عادل شهرزاد روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با به ثمر نشستن این تعداد طرح سرمایهگذاری، بیش از ۴۷ هزار شغل پایدار در استان هرمزگان ایجاد خواهد شد.
وی بیان کرد: همچنین در حال حاضر ۳۵۴ فرصت سرمایهگذاری جدید نیز در استان هرمزگان شناسایی شده و در قالب سند راهبردی سرمایهگذاری به سرمایهگذاران ارائه شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان اظهار کرد: حضور بیش از ۳۰ هلدینگ و شرکت سرمایهگذاری بزرگ که مجوز فعالیت آنها صادر، زمین تحویل و بخشی از عملیات اجرایی نیز آغاز شده است نیز نشان دهنده جذب سرمایهگذاران به استان میباشد.
شهرزاد با اشاره به بخشی از بزرگترین طرحهای سرمایهگذاری در حال اجرا در استان هرمزگان گفت: آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگترین نخلستان سههزار و ۲۰۰ هکتاری در محدوده شهرستان بشاگرد، راهاندازی شهر فولاد در مساحت بیش از یکهزار و ۲۰۰ هکتار، راهاندازی شهر شیشه در مساحت ۸۰۰ هکتار و آغاز عملیات اجرایی طرحهای سرمایهگذاری در این شهر که برخی از طرحها بیش از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، را بخشی از کارهای بزرگ در حوزه سرمایهگذاری در این استان اشاره کرد.
وی، راهاندازی شهر نساجی در سطح بیش از پنجهزار هکتار که تاکنون بیش از یکهزار و ۵۰۰ هکتار آن مقدمات کشت انجام شده، ایجاد زنجیره چوب و کاغذ به مساحت بیش از یکهزار و ۱۰۰ هکتار، آغاز عملیات اجرایی استقرار صنایع تولید کاغذ در شهرک صنعتی گامرون و آغاز به کار نخستین شهرک معدنی - صنعتی خصوصی را از دیگر طرحهای بزرگ سرمایهگذاری استان عنوان کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان گفت: بررسیهای میدانی نشان میدهد نه تنها فرار سرمایه و سرمایهگذار از استان رخ نداده، بلکه ریل گذاری و مدیریت مناسبی که در این حوزه اعمال شد جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی را به دنبال داشته است.
وی افزود: ارتقای ظرفیت واحدهای تولیدی، افزایش مصارف به منابع بانکی (حضور بانکها در طرحهای سرمایهگذاری به عنوان تامین کننده منابع مالی مورد نیاز) از ۶۲ درصد به ۹۱ درصد نیز بخش دیگری از نتیجه اقدامات مثبت در حوزههای اقتصادی و سرمایهگذاری بوده است.
این مسوول گفت: نتیجه این اقدامات مثبت در حوزههای اقتصادی و سرمایه گذاری موجب کاهش نرخ بیکاری از ۱۸.۲ به ۱۱.۵، رتبه یک رشد اقتصادی با تحقق ۸.۵ درصد، رتبه یک امنیت سرمایهگذاری به استناد مرکز پژوهشهای مجلس، رتبه سوم ارتقا بهرهوری، رتبه نخست طرحهای اقتصادی به بهرهبرداری رسیده و احیای واحدهای راکد ذکر کرد.
اقدام دولت مردمی برای ساحل نشینان هرمزگانی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان همچنین با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم در حوزه معیشت ساحل نشینان دغدغه دارد، گفت: ایجاد پنج بازارچه ملوانی، صدور مجوز سفر ملوانی به بیش از ۵۷۰ فروند لنج در ۲ مرحله و ساماندهی کارتهای پیلهوری و صدور کارت الکترونیکی پیلهوری بخشی از اقدامات دولت مردمی برای معیشت ساحل نشینان این استان بوده است.
وی ادامه داد: واگذاری بخشی از طرحهای سرمایهگذاری به جامعه محلی از جمله سایتهای پرورش میگوی «حسنلنگی»، «یکدار» و «سدیج»، پرداخت بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به مشاغل خُرد، راهاندازی مراکز آموزش صنایع دستی، صدور مجوز پرورش ماهیان گرمابی و امضای تسهیلات ارزان قیمت به متقاضیان از دیگر اقدامات دولت برای ساحل نشینان است.
شهرزاد در ادامه با اشاره به برنامههای دولت در حوزه تسهیل تجارت از طریق توسعه و تقویت بنادر نیز گفت: با هدف تقویت و توسعه روابط تجاری و رونق بخشی به مناطق پیرامونی و تقویت اقتصاد دریامحور میتوان به بهرهبرداری از فاز سوم بندر شهید رجایی و توسعه و تقویت تجهیزات بندری در آن، تقویت و توسعه زیرساختهای بندری در بنادر شیوء، سیریک، بندرخمیر و بندرلنگه به بندر حمد قطر و ایجاد بنادر تخصصی از جمله در شهرستان بندرخمیر اشاره کرد.
افزوده شدن سههزار و ۵۰۰ هکتار به سطح اراضی پرورش میگو
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان همچنین با اشاره به سطح اراضی پرورش میگوی استان گفت: در ۶ ماهه نخست سالجاری سههزار و ۵۰۰ هکتار به سطوح اراضی پرورش میگو و سههزار تن به ظرفیت پرورش ماهی در قفس در هرمزگان افزوده شده که نشان دهنده اقدامات موثر حوزه شیلات در استان است.
شهرزاد یادآورشد: این در حالی است که از ابتدای شروع طرح میگوی پرورشی در اوایل دهه ۷۰ تا شروع دولت سیزدهم تنها پنج هزار و ۷۰۰ هکتار (حدود ۳۰ سال) مزارع پرورش میگو ایجاد و همچنین از ابتدای شروع طرح پرورش ماهی در قفس در اواخر دهه ۸۰ (حدود ۱۵ سال) پنج هزار تن بوده است.
وی بیان کرد: همچنمین برق رسانی به سایتهای پرورش میگو نیز با اعتباری افزون بر ۱۰ هزار میلیارد ریال در دولت مردمی اجرا شده است که حاصل آن افزایش بهرهوری در مزارع یادشده حداقل به ۲ برابر وضعیت قبلی بوده که این میزان اعتبار در سفر نخست رییس جمهور به استان مصوب و تامین منابع شد.
ساماندهی ۲۵ ساله صیادان سنتی هرمزگان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان با تاکید بر اینکه کار زمین مانده ۲۵ ساله صیادان سنتی استان در دولت سیزدهم انجام شد، اظهار کرد: از اواخر دهه ۷۰ هیچگونه مجوز صیدی در آبهای داخلی یا صادر نشده و یا به تعداد بسیار اندک بود که این امر موجب سرگردانی طیف وسیعی از صیادان شده بود؛ بر همین مبنا با یک برنامهریزی دقیق و با درنظر گرفتن تمامی ملاحظات، کاری بزرگ برای ساماندهی این صیادان انجام شد.
شهرزاد گفت: با انجام این کار، بیش از ۱۱ هزار صیاد که بدون مجوز و بدون هرگونه سیستمهای جانبی بودند، مجوز دار شده، مشکلات بیمه آنان رفع و اکنون با اطمینانخاطر میتوانند به فعالیت خود بپردازند.
وی همچنین از اهتمام دولت برای بازسازی ذخایر آبزیان در دریا خبر داد و تاکید کرد: حفظ و بازسازی ذخایر دریایی و تقویت این ذخایر نیز مورد غفلت قرار نگرفته و اقداماتی در این حوزه انجام شده که در سالهای گذشته کمسابقه بوده است.
معاون امور اقتصادی استانداری هرمزگان اظهار کرد: آغاز عملیات اجرایی سه مرکز تکثیر آبزیان، رهاسازی زیستگاههای مصنوعی در دریا (تاکنون بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ سازه) و کاشت درختان حرا به عنوان یکی از زیستگاههای اصلی آبزیان اقدامات تکمیلی است که در حوزه صید و صیادی و آبزیپروری در این ۲ ساله فعالیت دولت مردمی انجام شده است.
رشد ۱۰ برابری کشت درخت حرا در هرمزگان
وی همچنین با اشاره به اهتمام جدی دولت سیزدهم در حوزه کاشت درخت اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰۰ هزار اصله درخت حرا در مناطق ساحلی استانت کشت شده بود اما در سال ۱۴۰۱ این تعداد به بیش از ۲ میلیون اصله افزایش یافت که رشد ۱۰ برابری را نشان میدهد این موارد واقعیتهایی هستند که قابل لمس بوده و آمادگی انجام تورهای رسانهای وجود دارد.
نظر شما