی از مباحث مهم مورد تاکید در پدافند غیرعامل است زیرا فعالیت بسیاری از تاسیسات و زیرساختها به تامین انرژی برق وابسته است و ما باید با آموزش نیروی انسانی و تامین تجهیزات لازم برای تامین برق اضطراری این نقاط، آمادگی لازم را داشته باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha