۸ آبان ۱۴۰۲، ۱۲:۳۶
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 85275225
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

روایت فایننشال تایمز از ضعف و دشواری تاکتیک جنگ زمینی رژیم صهیونیستی 

تهران-ایرنا-روزنامه فایننشال تایمز تاکتیک جنگ زمینی رژیم صهیونیستی را دشوار و زمان بر توصیف کرد و نوشت، عوامل پیچیده ای مانع از تحقق اهداف ادعایی این رژیم در این جنگ شده است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از این روزنامه انگلیسی، رژیم صهیونیستی با بزرگترین بسیج نیروهایش در تاریخ تشکیل این رژیم، به حملات ویرانگر حماس در ۷ اکتبر (۱۵ مهر) پاسخ داد اما در نهایت این هفته زمانی که تانک ها و نیروهای این رژیم وارد غزه شدند این حمله آنچنان که برخی انتظارش را داشتند، گسترده نبود.

مقامات کنونی و سابق رژیم صهیونیستی گفته اند دامنه محدود «حمله اولیه» رژیم صهیونیستی که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم «مرحله دوم» جنگ با حماس خوانده بود، بازتاب ترکیب پیچیده ای از چندین عامل است. در صدر همه این عوامل، تمایل رژیم صهیونیستی برای به حداکثر رساندن برتری قدرت نظامی خود در مقابل حماس و به حداقل رساندن تلفاتش است و در عین حال، مقامات این رژیم تلاش می کنند پای دشمنان دیگر این رژیم نیز به این جنگ کشیده نشود.

یکی از افراد مطلع از طرح های جنگی رژیم صهیونیستی در این زمینه گفت، در سطح تاکتیکی، اشغال کمتر از حد انتظار مناطق تحت کنترل حماس توسط تل آویو به این معنا است که نیروهای زمینی بتوانند براحتی از حمایت هوایی برخوردار شوند. نیروی هوایی پوشش مهمی برای ورود به مناطقی در شمال غزه محسوب می شود که حماس سال ها خود را برای دفاع از آن آماده کرده بود.

فایننشال تامیز در این خصوص افزود: مقامات می گویند که جنگ در غزه شدید خواهد بود: حماس برای نبردهای شهری آموزش دیده است و شبکه عظیمی از تونل ها تحت عنوان «مترو غزه » ساخته است که به جابجایی جنگنده ها و سلاح ها کمک می کند. این گروه همچنین دارای زرادخانه سلاح های ضد تانک و بمب های دست ساز است.

این روزنامه به نقل از ایال هولاتا (Eyal Hulata) مشاور امنیت ملی رژیم صهیونیستی که تا اوایل سال جاری این سمت را برعهده داشت، نوشت: بدترین چیز در جنگ شهری جنگیدن در ویرانه ها است. برخی اماکن وجود دارند که نیروهای حماس می توانند با اختفا در آنها، عملیات کمین را انجام دهند.

هولاتا افزود: زمانی که ارتش اسرائیل از حرکت باز می ایستد، آسیب پذیرتر می شود. به همین دلیل است که آنها را در حرکت آهسته اما مداوم می بینید و در ایمن سازی مکان هایی که در آن حضور دارند هم بسیار مراقب می کنند.

این رسانه در ادامه گزارش خود آورده است: نیروهای اسرائیلی درباره برنامه دقیق یکی از مهم ترین عملیات های خود در چند دهه گذشته کاملا سکوت کرده اند. اما مقامات می گویند تقویت تدریجی قوا، با هدف کاهش احتمال پیوستن حزب الله (لبنان) به جنگ است.

یک فرد آشنا با طرح های جنگی رژیم صهیونیستی در این زمینه گفت: استقرار نیروهای کمتر در غزه همچنین می تواند به این معنا باشد که در صورت ورود حزب الله به جنگ، اعزام نیروها در شمال آسان تر شود.

