به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به کامیاران، ۲ روز خیابان های سطح شهر کامیاران مملو از صدای دلنواز موسیقی اقوام ایرانی است و کامیارانی ها در روز نخست این جشنواره با حضور پرشور خود از اجرای این برنامه استقبال گرمی کردند.
این دوره از جشنواره با شعار هنر، نشاط اجتماعی و همگرایی ملی برگزار شده است و هشت گروه از استان های کردستان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، گیلان و بوشهر طی ۲ روز برگزاری این رویداد هنری اقدام به اجرای موسیقی می کنند.
افزون بر میادین شهر کامیاران در روستای گردشگری پالنگان و شهر موچش هم فردا سه شنبه گروه های موسیقی اقدام به اجرای برنامه می کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در این افتتاحیه این جشنواره اظهار کرد: ایران رنگین کمان اقوام و امروز کامیاران تجلی گاه این ظرفیت کم نظیر است.
علی اصغر دریایی اضافه کرد: برگزاری این جشنواره بهانه ای برای دورهمی هنرمندان اقصی نقاط کشور است تا آداب و رسوم و فرهنگ منطقه خود را بخوبی معرفی کنند.
وی اجرای چنین رویدادهایی را منجر به ب ارتقای فرهنگ محلی و در نتیجه تقویت هویت ملی خواند و گفت: امروز هر شهر کردستان را با جشنواره ای می شناسند و از این به بعد هم کامیاران با جشنواره موسیقی خیابانی شناخته می شود.
هنرمندان ایرانی صدای مظلومیت مردم غزه را با زبان هنر فریاد بزنند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان ادامه داد: در راستای رشد فضائل اخلاقی هم جشنواره هایی هم چون جشنواره نماز را به زودی در شهر کامیاران برگزار می کنیم.
دریایی به جنایت رژیم صهیونیستی در غزه اشاره کرد و گفت: امروز در شهر امام شافعی کودکان و زنان و بی گناهان زیادی توسط رژم غاصب صهیونیستی به مظلومانه ترین شکل ممکن به شهادت می رسند.
وی یادآور شد: هنرمندان با زبان هنر خود باید صدای مظلومیت مردم غزه باشند و از طریق هنر خود حمایتشان را از مردم مظلوم نشان دهند.
کیانوش ثقفی نیا، فرماندار شهرستان کامیاران در افتتاحیه این جشنواره اظهار کرد: معرفی آداب و سنن اقوام ایرانی و ایجاد شور و نشاط اجتماعی از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره هنری است.
کامیاران خاستگاه انواع موسیقی هورامی از جمله هوره و سیاچمانه است، موسیقی که اصالتا متعلق به کُردها است.
یکی از مهمترین آوازهای کُردی سیاچمانه است این آواز به شکل هجایی و در قالب ده هجایی و دو مصراعی به سبک و سیاق ایرانان کهن سروده می شود و به علت هم زیستی با مسائل عرفانی رنگ و بوی جدیدی هم به خودش گرفته در پاره ایی مواقع به آن مقام صوفیانه هم گفته می شود.
هوره آواز ممتدی است که خواننده، شعرها و ابیات بیشماری را در ذهن داشته و آنها را هنگام آواز به صورت پی در پی استفاده میکند، گاه شعرها سروده خود خواننده است و گاه شعرهای مورد استفاده را از دیگر شاعران به عاریه میگیرد.
مقام های نوع هوره بان بنهای، بنیریچر، دودنگی، باریه، غریبی، ساروخانی، گل و دره، پاوه موری، قطار، هجرانی، مجنونی، سحری و هیلاوه هستند.
افزون بر این جشنواره در شهر کامیاران از سال ۱۳۹۶ جشنواره موسیقی هوره و سیاچمانه در سطح منطقه ای هم شکل گرفته که چهار دوره آن در سال های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ برگزار شده است.
و سال ها است که شهر کامیاران به دلیل استقبال کم نظیر مردم آن از موسیقی و توانمندی و استعداد و علاقه ای که مردمان این منطقه در این حوزه دارند موجب شده مسئولان هم با انگیزه بیشتری به اجرای چنین مراسم ها و برنامه هایی در راستای حفظ و ارتقای موسیقی کُردی بپردازند.
این جشنواره به همت و با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با همکاری انجمن موسیقی، فرمانداری و شهرداری کامیاران برگزار شده است.
کامیاران جنوبی ترین شهر کردستان است که در فاصله ۶۵ کیلومتری مرکز استان واقع شده و همجوار با استان کرمانشاه است و با شهر کرمانشاه هم ۶۰ کیلومتر فاصله دارد.
براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ کامیاران دارای بیش از ۵۷ هزار نفر جمعیت است و یکی از ظرفیت های ویژه آن به غیر از طبیعت بکر و چشم اندازهای زیبای آن وجود شخصیت های برجسته فرهنگی و هنری است.
نظر شما