مهرداد حمیدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص فعالیت مرکز رشد فناوریهای دارویی دانشگاه افزود: این مرکز از ابتدای تاسیس تاکنون میزبان ۱۱ شرکت و هسته فناور دارویی بوده که تعدادی از این شرکتها دوره خود را با موفقیت گذراندهاند و حمایت های لازم نیز از آنها انجام شده است.
وی اضافه کرد: شرکتهای داخل مرکز هم تاکنون پنج ثبت اختراع خارجی و بالغ بر ۲۵ ثبت اختراع داخل کشور داشته و یکی از این شرکتها هم محصول دانشبنیان خود را به بازار مصرف ارائه کرده است.
حمیدی با بیان اینکه هم اکنون ۲ مجموعه تحت پوشش شرکت دارویی با مرکز رشد فناوریهای دارویی فعالیت می کنند، اظهار داشت: در صورت حمایت های مستمر این مرکز می توان اقدامات قابل توجهی را به سرانجام رساند.
رئیس مرکز رشد فناوریهای دارویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: این مرکز به عنوان یکی از مراکز رشد فعال و توانمند کشور می تواند به جریان فناوری در استان و کشور کمک کند.
به گفته وی، با تشویق ورود اساتید و دانشجویان خوب و توانمند به جریان فناوری و هلدینگهای دارویی و شرکتهای موفق صنعت دارو به چرخه فناوری چشم انداز بسیار خوبی متصور است.
حمیدی موفقیت های یک هسته فناور را در گرو عوامل مختلف ذکر کرد و افزود: به طور طبیعی جریان فناوری و نوآوری در ابتدای کار، فقط با فعالیت یک دانشگاه یا یک مرکز نمیتواند فراگیر و به یک فرهنگ تبدیل شود.
وی اضافه کرد: بسیاری از عوامل باید در کنار هم قرار بگیرد تا بتوان نخبهها را حفظ و سپس بخشی از آنان را به صورت فناور به جریان فناوری کشور اضافه کرد.
این داروساز حمایت مالی از این مراکز را عاملی مهم در توسعه و پیشرفت روز افزون ذکر کرد و گفت: حمایت های دانشگاهی و همچنین مجموعه های دیگری از قبیل پارک فناوری، استانداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و اتاق بازرگانی به پیشبرد بهتر کارها کمک می کند.
مرکز رشد فناوریهای دارویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان از نخستین مراکز رشد فناوری دارویی کشور است که در سال ۱۳۸۶ با هدف توسعه فناری دارویی و حمایت از جریان فناوری در عرصه علوم دارویی تاسیس شد و به فعالیت خود در این حوزه ادامه میدهد.
نظر شما