۲۱ آبان ۱۴۰۲، ۸:۰۱
کد خبر: 85285948
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

راهکار جبران عقب ماندگی صنایع مازندران

۲۱ آبان ۱۴۰۲، ۸:۰۱
کد خبر: 85285948
راهکار جبران عقب ماندگی صنایع مازندران

ساری- ایرنا- صاحبنظران حوزه دانشگاه و صنعت بر این باورند که عقب ماندگی صنایع کلان مازندران با استفاده از ظرفیت نخبگان دانشگاهی و دانش بنیان قابل جبران است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بعد از تبادل نظر ۲ هفته‌ای و نشست مشترک صنایع بزرگ مازندران با نخبگان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به این نتیجه رسیدند که ظرفیت فناوری های نو و دانش بنیان می تواند عقب ماندگی های صنایع مازندران را جبران و جهش در این حوزه ایجاد کند.

یکی از سیاست های دولت سیزدهم در حوزه صنعت و دانشگاه، تعامل عملی و میدانی این ۲ ظرفیت اساسی است که دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با برگزاری یک دوره آموزشی این سیاست کلان دولت را به مرحله اجرا در آورده است.

صاحبنظران این دانشگاه که کار بزرگ برقی کردن خودروی شاهین را هم با موفقیت به پایان رسانده بودند ظرفیت علمی و اجرایی خود را برای صنایع بزرگ به اثبات رساندند و این روزها شاهد افزایش تفاهم نامه های همکاری بین صنایع و نخبگان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در حوزه دانش های نو و دانش بنیان هستند.

جمعی از صاحبان سرمایه، صنعتگران و مدیران صنایع استان مازندران بعد از حضور در کلاس آموزشی بینوکمپ در جشنواره "بینوکاپ دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل" در نشست با دبیر جشنواره بین المللی بینوکاپ و رییس دانشگاه به گفت و گو و تبادل نظر و ارائه مشکلات و چالش های پیش روی کشور و استان مازندران پرداختند و برای رفع نیاز صنایع مازندران از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل استمداد طلبیدند.

آنها با ارائه چالش های منطقه در راستای نوآوری و بهره وری، برنامه ریزی و رفع مشکلات صنایع و بخش خصوصی برای جلوگیری از عقب ماندگی صنایع، حمایت نشدن شرکت های دانش بنیان و در نهایت مهاجرت به خارج از کشور و دیگر استان های کشور، حمایت های دولت با برنامه ریزی درست، توسعه و ایده به سمت شرکت های دانش بنیان، توجه به آموزش های صنعتی از سوی دانشگاهها، ارائه طرح و برنامه برای رفع مشکلات، اعتماد به جامعه دانشگاهی، حمایت از ایده تا محصول، حمایت های مالی، راه اندازی مدرسه کسب و کار در دانشگاهها، انبوه سازی محصولات و تولیدات، عدم تمرکز برسر تفاهم نامه ها و دیگر موارد پرداختند.

راهکار جبران عقب ماندگی صنایع مازندران

صنایع به دانش روز مجهز شوند

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران روز یکشنبه در این نشست، بهره‌مندی از دانش روز دنیا در حوزه کسب و کار برای بنگاه‌های اقتصادی مازندران را یک ضرورت اساسی برشمرد و گفت: امروز با دعوت از مدیران دستگاههای مرتبط با صنایع و کسب کار و حضور در کلاس های آموزشی بینوکمپ که مقدمه برگزاری جشنواره بینوکاپ در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل است زمینه ارتباط ریشه ای برای رفع بسیاری از چالش های موجود در استان بین دانشگاه، بخش خصوصی و دولت برقرار کنیم.

سید عباس حسینی اظهار داشت: بنگاه های اقتصادی بزرگ در مازندران باید فرا گیری دانش روز دنیا را در حوزه کسب و کار جدی تلقی کنند و دانشگاهها به خصوص دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با وجود ظرفیت های علمی و صنعتی می تواند در این نوع کلاس های آموزشی همچون بینوکمپ، به عنوان یک پایه ریزی خوب و اتفاقی مثبت قلمداد شود.

وی با بیان اینکه، بینوکمپ به عنوان یک ظرفیت می تواند ما را نسبت به از دست ندادن زمان کمک کند؛ اظهار داشت: مازندران دارای ظرفیت ها زیادی است که ارتباط صنایع با دانشگاه‌ها می تواند بسیاری از مشکلات جامعه اعم از اقتصادی، بیکاری دانش آموختگان، رفع مشکلات بخش خصوصی و غیر آن را مرتفع کند.

حسینی گفت: امیدوارم این جلسات و کنار هم بودن ها تکرار و به نتایج مثبتی ختم شود چرا که سیاست گذاری هایی که دولت طی چهار سال گذشته از طریق وزارت علوم دارد، ارتباط صنعت و دانشگاه است، بنابرین با ارائه طرح هایی بدنبال رفع مشکلات بین صنعت و دانشگاهها می باشد.

وی با بیان اینکه، امیدواریم این رویداد یک پایه ریزی برای یک هم افزایی و کارآیی بین دولت، بخش خصوصی و دانشگاهها شکل گیرد؛ بیان داشت: رویکرد چالش محور و دیگری ظرفیت محور از سیاست گذاری هایی است که استاندار مازندران انجام داده باید به آن پرداخته شود.

برگزاری جشنواره علمی یک ظرفیت

رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل نیز با بیان اینکه به دنبال مسیری برای تاثیرگذاری رویدادهایی همچون بینوکاپ در دانشگاه می باشیم؛ گفت: سرمایه گذاری برروی رویدادهایی همچون بینوکاپ که بتواند با ارتباط دانشگاه و بخش خصوص مشکلات و چالش های علمی و صنعتی را مرتفع کند قوت قلبی است که بتوانیم در توسعه این مسیر گام برداریم.

بهرام عزیزالله گنجی ضمن قدردانی از دبیر جشنواره دکتر مشرقی و استقبال بخش خصوصی و صاحبان سرمایه از جشنواره بینوکاپ دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اظهار داشت: خوشبختانه نیاز صنایع به آموزش و ارائه طرح و برنامه و حل مسئله بین صنعت و دانشگاه که سال ها حلقه گمشده بوده دانشگاه را بر آن داشت تا با برگزاری کلاس های آموزشی به رفع مشکلات و معضلات کمک کند.

راهکار جبران عقب ماندگی صنایع مازندران

وی، درباره بورسیه دانشجویی بیان کرد: بورسیه صنعتی اگر درست اجرا شود دانشجویان می توانند در طول تحصیل با صنعت ارتباط داشته باشند اما نظر صنعت هم مهم است که چگونه این ارتباط به صنایع برقرار شود.

این مقام مسوول با بیان اینکه، دانشگاه باید بازوان صنعت باشد، بیان کرد: تلاش براین است که بورسیه صنعتی در کشور توسعه یابد تا فرد تحصیل کرده در زمان دانش آموختگی جذب صنعت شود.

ایده‌های برتر به صنایع معرفی می شود

دبیر جشنواره بین المللی بینوکاپ در این نشست توجیهی بیان کرد که کارآفرینی، ایده و نوآوری برای وصل جامعه آموزشی به شبکه کسب‌ وکاری و حرکت در مسیر ظهور ایده‌ها و کارآفرینانی برجسته از اهداف مهم جشنواره بینوکاپ است.

حمید مشرقی با بیان اینکه این جشنواره با هدف پرورش، حمایت و تقویت ایده‌ها و طرح‌های کسب‌وکاری کشور برگزار می شود؛ بیان کرد: برای تمام دانشجویانی که طرح های کسب و کار به این جشنواره ارسال کردند با حضور اساتید مجرب آموزش های رایگان در حوزه کسب و کار ارائه شده است.

وی افزود: طرح های ارائه شده بیشتر به موضوعات کسب و کار، زیست محیطی و گردشگری مازندران مرتبط است که در نهایت طرح های برگزیده به سرمایه گذاران بزرگ معرفی خواهند شد.

وی اظهار داشت : شعار این جشنواره " ما برای وصل کردن آمدیم" است تا بر این اساس به شکل علمی و زیرساختی شکاف های دانشگاه و صنعت را به حداقل ممکن برسانیم.

مدیر مرکز رشد دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با بیان این مطلب که آموزش تجاری سازی و رونق کسب و کار به دانشجویان یک ضرورت مهم است؛ بیان داشت: در این جشنواره با برگزاری کارگاههای مختلف، تجاری سازی محصولات دانش بنیان هم آموزش داده شد.

دبیر جشنواره بین المللی بینوکاپ، استقبال مدیران صنایع و دانشجویان در کلاس های آموزشی بینوکمپ در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل را به صورت حضوری و برخط مثبت ارزیابی کرد و گفت: این کلاس های آموزشی می تواند گامی مهم در جهت آگاهی بخشی در جهت رفع نیازهای صنایع و کسب و کار برای آینده تحصیلی دانشجویان و صنعت کشور به شمار آید.

راهکار جبران عقب ماندگی صنایع مازندران

مشرقی در ادامه ضمن بیان این مطلب که امروز درد جهانی اقتصاد این است که ما محصول، ایده، فناوری را فراوان تولید می کنیم؛ اظهار داشت: اما باید بدانیم چه سازو کارهایی داریم که محصول را به تولید انبوه و کسب و کار برسانیم و در فضای استارتاپی تقویت کنیم.

مدیر مرکز رشد دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اضافه کرد: تمرکز مرکز رشد و پارک های علم و فناوری این است که حلقه نهایی توسعه محصول و کسب و کار را ایجاد کند.

عضو صندوق پژوهش و فناوری مازندران تصریح کرد: دانشگاه باید با صنعت رشته های خود را بروز رسانی کند و دولت باید به سمت هوشمند سازی و سرمایه گذاران نیز از دانشگاه بهره گیرند و باید زبان صنعت و سرمایه گذار را بفهمند.

مشرقی با بیان اینکه امروز دیگر زمان سرمایه گذاری و تولید ثروت به صورت سنتی گذشته است؛ گفت: برای رفع نیازهای دانشگاه و صنعت و دست یابی به مدل مارپیچ باید بین دانشگاه، دولت و بخش خصوصی اتصال برقرار شود.

وی گفت: حضور بخش خصوصی، سرمایه گذار و نوآوران همیشه ایده آل ما بود و آن هم بدلیل توانمندی هایی است که دانشگاه دارد.

دبیر جشنواره بین المللی بینوکاپ ضمن همکاری و توجه استانداری مازندران و معاونت علمی، فناوری ریاست‌جمهوری از صاحبان صنایع، از مدیران صنعتی و شرکت ها خواست تا برای حضور در جشنواره بینوکاپ که از ۲۸ تا ۳۰ آبان ماه در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل برگزار می شود، اعلام آمادگی کنند.

به گزارش ایرنا، برگزاری جشنواره رویداد بینـــوکاپ ۱۴۰۲، در دانشگاه صنعتی نوشیروانی با هدف توسعه زیـــست‌بــــوم کسب‌وکار و نوآوری بوده که به دنبال شبکه‌سازی در سطح ملی و بین‌المللی و کمک به رشد هسته‌ها و کسب‌وکارهای فنــاورانه و نـــوآورانه است.

دانشجویان، اعضای هیئت‌علمی، ایده‌پردازان و نوآوران، شرکت‌های نوپا، شرکت‌های فناور، دانش بنیان و صنعتی می‌توانند با ارائه ایده یا طرح کسب‌وکار در چارچوب معرفی‌شده در سایت جشنواره، در این رویداد شرکت کنند.

بخش‌های اصلی جشنواره بینوکاپ ۱۴۰۲ شامل شرکت در رویداد آموزشی و کارگاهی "بینوکمپ" به مدت هشت روز بوده که جهت تقویت مهارت‌ها و دانش تجاری‌سازی و توسعه کسب‌وکار، ویژه نوآوران و شرکت‌های فنآور و دانش‌بنیان به‌صورت حضوری، مجازی و همچنین هم‌اندیشی تعاملی "بینوتاک" در راستای تحلیل چالش‌ها و افق‌های پیش روی کسب‌وکارهای فناورانه و دانش‌بنیان برگزار شد.

از دیگر بخش های بینوکاپ می‌ توان به رویداد "بینولانژ" با هدف توسعه تعلاملات مربیگری و مذاکرات صنعتی (بی ۲ بی) طرح‌های برگزیده، مربیان و سرمایه‌گذاران نام برد.

رویداد نهایی "بینوپیچ" نیز در راستای تعیین گروه‌ها و طرح‌های برتر برای دریافت جایزه و معرفی به نهادها و گروه‌های سرمایه‌گذار برگزار خواهد شد. از رویداد نمایشگاهی "بینولند" باید گفت: این رویداد با محوریت تعاملات نوآوران، کسب‌وکارهای فناورانه و دانشجویان علاقه‌مند نوآوری و فناوری برگزار می‌شود.

راهکار جبران عقب ماندگی صنایع مازندران

همچنین آغاز فرایند دریافت ایده‌ها و طرح‌های کسب و کار ۱۱ تا ۲۰ مهر ماه و تاریخ برگزاری جشنواره ۲۸ تا ۳۰ آبان ماه امسال در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل است.

شکاف عمیق بین صنعت و دانشگاه که از آن به عنوان دره مرگ نام برده می شد بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم با ابلاغ سیاست های دانشگاه نسل چهارم که نیاز محور و کارآفرین است، سعی شد ارتباط صنعت با دانشگاه به عالی ترین شرایط ممکن برسد.

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به عنوان تنها دانشگاه دولتی شمال کشور با ورود به صنایع بزرگ استان و گره گشایی از مشکلات آنها اجرایی کردن ایده و عمل را انجام داده است و برای نشر این تفکر که در حال حاضر ایده های دانشگاهی باید به سرمایه تبدیل شود با برگزاری جشنواره بین المللی اهمیت این موضوع را بیان می کند.

سرفصل های مجموعه کارگاه‌های آموزشی جشنواره "بینوکمپ "که سرآغاز رویدادهای جشنواره "بینوکاپ" بود با موضوعات چرایی و تفکر خلق محصول، نگاه فنی در چرخه تولید محصول، آشنایی با ابزارهای هوشمندی کسب و کار، طراحی محصول با نگاه بازار و کاربر، مدیریت و چابکی، تجاری سازی و سرمایه گذاری محصول استارتاپی، چرخه تولید و توسعه محصول با تمرکز بر تولید و طراحی محصولات دیجیتال، چرخه تولید توسعه محصول با تمرکز بر تولید و طراحی محصولات فیزیکی بود که با حضور نخبگان دانشگاهی برای شرکت کنندگان در این جشنواره تشریح شد.

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل دارای حدود ۶ هزار و ۵۰۰ دانشجو در ۶ دانشکده مهندسی شیمی، عمران، برق و کامپیوتر، مکانیک، صنایع و مواد و دانشکده علوم پایه با ۴۰۰ کارمند و عضو هیات علمی است. حدود ۳۰۰ دانشجوی خارجی از کشورهای مختلف در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در این دانشگاه تحصیل می کنند.

این دانشگاه می تواند نقش مهمی در تربیت و پرورش دانشجویانی ایفا کند که آینده سازان ایران اسلامی هستند ایرانی که با توجه به تحریم های ظالمانه دشمنان به متخصصان داخلی بیش از پیش نیازمند است، بنابرین برگزاری کلاس های آموزشی در جشنواره بینوکاپ می تواند سرمنشاء مهمی در راستای ارتباط دانشگاه و صنایع به شمار آید تا دیگر فارغ التحصیلان دانشگاهی بعد از دانش آموختگی و دریافت مدرک نه تنها سرگردان نخواهند بود بلکه با کمک اساتید خبره و کاربلد دانشگاه صنعتی بابل، راه درست کسب و کار و ایده پردازی و تولید ثروت را به خوبی آموزش دیده اند.

مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد.
حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند و از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشین‌آلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول فعالیت هستند. بیشترین سهم واحدهای صنعتی استان نیز متعلق به شهرستان آمل است که حدود ۴۰۰ واحد صنعتی فعال دارد. ۲۶ درصد صنایع فعال استان نیز در شهرستان‌های ساری، بابل و سوادکوه مستقر هستند.
مازندران در حوزه اشتغال واحدهای صنعتی با استقرار چهار درصد واحدهای صنعتی کشور در این استان یازدهمین استان کشور است و ۳.۸ درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha