به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، گرچه پیشبینیشده بود وضعیت بارشها در آبان ماه امسال بهبود داشته باشد، اما میزان بارشها از کاهش ۱۸ درصدی نسبت به دوره بلندمدت و هفت درصدی نسبت به سال گذشته دارد؛ این در حالی است بر اساس تازهترین اطلاعات مرکز اطلاعات و دادههای آب کشور، میزان آب خروجی از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ماه ۱۴۰۲) تا روز ۲۰ آبان ماه از سدهای کشور برای مصارف مختلف با رشد ۳۱ درصدی نسبت به سال گذشته روبرو شده است.
بر اساس این گزارش، در سال آبی گذشته و در بازه زمانی ابتدای مهر ماه ۱۴۰۱ تا روز ۲۰ آبان ماه همان ۱۴۰۱، بیش از ۳ میلیارد و ۸۰ میلیون مترمکعب آب از سدها خارج شده بوده است؛ این میزان امسال و از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲) تا ۲۰ آبان به چهار میلیارد و ۳۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته که بیانگر ناترازی تولید و مصرف آب در کشور است.
همچنین با آنکه از ابتدای سال آبی جاری تا روز ۲۰ آبان حجم آب موجود در سدها به ۱۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون (افزایش ۱۱ درصدی در مقایسه با مدت مشابه پارسال) همراه شده، اما درصد پرشدگی سدها فقط ۴۰ درصد است. سال گذشته آبی حجم آب موجود در سدها ۱۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب بود.
بنا بر این گزارش، از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۰ آبان، ۲ میلیارد و ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب وارد سدها شده است. این میزان آب ورودی در مقایسه با مدت مشابه در سال آبی گذشته که یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون مترمکعب بوده است، رشد ۲۱ درصدی را نشان میدهد.
به گزارش ایرنا، پیشتر فیروز قاسمزاده سخنگوی صنعت آب گفته بود: وضعیت بارشهای کشور در یک قرن اخیر با کاهش بیسابقه همراه شده است.
وی افزود: تابستان امسال وضعیت مصرف آب مطلوب نبود بهگونهای که هر روز اوج مصرف اتفاق میافتاد.
نظر شما