یک دیپلمات غربی نیز مدعی شد: من فکر می کنم اسرائیل نگران آن است که حزب الله و ایران حمله زمینی را نوعی آغاز تشدید درگیری ها قلمداد کنند و به همین دلیل است که اسرائیلی ها آن را تهاجم زمینی نمی نامند.

یاکوف امیدورو (Yaakov Amidror) کارشناس ارشد موسسه امنیت ملی آمریکا و مشاور امنیتی سابق رژیم صهیونیستی، حمله محدود اولیه رژیم صهیونیستی را بازتاب تعهد نتانیاهو برای نابودی حماس و پاکسازی نیروهای این گروه در نوار غزه عنوان کرد، اما گفت که اوضاع تاکنون نشان داد این یک هدف بزرگ است که بسرعت محقق نمی شود.

وی اظهار داشت این تاکتیکی نیست که همین فردا محقق شود و انتظار می رود این عملیات بین ۶ ماه تا یکسال طول بکشد.

این کارشناس افزود: آنچه که اکنون مشاهده می کنیم احتیاط درباره سطح این تاکتیک است: چرا باید بیش از حد ضروری نیرو از دست بدهیم؟ باید این موضوع را درک کرد که این هدف بزرگتر از آن است که همین هفته آینده عملی شود.

برخی دیگر از ناظران فکر می کنند که دامنه تهاجم اولیه نشانه آن است که اسرائیل به دنبال هدفی کمتر جاه طلبانه نسبت به سرنگونی حماس است.

طبق تاکید یک دیپلمات غربی، به نظر می رسد هدف رژیم صهیونیستی، پاکسازی کامل حماس در غزه نیست، بلکه می خواهد زیرساخت های نظامی را تخریب و در عین حال رهبری این گروه را نابود کند. اما پاسخ صادقانه این است که صهیونیست ها هنوز هدف نهایی خود را مشخص نکرده اند و ممکن است به این خاطر باشد که واقعا آن را بررسی نکرده اند.

ایهود اولمرت نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی که بر عملیات‌های زمینی بزرگ در غزه و لبنان نظارت داشته، گفت: با توجه به تصاویر ویرانی‌های گسترده از غزه، اسرائیل احتمالا زمان کمتری نسبت به آنچه کابینه جنگ تصور می‌کند برای تحقق اهداف خود دارد.

فایننشال تایمز نوشت: تهاجم اولیه اسرائیل به غزه در نزدیکی بیت حانون در شمال غزه و بوریج در مرکز منطقه انجام شد. تحلیلگران می گویند این تاکتیک نشان می دهد که اسرائیل ممکن است تلاش کند به تدریج شهر غزه را که به ادعای مقامات اسرائیلی پایگاه بسیاری از زیرساخت های نظامی حماس است، محاصره کند.

این رسانه به نقل از آموس هارل (Amos Harel) خبرنگار نظامی و نویسنده کتابی درباره مناقشه بین صهیونیست ها و فلسطینی ها، نوشت: نیروهای صهیونیستی تا عمق ۳ تا ۴ کیلومتر در داخل غزه حرکت کرده اند، اما هنوز درگیر نبرد شهری نشده اند. به نظر می رسد ارتش این رژیم به دنبال اعمال فشار، وادار کردن نیروهای حماس به خارج شدن [از تونل هایشان] و سپس ضربه زدن به آنها است.

فایننشال تایمز در پایان به نقل از فردی که با طرح های جنگی رژیم صهیونیستی آشنایی دارد نوشت: تا صبح یکشنبه نیروهای صهیونیستی با مقاومت «عمده» مواجه نشدند و مشخص نیست که چرا حماس موشک‌های ضدتانک بیشتری را به سمت خودروهای زرهی ارتش اسرائیل در هنگام ورود به غزه شلیک نکرده است.

اما برخی دیگر درباره پیش بینی واکنش حماس در این مرحله هشدار دادند و آن را زودهنگام عنوان کردند، به ویژه این که به زعم آنها دستگاه رژیم صهیونیستی در اوایل ماه جاری ارزیابی درستی از توانایی و مقاصد حماس ارائه نداد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha