به گزارش خبرنگار ایرنا، حسینعلی شهریاری روز پنجشنبه در آیین نکوداشت خیران سلامت همدان افزود: این میزان کمک مالی به جز کمک های مالی سازمان های مردم نهاد است و با در نظر گرفتن این طیف، مبلغ کمک شده به هزاران میلیارد ریال می رسد.
وی بیان کرد: هیچ جای جهان دولت به تنهایی از هزینه درمان بر نیامده است و در کشورمان هم با توجه به اینکه ذات مردم ما خیر و نیکی است در کارهای خداپسندانه و عام المنفعه پیشگام هستند در این حوزه شاهد فعالیت های قابل توجهی هستیم.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر افزایش فعالیت خیران در حوزه ادامه داد: بیشتر مراجع عنوان کردند در کارهای خیر و نیک، سلامت از اهمیت و اولویت بالایی برخوردار است چرا که برای هر کاری باید در گام نخست فرد سالم و توانمند باشد.
شهریاری یادآوری کرد: نمایندگان هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی وقتی خدمت مقام معظم رهبری شرفیاب شدند ایشان فرمودند نباید از ظرفیت خیران غافل شد و از آن زمان تاکنون ۳۰۰ شعبه مربوط به خبران سلامت در کشور راه اندازی شده است.
وی اظهار کرد: با توجه به درخواست استان همدان در زمینه کمک به راه اندازی سه بخش پیوند مغز استخوان، بخش ژنتیک و کتابخانه مرکزی، فهرست نیازها و تجهیزات مورد نیاز باید در اختیار کمیسیون بهداشت و درمان مجلس قرار گیرد تا در زمینه اختصاص اعتبارات کمک شود البته باید از این نیازها باید از سوی وزارت بهداشت تامین شود.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی وعده داد: در فصل بودجه کمک خاصی برای استان همدان پیش بینی شود تا بخشی از هزینه های مورد نیاز راه اندازی مراکز یاد شده تامین شود.
وی پیشنهاد داد: با توجه به اینکه در برخی طرح ها دولت به دلیل کمبود اعتبارات قادر به تکمیل سهم خود در پروژه های خیرساز نیست، باید طرح سلامت محور برای خیران تعریف شود تا صفر تا ۱۰۰ این طرح توسط خودش به سرانجام برسد.
دبیرکل مجمع خیران سلامت کشور گفت: باید تنها به کار فیزیکی در حوزه بهداشت و سلامت اکتفا نشود بلکه با تقویت کارهای پژوهشی، ارتقای سلامت مردم و خودمراقبتی و توجه به امر پیشگیری باید از بیمار شدن افراد را تا جد قابل توجهی کاهش داد.
وی با اشاره به رشد فعالیت های خیران سلامت در ایام کرونا، بیان کرد: خیران در سه ماهه نخست شیوع کرونا نیز یک هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال به بخش سلامت کمک کردند که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به صورت مکتوب این اقدام خیران را مورد تفقد قرار دادند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز گفت: هفت هزار و ۱۵۰ دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل بوده که ۵۰۰ نفر از آنها از دانشجو بین الملل هستند.
محمدمهدی مجذوبی افزود: زیرساخت های موجود برای این میزان دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی همدان ضعیف است یعنی با وجود توفیق در توسعه آموزش و زیر مقطع اما در زیر ساخت ضعیف هستیم به گونه ای که کلاس های آموزشی در آمفی تئاترها بیمارستان ها برگزار می شود.
وی اضافه کرد: ۲ هزار و ۸۰۰ تخت خواب مربوط به دانشجویان توسط دولت سیزدهم ایجاد شده که ۲۰ درصد این تخت ها مربوط به دانشگاه علوم پزشکی همدان است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان بیان کرد: ۵۰ واحد متاهلی فعال در این دانشگاه دایر و ۶۰ واحد نیز در در دست اقدام است و ۲۰ واحد هم از مجردی به متاهلی تغییری کاربری شد.
مجذوبی ادامه داد: در حوزه درمان به زودی شاهد افتتاح بیمارستان اکباتان شهر همدان خواهیم بود هر چند با وجود فعال بودن چندین بیمارستان در استان اما شاخص تخت به نسبت جمعیت در همدان، کمتر از میانگین کشوری است.
وی یادآورر شد: چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در سفر رییس جمهوری به همدان برای تکمیل مرکز جامع سرطان اختصاص یافت و به تازگی مناقصه سه هزار و ۶۰۰ میلیاردی این طرح نیز اجرا شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اضافه کرد: با توجه به اهمیت تکمیل این طرح، با حضور معاون اجرایی رییس جمهوری و بازدید از این مرکز یک متمم برای آن زده شد تا بتوان سرعت اجرای کار را شتاب بخشید.
مجذوبی اظهار کرد: بسیاری از همراهان بیمار مجبور به سکونت و خوابیدن در داخل خودرو هستند بنابراین عملیات ساخت همراه سرا امسال آغاز شد تا بتوان همراهان بیمار را در این محل سکونت داد.
نظر شما