دستگاه‌های متولی، ممنوعیت بکارگیری کلمات بیگانه را  اجرایی کنند

یزد - ایرنا - دبیر کارگروه دائمی شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی کشور گفت: دستگاه‌های متولی باید پاسداشت زبان فارسی و ممنوعیت بکارگیری کلمات بیگانه را اجرایی کنند.

به گزارش ایرنا، "مهدی نجفی" روز دوشنبه در جلسه تبیین ضوابط و مقررات پاسداشت زبان فارسی در یزد افزود: این زبان، یکی از ارکان و مولفه های مهم هویت ملی ایران است.

وی ادامه داد: فارسی به عنوان زبان رسمی و ملی در رنگین کمان خرده فرهنگ ها ، گویش ها و زبان و لهجه های کشور عزیزمان ایران، باعث یگانگی فرهنگی و وحدت ملی و ایرانی است و زبان گویش ها و لهجه های محلی هم به عنوان گنجینه و میراث انسانی است که فرهنگ و تاریخ را با خود دارد.

دبیر کارگروه دائمی شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی کشور گفت: گویش ها و لهجه ها به عنوان پشتوانه ای فرهنگی و علمی برای زبان فارسی به شمار می رود و در عصر حاضر با توجه به سرعت تحولات جامعه و فناوری اطلاعات برای حفظ و پاسداشت زبان فارسی باید برنامه ریزی شود.

نجفی ادامه داد: برای در امان ماندن زبان فارسی از تهاجم واژه های بیگانه در قدم اول نیاز به فرهنگ سازی است و اینکه افراد جامعه در استفاده از واژگان فارسی به خود افتخار کرده و در کنار این مهم نیاز به سیاستگذاری و قوانین نظارتی نیز داریم.

وی افزود: قانون ممنوعیت به کارگیری اسامی ، عناوین و اصطلاحات بیگانه در سال ۱۳۷۵ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده وآیین نامه اجرایی آن در سال ۱۳۷۸ در هیات وزیران تصویب شده و اصلاحاتی بر آیین نامه در سال ۱۳۹۴ انجام شده است .

دبیرکارگروه دائمی شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی کشور ادامه داد: طبق ماده واحده این قانون همه دستگاه های قانون گذاری،اجرایی، و قضایی و زیر مجموعه های آنها و دستگاه های عمومی و سازمانهای و شرکت ها وبخش های دولتی و غیر دولتی موظف به رعایت مفاد آن هستند.

نجفی افزود: طبق ماده ۱۲ آیین نامه اجرایی این قانون ، دستگاه های یاد شده در ماده (۲) آیین نامه پیش از صدور هرگونه مجوز و پروانه تاسیس و یا کسب و کار و تولید و ارائه خدمات و یا ادامه فعالیت در داخل کشور باید به متقاضیان ابلاغ کنند تا نسبت به انتخاب گزینش نام نویسی فارسی اقدام کنند.

وی ادامه داد: اگر قانون ممنوعیت به کارگیری اسامی ، عناوین و اصطلاحات بیگانه به درستی اجرا شود و دستگاه های متولی نیز وظایف خود را طبق قانون انجام دهند بسیاری از مشکلات قابل حل خواهد بود .

دبیرکارگروه دائمی شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی کشور گفت: کارگروه دائمی شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی برای بررسی تخصصی‌تر موضوعات مرتبط، دبیرخانه ای را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد کرده و در همین راستا انجام وظیفه می کند.

احسان عابدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز در این نشست گفت: این جلسه در راستای اجرای قانون ممنوعیت بکارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه برگزار شد تا همه دستگاه‌های اجرایی ، افراد متقاضی برای نامگذاری را ملزم به رعایت این قانون کنند و این اداره کل به واحدهایی که اسامی بیگانه را به کار برده اند، مجوز تبلیغ نمی‌دهد و مجوزها باید بعد از تاییدیه نام صادر شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha