به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در جلسه علنی روز سهشنبه (۱۶ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی، ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق درباره برنامه هفتم توسعه در دستور کار قرار گرفت و ماده (۷۱) اصلاحی این لایحه به تصویب نمایندگان رسید.
طبق ماده (۷۱) و بند الحاقی (۴) اصلاحی که به تصویب نمایندگان رسید، وزارت جهاد کشاورزی با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است، پس از ایجاد نظام رهگیری، ردیابی، بسته بندی و شناسنامه دار کردن و نشان (برند) سازی برای محصولات خام کشاورزی، دامی، طیور و آبزی از سطح مزرعه و دامداری، این محصولات را از نظر باقی مانده سموم کشاورزی، نیترات، فلزات سنگین و باقی مانده داروهای دامی در زنجیره تأمین، ارزیابی کند و نتیجه را جهت هرگونه اقدام قانونی به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کند.
آیین نامه این حکم با هماهنگی سازمان استاندارد، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت تهیه خواهد شد.
پیش از رای گیری مجید نصیرایی نماینده مردم فردوس در مخالفت ماده (۷۱) اظهار داشت: در این حکم در عمل ساز و کار جدید طراحی میکنیم و کشاورز و دامدار کشور به واسطه چنین احکامی گرفتارتر میشوند. همچنین برای وزارت بهداشت یک حکم جدیدی طراحی میکنیم که سبب کند شدن روند تولید میشود.
عبدالحسین روح الامینی در موافقت با ماده (۷۱) اظهار داشت: عاری بودن سفره مردم از فلزات سنگین، نیترات، سموم کشاورزی در دامداریها و کشاورزیها باید مورد توجه قرار گیرد تا سلامت مردم تضمین شود.
نماینده مردم تهران در مجلس یادآور شد: طبق این حکم کنترل و سنجش و استانداردسازی این مسائل وظیفه وزارت بهداشت است و تشکیلات جدیدی نیست بلکه با این اجرای این ماده، وظیفه جدیدی ایجاد میشود که این خط تولید شناسنامه دار شود.
داودمنظور در موافقت با ماده (۷۱) اظهارداشت: راه سلامت مردم از تغذیه سالم است و برای اینکه سلامت مردم را تضمین کنیم، باید موضوع سموم و نیترات، باقیمانده داروها در محصولات لبنی و کشاورزی از زنجیره تولید برای سلامت مردم حذف شود.
رییس سازمان برنامه و بودجه افزود: بر همین اساس در این حکم گفته شده که کنترل کیفیت انجام شود و این موضوع به کنترلهای وزارت بهداشت نیاز دارد. همچنین برای رفع برخی از نگرانیها هم آن را منوط به تصویب آیین نامه جدیدی در دولت قرار دهیم تا اختلالی در امورات جدید ایجاد نکند.
محسن زنگنه به عنوان سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه در موافقت با ماده (۷۱) اظهار داشت: در این حکم هیچ تکلیفی را برای وزارت جهاد در نظر نگرفتیم و فقط وزارت بهداشت را مکلف کردیم که استانداردسازی لازم را در این خصوص انجام دهد.
نظر شما