به گزارش ایرنا، سرهنگ مجتبی مداحی روز پنجشنبه در نشست کارگروه بسیج سازندگی خراسان شمالی با بیان اینکه این طرح سبب کاهش سیلاب و تقویت آبخوان های زیر زمینی و بهبود آبدهی قنوات به طور کمی میشود، اظهار کرد: مسئله آب و توجه به منابع آبی از عمده چالشهای استان به شمار میرود به گونه ای که در بسیاری از مناطق آن با مشکل عدم مدیریت منابع آبی مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: عملیات اجرایی این طرح به چند روش بند خاکی، خشکه چینی، گابیون بندی (سنگ و توری)، سنگ و سیمان به منظور حفاظت از خاک، کنترل سیلاب، آبخوان داری، پخش سیلاب و حوضچه های تغذیه مصنوعی انجام میشود که پیامد آن کاهش قدرت تخریب سیل، ذخیره سازی آب و تغذیه سفره های زیر زمینی در مناطق هدف خواهد شد.
مسوول بسیج سازندگی سپاه جوادالائمه(ع) خراسان شمالی افزود: این طرح در قالب برنامه های آبخیزداری به مناسبت هفته بسیج با همکاری گروه های جهادی اجرا می شود.
وی خاطرنشان کرد: خراسان شمالی در کشور جزو هشت استانی است که در مرحله اول اجرای این اقدام قرار دارد.
سرهنگ مداحی عنوان کرد: بسیج سازندگی از ظرفیت های استان در اجرای این طرح ها استفاده می کند اگرچه داشتن ماشین آلات یکی از نیازها است که به تسریع اقدامات کمک می کند.
به گزارش ایرنا، سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولیدناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است.
سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.
۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری خراسان شمالی در نواحی روستایی سکونت دارند.
نظر شما