امیرعبداللهیان: دولت انگلیس تحولات منطقه را با رویکردی واقع بینانه بنگرد

تهران- ایرنا- در گفت‌وگوی تلفنی جیمز کلورلی وزیر امور خارجه انگلیس و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان، در خصوص تحولات غزه و برخی موضوعات دوجانبه بحث و تبادل نظر شد.

به گزارش ایرنا، حسین امیرعبداللهیان در گفت‌وگوی تلفنی با وزیر خارجه انگلیس، گفت: توصیه می‌کنم دولت انگلیس تحولات منطقه را با رویکردی واقع بینانه بنگرد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در هر گونه رویکردی باید دانست که ریشه بحران فلسطین به اشغالگری رژیم اسراییل باز می گردد.

امیرعبداللهیان افزود: از منظر حقوق بین الملل، مردمان کشور تحت اشغال از حق دفاع مشروع برخوردارند.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: همچنین در چارچوب اصول حقوق بین الملل، در هر جنگی می بایست به اصل تناسب نیز توجه شود. در این راستا قتل عام بیش از ۹۰۰۰ فلسطینی غیرنظامی، در یک عمل انتقام جویی و نسل کشی آشکارا اعلام شده توسط رژیم صهیونیستی، با هیچ معیاری قابل قبول نیست.

وی در پاسخ به اظهارات حمایتی وزیر خارجه انگلیس از رژیم اسرائیل، ضمن توصیه به اینکه انگلیس باید تحولات منطقه را با رویکردی واقع بینانه بنگرد، افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره مبارزه با پدیده اشغالگری را بر مبنای اصول شناخته شده و قوانین بین المللی، یک حق می داند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشور تاکید کرد: باید نسل کشی رژیم اسراییل در غزه فورا متوقف شود و کمک های انسان دوستانه بصورت گسترده وارد غزه شود.

امیرعبداللهیان، حمایت گسترده دولت امریکا از تل آویو را، عامل افزایش شدت جنگ در این منطقه دانست و در پاسخ تصریح کرد: نیروهای مقاومت در منطقه از ایران دستور نمی گیرند بلکه آنها بر اساس ملاحظات و شرایط و نیز در راستای امنیت ملی کشورشان و امنیت منطقه تصمیم گیری می کنند.

در ادامه، وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر احترام متقابل، بر اهمیت تمرکز بر دیپلماسی و گفت‌وگو بعنوان گزینه ای مناسب در مسیر همکاری‌های تهران و لندن و دوری از طرح اتهامات بی اساس تاکید کرد.

وزیر امور خارجه انگلیس در این گفت‌وگوی تلفنی ضمن اشاره به مواضع کشورش در خصوص تحولات فلسطین و تصریح بر دیرینگی روابط میان انگلیس و ایران، خواستار تلاش جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از گسترش دامنه جنگ در منطقه شد.

وزیر خارجه انگلیس روند همکاری های دو کشور را در چارچوب کنوانسیون‌های دیپلماتیک حائز اهمیت خواند.

در این گفت‌وگو آخرین وضعیت روابط دوجانبه نیز مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha